Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MS 2019: Slováci ukončili proti Francúzom sériu prehier + video


Slovenskí hokejisti odohrali v piatok svoj piaty zápas na domácich MS 2019 proti Francúzsku. Po troch prehrách po sebe sa tentokrát tešili z výhry 6:3. Vo zvyšných dueloch sa tešili z výhier Nóri, Fíni a Česi.

Skupina A

Francúzsko – SLOVENSKO 3:6 (0:2, 2:1, 1:3)

Góly: 33. Manavian (Hecquefeuille , Bertrand), 36. Texier (Chakviachili, Fleury)(PP), 58. Rech (Texier, Dame-Malka) - 14. Pánik (Lantoši, Sekera)(PP), 20. Sukeľ (Fehérváry, Tatar), 26. Hudáček (Pánik, Černák)(PP), 41. Černák (Pánik, Tatar), 43. Čajkovský (Buc)(OS), 46. Nagy (Daňo, Marinčin)(PP)
Strely: 20:27 (7:9, 6:9, 7:9), Trestné minúty: 12:4 (6:0, 4:2, 2:2)
Brankári: Hardy (od 46. Buysse) – Rybár

Slováci boli od úvodu prvej tretiny aktívnejším mužstvom, usadili sa v útočnom pásme a už v tretej minúte si vypýtali prvú presilovku, keď sa Crinon prezentoval podrazením. Presilová hra priniesla niekoľko striel, ale Francúzi sa ubránili. V piatej minúte sa vyskytol trochu kuriózny moment, keď Rybárovi odpadol pri kontakte so súperom ľavý betón. Inak sa v úvodných minútach do pozornosti nedostával. V siedmej minúte mohli Slováci založiť útok, ale Sukeľa fauloval Fleury. Druhá presilovka však slovenskému tímu nevyšla. V 12. minúte sa po prieniku Krištofa dostal k šancu Nagy, potom prišiel slovenský tlak a tretí faul Francúzska. Prečin Manaviana potrestal gólom Richard Pánik, ktorý strelil svoj prvý gól v reprezentácii na majstrovstvách sveta. Francúzi ešte reklamovali nedovolené bránenie v hre brankárovi, ale neuspeli. Lantoši sa v 16. minúte dostával do rýchleho úniku, ale tvrdým bodyčekom ho zastavil Crinon. O minútu neskôr otestoval pozornosť Rybára Ritz, ktorý na modrej zachytil vyhodenie a dostal sa k strele. Slovensko sa potom dostalo do neúspešného prečíslenia troch na dvoch, následne musel byť v strehu opäť aj slovenský brankár. V 18. minúte sa po vysunutí Daňa dostal do brejku Lantoši, ale trafil len lapačku Hardyho. Potom prišla najväčšia šancu súpera, keď sa po skvelej prihrávke Chakiachviliho dostal do úniku Fleury. Skóre sa menilo ešte raz, ale na druhej strane. V poslednej minúte tretiny poslal Feherváry od modrej strieľanú prihrávku, ktorú do brány usmernil Matúš Sukeľ.

Do druhej tretine vstúpili aktívnejšie Francúzi, ktorí sa hrnuli dopredu. C druhej minúte mal však Hardy problémy po strele Čajkovského, po ktorej vyrazený puk dopadol na hornú tyčku. V 23. minúte sa faulom lakťom prezentoval Valier a z toho vyplynul tretí slovenský gól. Libor Hudáček dostal puk pred bránu od Pánika, premiešal si ho a bekhendom zakončil do čierneho. Francúzi potom útočili, do veľkej šance sa dostal Fleury. Naši následne nevyužili prečíslenie troch proti dvom, aby Francúzi opäť pohrozili a skoro sa zrodilo ďalšie slovenské prečíslenie. Francúzi boli v strede tretiny usadení v pásme, vytvorili si tlak, ale žiadnu väčšiu šancu. Keď už sa naši dostali opäť do útoku, zaváhal Sekera, prišiel rýchly protiútok a pri avizovanom vylúčení Černáka znížil na 1:3 Manavian. Francúzi zacítili šancu a boli húževnatejší. Od 35. minúty si zahrali aj prvú presilovku po nebezpečnej hre vysokou hokejkou Černáka. Tento faul v 36. minúte potrestal kontaktným gólom Texier. Naši ožili a po faule autora posledného gólu mali šancu hrať takmer až do konca tretiny presilovku. Najväčšia šanca prišla po strele Černáka, po ktorej došlo pred bránou k zmätku. Francúzi napokon dokázali situáciu uhasiť vyhodením puku. Skóre sa už nemenilo.

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci mali výborný začiatok tretej tretiny, keď už po 17 sekundách hry obnovil dvojgólové vedenie po prihrávke Pánika Erik Černák. Krátko po góle bol Daňo prísne vylúčený za napadnutie. Hráči v modrom svoju druhú početnú prevahu v zápase na gól nepretavili a dokonca v počas nej inkasovali. Po zakázanom uvoľnení Francúzov síce Buc prehral vhadzovanie pred Hardym, ale napádaním ho získal a poslal na modrú Michalovi Čajkovskému, ktorý ho delovkou od poslal rovno do brány. Bol to prvý slovenský gól v oslabení na turnaji. Od 44. minúte Valier nechtiac trafil hokejkou Hudáčka do hlavy a putoval za vysokú hokejku na trestnú lavicu. Gól v oslabení skoro strelili aj Francúzi, ale Perret po zaváhaní Rybára pri rozohrávke trafil len tyčku. Potom však už prišlo aj na gól. Na druhej strane zvýšil na 6:2 po prihrávke Daňa Ladislav Nagy. Francúzi vymenili brankárov a šancu v bráne dostal Buysse. Ten v 50. minúte mal namále, ale Tatar ho po prihrávke Feherváryho vo výbornej pozícii neprekonal. V 52. minúte mal ďalšiu sľubnú príležitosť Lantoši. O dve minúty neskôr pekne prenikol po pravej strane Studenič, ale jeho prihrávku Feherváry nevyužil na strelenie siedmeho gólu. Tvrdou strelou neuspel ani Černák a krátko na to musel vytiahnuť zákrok aj Rybár po prečíslení súpera. V 57. minúte sa do menšieho úniku dostal Nagy, ale skóre sa menilo krátko na to, keď Rybára prekonal Rech. Po góle sa slovenskí hráči dostali do prečíslenia, ale Buca vychytal veľmi dobrým zákrokom Buysse a potom pohrozili opäť aj jeho spoluhráči.

Slovenský výber, ktorý zaknihoval najvyššie víťazstvo nad Francúzskom od svetového šampionátu 2013 (6:2), ukončil trojzápasovú sériu prehier a vďaka druhému víťazstvu na turnaji sa posunul na piate miesto tabuľky skupiny A, s náskokom jedného bodu na Dánsko. To však má zápas k dobru. Francúzi zostávajú s jedným bodom predposlední.

Za hráčov zápasu boli vyhlásení obranca Kevin Hecquefeuille z Francúzska a útočník Richard Pánik zo Slovenska. Martinský rodák skončil zápas so ziskom gólu a dvoch asistencií.

Zostava Francúzska: Hardy (Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Crinon, Hecquefeuille, Janil, Manavian, Dame-Malka – Texier, Guttig, Rech – Fleury, Claireaux, Bozon – Valier, Treille, Bertrand – Berthon, Leclerc, Ritz – Perret.

Zostava Slovenska: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Čajkovský, Fehérváry, Koch – Pánik, Hudáček, Tatar – Krištof, Nagy, Studenič – Lantoši, Sukel', Daňo – Buc, Zigo, Liška – Lunter.

Zvyšný program SR na MS 2019 v skupine A:

Veľká Británia – SLOVENSKO (18. mája o 20:15)
SLOVENSKO – Dánsko (21. mája 16:15)

Zvyšný zápas skupiny A:

Fínsko – Veľká Británia 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Góly: 21. Rajala (Lehtonen, Olkinuora)(PP), 26. Ohtamaa (Tyrväinen, Savinainen), 35. Kiviranta (Koivisto, Tyrväinen), 58. Kuusela (Savinainen)(EN), 60. Lehtonen (Jokiharju)(PP)

Fíni sa dostalo na čelo skupiny, keď zdolali nováčika z Veľkej Británie 5:0. Prvá tretina bola pritom bezgólová. Bownsa prekonali zo 49 striel Rajala, Ohtamaa, Kiviranta a Lehtonen. Dvaja z nich využili presilovky, Kuusela trafil prázdnu britskú bránu. Savinainen s Tyrväinenom dvakrát asistovali a Olkinuora pri jeho debute na seniorských MS vychytal nulu len s 12 zákrokmi. Pripísal si aj asistenciu. Briti sú naďalej bez výhry aj po piatich dueloch.

Skupina B

Rakúsko – Nórsko 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Góly: 23. Schneider (Heinrich, Komarek), 50. Komarek (Pallestrang, Schneider), 60. Heinrich (Schneider, Zwerger) – 3. Bull (Lindström), 37. Johannesen (Valkvae Olsen, Martinsen), 51. Reichenberg (Haga), 54. Bull (M. Olimb, Reichenberg), 60. Bull (PB)

Nórsko potvrdilo úlohu favorita, ale Rakúsko mu dalo zabrať. K výhre 5:3 najvýraznejšie pomohol obranca Christian Bull, ktorý strelou do prázdnej brány spečatil hetrik. Po góle pridali aj Johannes Johannesen a Alexander Reichenberg. Holm urobil 27 zákrokov. O góly rakúskeho výberu, ktorý stále bojuje o udržanie, sa postarali Peter Schneider, Konstantin Komarek a Dominique Heinrich. Starkbaum kryl 28 z 32 striel.

Česko – Taliansko 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
Góly: 8. Gulaš (Kubalík), 28. Gudas (Jaškin), 33. Frolík (Moravčík, Simon), 34. Jan Kovář (Voráček, Frolík)(PP), 35. Jaškin (Chytil, Řepík), 57. Simon (Voráček, Frolík), 58. Jaškin (Musil, Řepík), 58. Frolík (Kolář)

Frolík zaznamenal dva góly a dve asistencie, Jaškin dva góly a asistenciu pri hladkej výhre Česka 8:0 nad outsiderom z Talianska. Simon, Gudas, Gulaš a Kovář tiež skórovali, Voráček s Řepíkom dvakrát asistovali a Francouz vychytal nulu s 15 zákrokmi. DeFilippo inkasoval osemkrát zo 48 striel. Taliansko zostáva beznádejne posledné v skupine s piatimi prehrami na nulu a skóre 0:38. Frolík sa dostali na čelo produktivity turnaja s 10 bodmi (5+5).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies