Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Reprezentácia

MS 2019: Slováci strelili Kanade 5 gólov. Prehrali gólom z posledných sekúnd!


Slovenskí hokejisti odohrali v pondelok svoj tretí zápas na domácich MS 2019 proti ďalšiemu favoritovi z Kanady. Napínavý súboj napokon prehrali tesne 5:6. Vo zvyšných dueloch sa tešili z výhier Rusi, Američania a Švédi, ktorí deklasovali Nórov.

Skupina A

SLOVENSKO – Kanada 5:6 (2:2, 2:3, 1:1)

Góly: 8. Sukeľ (Studenič, Nagy), 9. Liška (Jaroš, Lunter), 22. Nagy (Marinčin, Lantoši) (PP), 26. Liška (Buc, Lunter), 52. Sukeľ (Marinčin) – 17. Mantha (Turris, McCann), 19. Theodore (Mantha, Severson)(PP), 28. Marchessault (Chabot)(PP), 29. Cirelli (Reinhart, Theodore), 37. Stecher (Turris, Severson), 60. Stone (Chabot)(PP)
Strely: 31-28 (11-10, 11-10, 9-8) Trestné minúty: 10-22 (4-18, 2-0, 4-4)
Brankári: Rybár/Čiliak – Murray

Kanada začala zostra a zavrela Slovensko v obrannom pásme. Prvou nebezpečnú strelu vyslal Turris, ale Rybár bol pozorný. Rozhodcovia potom prehliadli Manthov lakeť do tváre slovenského hráča. V 3. minúte opustil duel Fabbro, ktorého trafila do tváre strela Buca. Murray zasahoval prvýkrát v 6. minúte po zakončení Hudáčka. Krátko predtým išiel do úniku Daňo, ale z dobrej pozície prestrelil bránu. Slováci zvýšili aktivitu a v 8. minúte sa dočkali odmeny. Po zmätku v bránkovisku sa dostal odrazený puk k Matúšovi Sukeľovi, ktorý otvoril skóre zápasu. Už o 64 sekúnd Slováci viedli 2:0, keď po prečíslení 4 na 2 uspel na dvakrát z dorážky Adam Liška. V strede prvej tretiny sa na ľade strhla šarvátka po dobiedzaní Manthu do Rybára. Vylúčení boli traja hráči a Slováci hrali úvodnú presilovku. Mali v nej dobré šance, ale tretí gól nepridali. Trest prišiel v 17. minúte, keď Kanada znížila stav na 1:2 po kombinačnej akcii zakončenej Anthonym Manthom. O 20 sekúnd hrala prvú presilovku. Vyrovnanie v nej mal na hokejke Stone, ale netrafil odkrytú bránu. Napokon však vylúčenie Jaroša potrestal Shea Theodore strelou od modrej čiary.

Druhú tretinu začali Slováci 63-sekundovou presilovkou o dvoch hráčov. Najväčšiu šancu v nej spálil Pánik, ktorý sám zblízka neprekonal Murrayho. Šesť sekúnd pred koncom druhého trestu však Ladislav Nagy poslal Slovensko do vedenia 3:2 aj s prispením teče Stechera. V 24. minúte mohol opäť vyrovnať Mantha, ale Rybár ho v čistej šanci vychytal. Zakrátko musel čeliť skrumáži v bránkovisku, no gól z toho nebol. Naopak, v 26. minúte zvýšil náskok Slovenska na 4:2 po rýchlej akcii Liška. Po dvoch minútach však odpovedal Jonathan Marchessault, ktorý využil aj druhú presilovku Kanady v zápase. V 29. minúte už bol náskok minulosťou po gólovej dorážke Anthonyho Cirelliho, ktorý vyrovnal stav na 4:4. V 33. minúte skóroval Tatar, ale rozhodcovia po prezretí záznamu gól neuznali, lebo Pánik bránil Murraymu v hre. Po pár sekundách dostal Tatar druhú šancu, no proti Murraymu blafákom zblízka neuspel. V 37. minúte Rybár inkasoval pomerne lacný piaty gól z 20. kanadskej strely v dueli z hokejky Stechera a pustil do brány Čiliaka. Ten už do konca tretiny nemal prácu.

Článok pokračuje pod reklamou

V úvode tretej tretiny však Čiliak predviedol dôležitý zákrok proti Stoneovi, ktorý sa potom dostal do strkanice a odišiel z nej s krvavým nosom. Od 47. minúty hrali oba tímy vo štvorici po vzájomnom vylúčení Lišku s Duboisom. Slováci boli aktívnejší a Černák s Tatarom mali dobré šance na vyrovnanie, ale podarilo sa to až v 51. minúte Sukeľovi. Jeho strelu si zrazil do vlastnej brány Nurse a tretím gólom na turnaji tak vyrovnal stav na 5:5. Navyše, v 55. minúte si Slováci vybojovali presilovú hru po vylúčení Manthu. Trest si odsedel celý, a tak sa skóre nemenilo. V 58. minúte vytiahol Murray skvelý zákrok proti strele Pánika z ideálnej pozície. Len 74 sekúnd pred koncom tretiny zbytočne oslabil svoj tím Černák, keď podrazil súpera. Čiliak najskôr podržal svoj tím pri strele Marchessaulta, ale len 1,8 sekundy pred koncom už nemal nárok na dorážku Stonea. Jeho gól rozhodcovia po preskúmaní videa uznali, a tak znamenal výhru Kanady 6:5.

Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Lišku a Theodorea. Čiliak ho opustil s ôsmimi zákrokmi, kým Murray ich predviedol dokopy 26. Marinčin s Lunterom na slovenskej a Chabot, Severson a Turris na kanadskej zaznamenali po dve asistencie. Kanada využila tri zo štyroch presiloviek. Slováci klesli v tabuľke skupiny na piate miesto. Štvrtý zápas na turnaji odohrajú v stredu proti Nemecku.

Zostava SLOVENSKA: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar, Krištof, Pánik – Nagy, Sukel', Studenič – Daňo, Hudáček, Lantoši – Zigo, Lunter, Buc – Liška

Zostava Kanady: Murray (Hart) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – Marchessault, Strome, Mark Stone – Cirelli, Couturier, Reinhart – McCann, Turris, Mantha – Jost, Henrique, Joseph

Zvyšný zápas skupiny A

USA – Fínsko 3:2 PP (2:1, 0:1, 0:0, 1:0)
Góly: 1. Skjei (DeBrincat, Eichel), 11. Gaudreau (Eichel), 64. Larkin (Q. Hughes) – 20. Pesonen (Manninen, Koivisto), 40. Ojamäki (Manninen, Kaski)

Američania si za 10 a pol minúty vypracovali náskok 2:0 po góloch Skjeia a Gaudreaua, ale ešte do prvej prestávky znížil stav Pesonen a v závere druhej tretiny vyrovnal Ojamäki. O výhre USA 3:2 nad Fínskom rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Larkin. Eichel a Manninen dvakrát asistovali. Schneider prispel k triumfu 24 zákrokmi, Vehvilainen ich urobil 26. Fíni bodovali vo všetkých troch dueloch na turnaji a dostali sa na čelo skupiny.

Skupina B

Česko – Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 14. Andronov (Chafizullin, Nesterov), 33. Gusev (Kučerov), 60. Zajcev

Vasilevskij sa tešil z prvej nuly v jeho druhom zápase na turnaji, keď zastavil všetkých 23 českých striel pri výhre Ruska 3:0. Zariadili ju Andronov, Gusev a Zajcev, ktorý trafil prázdnu bránu. Bartošák v nej predtým čelil 28 strelám. Rusi suverénne vedú skupinu s plným počtom bodov po troch víťazstvách, vrátane dvoch na nulu.

Nórsko – Švédsko 1:9 (0:3, 0:5, 1:1)
Góly: 52. Trettenes (Valkvae Olsen) – 1. Wennberg (Nylander), 7. Hörnqvist (Ekman-Larsson, Nylander), 19. Nylander (Wennberg), 23. A. Kempe (Lander), 26. Ekman-Larsson (Larsson, Wennberg), 27. M. Kempe (Lander, Gustafsson), 30. Wennberg (Nylander), 39. Eriksson (Lindholm, Pettersson), 58. Lindblom (Nylander, Lander)

Majstri sveta si po Talianoch zgustli aj na Nóroch, ktorých deklasovali 9:1. Nylander zaznamenal gól a štyri asistencie a s ôsmimi bodmi sa dostal na čelo produktivity turnaja. Hörnqvist strelil dva góly, Wennberg si pripísal dva góly a asistenciu, Ekman-Larsson dve asistencie a Lander tri. Skórovali aj Adrian s Mariom Kempem, Lindblom a Eriksson v presilovke. Po piatom góle vystriedal Haukelanda v nórskej bráne Holm. Dokopy čelili 44 strelám, kým Markströma prekonal zo 17 striel iba Trettenes za stavu 0:8.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies