Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MS 2019: Zámorské derby ovládla Kanada, vo štvrťfinále aj severský súboj + video


Slovenskí hokejisti odohrali v utorok svoj posledný zápas na domácich MS 2019 proti Dánsku. Duel rozhodol v nájazdoch Ladislav Nagy, ktorý sa lúčil so svojou kariérou. Po poslednom dni skupinovej fázy sme spoznali zloženie štvrťfinálových súbojov.

Skupina A

SLOVENSKO – Dánsko 2:1 SN (0:0, 1:0, 0:1, 0:0 - 2:0)

Góly: 20. Marinčin (Studenič), roz.SN: Nagy - 47. Boedker (Russell, Jensen)(PP)
Strely: 28:14 (7:3, 11:6, 8:3, 2:2), Trestné minúty: 10:4 (0:2, 0:0, 10:2, 0:0)
Brankári: Godla – Dahm

Úvod zápasu sa hral dlho bez prerušení a nepriniesol väčšie príležitosti ani na jednej strane. K prvej príležitosti sa dostal až v strede prvej tretine Studenič, ktorého zakončenie jemne tečoval Krištof. Slováci ožili, hráči i fanúšikovia. Krátko na to sa po prieniku Tatara dostal k zakončeniu Daňo, ale súper jeho pokus zblokoval. Šesť minút pred koncom získal v útočnom pásme puk Hudáček a ocitol sa sám pred brankárom, ale so snahou o prihrávku do vyloženej šance Tatarovi neuspel. Od 18. minúty hralo Slovensko prvýkrát aj v presile po faule Baua Hansena. Stav sa však napokon do prvej prestávky nezmenil.

V druhej minúte druhej tretiny sa takmer dostal do sľubnej šance Sukeľ, ale dánsky brankár napokon zasahovať nemusel. Godla ale na druhej strane musel pri príležitosti Larsena zasahovať. V piatej minúte zase pohrozil náš Tatar. Krátko na to mal obrovskú šancu na otvorenie skóre Bondra, ale bránu netrafil. Potom chvíľkovo zatlačili aj Dáni. V ôsmej minúte zachytil Storm prihrávku v slovenskom obrannom pásme a otestoval pozornosť Godlu. Od stredu zápasu sme boli aktívnejší a ďalšiu sľubnú príležitosť spálil Krištof, neskôr veľmi dobrú strelu vyslal na bránu Černák a Daňo trafil tyčku. Otvárací gól nakoniec strelil aj s prispením šťastia v poslednej minúte tretiny Martin Marinčin.

Článok pokračuje pod reklamou

V úvode tretieho dejstva sa do dobrých šancí dostali Lantoši s Liškom, ale potom sa viac dopredu tlačili Dáni a svojou aktivitou si dokonca vypýtali faul Daňa. Sekera v úvode oslabenia vyhodil puk mimo ľad, a tak prišla pre Dánov dokonca presilovka o dvoch hráčov. Trvala len veľmi krátko, pretože Boedker vyrovnal na 1:1 a jeho tím hral v početnej prevaha ešte stále skoro dve minúty. Gól v nej však už nepadol a krátko po jej skončení sa dostal do veľkej šance po svojom prieniku Studenič. Naši si vytvorili tlak a k zakončeniu sa dostal Hudáček, ktorý deväť minút pred koncom oslabil Slovensko nebezpečnou hrou vysokou hokejkou. Dáni presilovku nevyužili. Päť minút pred koncom mohol obnoviť slovenské vedenie Tatar. Necelé dve minúty pred koncom neudržal nervy na uzde Hudáček, ktorý sa pustil do Jensena, ktorý ho predtým narazil na mantinel a po potýčke hrali presilovku dánski hráči. Vyllúčení boli aj Černák s Lauridsenom. Desať sekúnd z presilovky sa prenieslo aj do predĺženia.

V druhej minúte predĺženia sa rútili na Dahma v rýchlom protiútoku Sukeľ s Lantošim a prvý menovaný sa odhodlal k zakončeniu. Slovensko bolo aktívnejšie, ale gól v nadstavenom čase nepadol. Studenič prvý nájazd nepremenil, Boedker tiež. Sukeľ neúspešne napodobnil Forsberga, Godla následne pekným zákrokom vypichol puk z hokejky Regina. Nagy premenil svoj posledný samostatný nájazd, kým Jensen neuspel. Štvrtá séria - Tatar neuspel, Storm tiež. Víťazstvo Slovenska napokon potvrdil Krištof.

Po zápase ocenili ako najlepších troch hráčov Slovenska na turnaji Andreja Sekeru, Erika Černáka a Matúša Sukeľa.

Zostava Slovenska: Godla (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Čajkovský, Koch, Fehérváry – Tatar, Hudáček, Daňo – Nagy, Krištof, Studenič – Bondra, Sukeľ, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Zigo

Zostava Dánska: Dahm (Galbraith) – M. Lauridsen, O. Lauridsen, Bruggisser, Jensen Aabo, Nicholas Jensen, Larsen, Lassen – Boedker, Regin, Russell – Storm, Jesper Jensen, Nicklas Jensen – Bau Hansen, Madsen, Meyer – Poulsen, Jakobsen, Olesen – From

Zvyšné zápasy skupiny A:

Fínsko – Nemecko 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Góly: 16. Pesonen (Lehtonen, Jokiharju)(PP), 25. Tyrväinen (Ojamäki) – 18. Michaelis (Plachta, Eisenschmid), 34. Kahun (Draisaitl), 45. Draisaitl (Pföderl)(PP), 59. Draisaitl (EN)

Leon Draisaitl strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, aby doviedol Nemecko k výhre 4:2 nad Fínskom. Michaelis s Dominik Kahun tiež skórovali, kým Philipp Grubauer sa zaskvel 39 zákrokmi. Prekonali ho Pesonen a Tyrväinen, ktorí dvakrát posielali Fínov do vedenia. Lankinen inkasoval trikrát z 21 striel, keďže Draisaitl spečatil triumf Nemcov strelou do prázdnej brány.

Kanada – USA 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Góly: 2. Dubois (Mark Stone), 9. Turris (Mantha), 36. McCann (Turris)

Zámorské derby ovládla Kanada, ktorá zdolala USA 3:0 najmä vďaka čistému kontu Matta Muarryho. Potreboval naň urobiť 28 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skórovali Pierre-Luc Dubois, dvojbodový Kyle Turris a Jared McCann. Cory Schneider inkasoval trikrát z 36 striel. Kým Kanada vyhrala košickú skupinu, Američania v nej skončili až štvrtí.

Skupina B

Česko – Švajčiarsko 5:4 (1:1, 3:1, 1:2)
Góly: 13. Voráček (Jan Kovář, Frolík)(PP), 21. Simon (Voráček, Hronek), 27. Frolík (Voráček, Simon), 29. Kubalík (Simon), 59. Rutta (EN) – 3. Frick (Martschini, Scherwey), 27. Scherwey (Martschini, Kurashev), 42. Scherwey (Weber, Martschini), 57. Niederreiter (Josi, Hischier)

Česi v dramatickom zápase so Švajčiarskom zvíťazili tesne 5:4, aj keď viedli 3:1 a 4:2. Jakub Voráček a Dominik Simon zaznamenali po góle a dvoch prihrávkach, dvojbodový Michael Frolík, Kubalík a Jan Rutta ich doplnili na listine strelcov. Rutta skóroval do prázdnej brány po tom, ako Švajčiari vyrovnali stav na 4:4. Scherwey strelil dva góly a pridal asistenciu, Niederreiter a Frick tiež prekonali Bartošáka zo 40 striel. Reto Berra s Mayerom, ktorý ho vystriedal po góle na 1:3, čelili dokopy 25 strelám. Helvéti postupujú do štvrťfinále zo štvrtého miesta.

Nórsko – Lotyšsko 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Góly: 16. Lindström (Holös, Martinsen) – 23. Indrašis (Balcers, Blugers), 47. Jaks (Balinskis, Indrašis), 48. Marenis (A. Kulda, Balcers), 55. Keninš (Indrašis)

Lotyšsko sa s turnajom rozlúčilo výhrou 4:1 nad Nórskom, o ktorej rozhodli tri góly v tretej tretine. Nóri viedli po prvej tretine zásluhou Tobiasa Lindströma. V druhej tretine stav vyrovnal Miks Indrašis a v tretej tretine skórovali z Lotyšov ešte Janis Jaks, Rihards Marenis a Ronalds Keninš. Merzlikinš predviedol 19 zákrokov, Haukeland čelil 38 strelám.

Švédsko – Rusko 4:7 (1:0, 0:6, 3:1)
Góly: 8. Landeskog (E. Pettersson, M. Pettersson), 53. Nylander (Wennberg), 57. Ekman-Larsson, 59. Klingberg (Ekman-Larsson, Nylander)(PP) – 21. Anisimov (Kučerov, Gusev), 25. Dadonov (Sergačov), 29. Ovečkin (Malkin, Chafizullin), 35. Kaprizov (Kuzněcov), 38. Grigorenko, 38. Malkin (Zadorov, Dadonov), 53. Orlov (Barabanov, Telegin)

Rusi strelili v druhej tretine šesť gólov, aby zdolali v šlágri skupiny Švédov 7:4 a základnú časť turnaja ukončili bez straty bodu. Jacoba Markströma z 34 striel postupne prekonali Arťom Anisimov, Jevgenij Dadonov, Alex Ovečkin, Kirill Kaprizov, Michail Grigorenko, Jevgenij Malkin a Dmitrij Orlov. Andrej Vasilevskij kryl 33 striel. O góly Švédska, ktoré skončilo v skupine tretie, sa postarali Gabriel Landeskog, William Nylander, Oliver Ekman-Larsson a John Klingberg.

Štvrťfinálové dvojice (štvrtok, 23. mája):

Rusko vs USA (Bratislava, 16:15)
Fínsko vs Švédsko (Košice, 20:15)
Kanada vs Švajčiarsko (Košice, 16:15)
Česko vs Nemecko (Bratislava, 20:15)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Celebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies