Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Stanley Cup na Slovensko nepríde: Prvýkrát v histórii ho získalo St. Louis

V stredu v NHL vyvrcholila sezóna 2018/19. Jej šampiónom sa stal tím St. Louis Blues, ktorý v siedmom zápase finálovej série porazil Boston 4:1. Skvelým výkonom sa prezentoval Jordan Binnington.


Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 7
1
2
3
Stav série
Boston Bruins
0
0
1
1
•••
St. Louis Blues
2
0
2
4
••••
Podrobné štatistiky

St. Louis bolo ešte 3. januára na poslednom mieste celej NHL, ale teraz sa stalo šampiónom. V rozhodujúcom zápase číslo sedem porazilo Boston 4:1 najmä vďaka výkonu Jordana Binningtona, ktorý zneškodnil 32 striel a za bezgólového stavu predviedol niekoľko veľkých zákrokov. Blues zaskočili domácich dvoma gólmi v závere prvej tretiny, ktoré strelili Ryan O'Reilly a Alex Pietrangelo. V tretej tretine pridali góly Brayden Schenn a Zach Sanford a bolo rozhodnuté. Matt Grzelcyk, ktorý sa vrátil do akcie po otrase mozgu, strelil jediný gól Bruins a Tuukka Rask opustil duel so 16 zákrokmi. V prvej tretine čelil len štyrom strelám.


Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v zápase 16 minút a 11 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval dvoma bodyčekmi a jedným blokom. Pripísal si aj jeden mínusový bod.

Fanda-NHL.sk

Článok pokračuje pod reklamou

Do zápasu vstúpili lepšie hostia, ale domáci sa rozbehli a vypracovali si prvé väčšie šance. V šiestej minúte Marcus Johansson a o minútu neskôr Sean Kuraly si však vylámali zuby na Binningtonovi. Od ôsmej minúty dostali Bruins aj šancu hrať v presilovke po vyhodení puku mimo ľadu Coltonom Paraykom. Obrovské šance v nej mali Brad Marchand a David Krejčí, ale Binnington predviedol skvelé zákroky. Ďalší výborný zákrok predviedol v 12. minúte pri šanci Johanssona. No a potom prišla z ničoho nič studená sprcha pre domácich. V 17. minúte Ryan O’Reilly tečoval streli Jaya Bouwmeestera a Blues sa ujali vedenia (). Osem sekúnd pred koncom tretiny si St. Louis vedenie zvýšilo na 2:0, keď Alex Pietrangelo potrestal zlú rozohrávku domácich a pekným zakončením prekonal aj Raska (). Bola to len štvrtá strela hostí na bránu.

V úvodných minútach druhej tretiny sa hra kuskovala, čo viac vyhovovalo hosťujúcemu tímu. Ten sa dostal do prvej väčšej šance, ktorá prišla až v 31. minúte a hoci Brayden Schenn nezakončoval z prvej strany ideálne, puk trafil hornú tyčku a následne ho vyrazil do bezpečia Zdeno Chára. Blues boli smerom dopredu iniciatívnejší a Bruins, ktorí potrebovali niečo urobiť s výsledkom, hrali zakríknuto a do veľkých šancí sa nedostával. A tie ostatné spoľahlivo pokryl hrdina prvej dvadsaťminútovky, Binnington.

Boston mal ešte šancu na vyrovnanie, ale už v úvode tretej tretiny to mohol mať komplikovanejšie, ak by Rask nezakročil pri zakončení Sammyho Blaisa pri prečíslení a Vladimira Tarasenka pri rýchlom protiútoku. V 49. minúte frustroval domácich opäť Binnington, ktorý skvelým zákrokom pravým betónom vychytal Joakima Nordstroma. V 52. minúte priblížil zápas k definitíve Brayden Schenn, ktorý medzi kruhmi zužitkoval prihrávku Tarasenka a zvýšil na 3:0 (). Bruins sa snažili odpovedať, ale zakrátko to už bolo o štyri góly, keď sa v 56. minúte presadil Zach Sanford, ktorý po prihrávke Perrona zakončoval do odkrytej brány (). V 58. minúte odvolali Bruins brankára a Grzelcyk strelil spoza ľavého kruhu aspoň čestný gól ().


Tuukka Rask
Jordan Binnington
56:34 16/20 60:00 32/33
Jaroslav Halák
Jake Allen
- - - -


Zdeno Chára vytvoril nový rekord svojím 14. zápasom číslo 7 v kariére. Zhoršil si v nich bilanciu na 6-8. ... Ryan O’Reilly sa stal prvým hráčom od roku 1985, ktorý strelil góly v štyroch finálových zápasoch po sebe. Vtedy to dokázal Wayne Gretzky. Ako druhý v histórii otvoril skóre troch finálových duelov – predtým to dokázal Alf Skinner v roku 1921. O’Reilly s 23 bodmi v jedinom play-off stanovil aj klubový rekord. ... Jay Bouwmeester bol tretím najdlhšie čakajúcim hráčom na Stanleyho pohár. Doteraz odohral 1184 zápasov základnej časti. Viac ich odohrali len Patrick Marleau a Joe Thornton. ... St. Louis čakalo na Stanleyho pohár 51 rokov – najviac v NHL. ... Blues sú prvým tímom v ére po expanzii, ktorý vyhral titul, hoci bol v hociktorom bode sezóny po odohraní 30. duelu na poslednom mieste. Od ročníka 1967/68 žiaden tím zo štyroch hlavných severoamerických líg nezískal titul, ak bol minimálne po štvrtine sezóny posledný. ... Jordan Binnington stanovil nováčikovský rekord so 16 výhrami v play-off a ako štvrtý nováčik vychytal výhru v zápase číslo 7 z finálovej série. ... Blues vyrovnali rekord NHL s 10 výhrami vonku v play-off.

Craig Berube, tréner Blues: „Skutočne verím tomu, že tá nepriazeň, ktorou si muselo mužstvo prejsť, aby sa dostalo do play-off, a ten rozpis, a vyhranie všetkých tých zápasov v základnej časti, to nás skutočne pripravilo na play-off. Neviem, či som niekedy v hokeji zažil lepšie pocity. Som hrdý na našich hráčov, skutočne som. Som veľmi šťastný aj za mesto St. Louis a všetkých našich fanúšikov. “

Alex Pietrangelo, obranca Blues: „Celú sériu sme boli podceňovaným tímom. Boli sme si toho vedomí. Vedeli sme, že si ľudia nemysleli, že budeme mať šancu, ale verili sme si navzájom a to je to najdôležitejšie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Chicago podpísalo novú dlhodobú zmluvu s mladým obrancomNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies