Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Chárovci sa revanšovali Torontu, Jurčov Edmonton nestrelil ani gól

V utorok sa v NHL odohralo až desať zápasov, ale v akcii sme videli len dvoch slovenských zástupcov. Ani jeden z nich nebodoval, no Zdeno Chára sa tešil aspoň z výhry. Videli sme aj jeden hetrik.

Rask, Pastrňák doviedli Bruins k výhre nad Maple Leafs

Boston v domácom prostredí vrátil Torontu víkendovú prehru. Tuukka Rask sa stal prvým brankárom v klubovej histórii, ktorý zasiahol do svojho 500. zápasu v NHL. Predviedol v ňom 28 zákrokov, aby doviedol Bruins k výhre 4:2. David Pastrňák strelil gól a pridal aj asistenciu. Gól bol zároveň jeho 300. bodom v NHL. Realitu bol v jeho 329. dueli. V klubovej histórii dokázali rýchlejšie dosiahnuť na túto métu len Barry Pederson, Bobby Orr a Ray Bourque. Ďalšie góly pridali Brad Marchand, Brett Ritchie a Par Lindholm. O góly Maple Leafs sa postarali Kasperi Kapanen a Alexander Kerfoot, ktorí si pripísali aj po asistencii. Michael Hutchinson predviedol 35 zákrokov. V drese hostí chýbal slovenský obranca Martin Marinčin, no za domácich nastúpil Zdeno Chára. Kapitán Bruins odohral 22 a pol minúty, zblokoval tri strely, pripísal si plusový bod, jednu strelu a dve trestné minúty za sekanie. Celé ich však na trestnej lavici nestrávil. Pastrňák má po prvých deviatich dueloch na konte 10 gólov, čo ako druhý hráč v klubovej histórii dokázal viacnásobne – vlani bol na tom rovnako.

Pastrňákov 300. bod v kariére:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. B. Ritchie (BOS), 3. B. Marchand (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Staal pomohol zdolať Oilers, Wild nekapitulovali

Minnesota prežila zranenie brankárskej jednotky, dokázala utlmiť ofenzívu Edmontonu a po prvýkrát v ročníku vyhrala druhý zápas po sebe. K výhre 3:0 viedli góly z prvej dvadsaťminútovky. Prvé dva strelil Eric Staal, ktorý asistoval aj pri presnom zásahu Brada Hunta. Asistenciu si pri návrate do akcie pripísal aj Mats Zuccarello. Devan Dubnyk v 22. minúte po kolízii v bránkovisku striedal. Na jeho deväť zákrokov potom nadviazal Alex Stalock 16 zákrokmi. Stalo sa len po druhýkrát v histórii, či sa dvaja brankári Wild podieľali na čistom konte. Mike Smith kryl na opačnej strane 27 striel. V akcii nechýbal ani slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý odohral 11 minút a 41 sekúnd. Prezentoval sa jednou strelou na bránu a bol aj na jednom vhadzovaní, ktoré vyhral. Jeho tím neskóroval v dvoch zápasoch po sebe. Domáci Jared Spurgeon odohral svoj 600. zápas v kariére.


Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MIN), 2. M. Zuccarello (MIN), 3. A. Stalock (MIN)

Eichel dirigoval víťazstvo Sabres nad Sharks

Jack Eichel si pripísal svoj druhý gól a štvrtý bod v zápase v štvrtej minúte predĺženia, v ktorom rozhodol o výhre Buffala 4:3 nad San Jose. K tretej výhre v sérii a šiestej z posledných siedmich duelov pomohli gólmi aj Sam Rienhart a Jeff Skinner, kým Rasmus Ristolainen zaznamenal dve asistencie a Carter Hutton 25 zákrokov. Martin Jones urobil rovnaký počet zákrokov, ale na odvrátenie druhej prehry po sebe to v jeho prípade nestačilo. Sharks pritom viedli po prvej tretine 2:0 po góloch Dylana Gambrella a Marc-Edouarda Vlasica. Svojím druhým bodom v zápase nakoniec musel vynútiť predĺženie Erik Karlsson. „Nie sme tam, kde by sme chceli byť, ale aspoň ukazujeme náznaky bojovnosti proti skutočne dobrým tímom. Musíme sa však vyvarovať vylúčeniam a stratám pukov,“ povedal tréner Žralokov Pete DeBoer. Buffalo si zlepšilo bilanciu doma na 5-0-0, čo sa mu podarilo od začiatku sezóny po štvrtýkrát v histórii. Rasmus Dahlin si pripísal asistenciu, aby mal na konte 10 bodov po 10 zápasoch – len šesť obrancov vo veku 20 a menej rokov nazbieralo v prvých 10 dueloch sezóny v histórii NHL viac bodov.

Víťazný gól Eichela:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. E. Karlsson (SJS), 3. S. Reinhart (BUF)

Florida aj bez absentujúcich hráčov zdolala Pittsburgh

Jonathan Huberdeau a Denis Malgin zaznamenali po góle a asistencii, aby Florida aj bez chorého Aarona Ekblada a zraneného Vincenta Trochecka porazila Pittsburgh 4:2 a pripísala si tretiu výhru z posledných štyroch zápasov. K natiahnutiu bodovej série na šesť zápasov (3-0-3) pomohli gólmi aj Noel Acciari a Franka Vatrano, ktorý zakončoval do prázdnej brány. Sergej Bobrovskij zastavil 23 striel a puk vyberal z brány po góloch Teddyho Bluegera a Patrica Hornqvista, na ktoré prihrával Jake Guentzel. Matt Murray urobil 18 zákrokov a Penguins, ktorým sa do zostavy vrátil Jared McCann, prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. D. Malgin (FLA), 3. B. Boyle, Fla

Arizona si v New Yorku natiahla víťaznú sériu

Arizona dvakrát prišla o vedenie, ale v predĺžení už Rangers nemali šancu na odpovedanie. Hrdinom Coyotes sa stal Christian Dvorak, ktorý rozhodol o výhre 3:2 po 64 sekundách nadstaveného času. V kariére predtým ešte gól v predĺžení nestrelil. K štvrtej výhre v sérii a piatej zo šiestich duelov viedli aj góly Lawsona Crousea a Alexa Goligoskiho. Nick Schmaltz asistoval, aby bodoval v šiestom zápase po sebe. Darcy Kuemper čelil len 19 strelám, z ktorých ho prekonal len dvojgólový Tony DeAngelo. Alexandar Georgiev kryl 32 striel, ale piatej prehre newyorského klubu v sérii nezabránil. Po prvej tretine, v ktorej mali Rangers len štyri strely na bránu, boli dokonca vybučaní.

Víťazný gól Dvoraka:

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (ARI), 2. C. Dvorak (ARI), 3. T. DeAngelo (NYR)

Horvat pomohol v tretej tretine otočiť zápas proti Detroitu

Detroit bol na ceste za víťazstvom. Po presilovkových góloch Anthonyho Manthu a Dennisa Cholowskiho vstupoval do tretej tretiny s vedením 2:0. Nakoniec si pripísal piatu prehru po sebe. Bo Horvat dvoma presilovkovými gólmi vyrovnal stav v úvode tretej tretiny a potom pridal gól do prázdnej brány, aby s hetrikom pomohol Vancouveru k triumfu 5:2. Jake Virtanen a Tim Schaller sa postarali o zvyšné dva góly, Jacob Markström urobil 31 zákrokov. Canucks, ktorí strelili päť gólov v tretej tretine po šiesty raz v histórii, vyhrali šiesty duel z ostatných siedmich. Jimmy Howard čelil 40 strelám a v tretej tretine inkasoval štyri góly z 15 striel. „V prvých dvoch tretinách sme boli lepším tímom, určite sme mali viac šancí,“ poznamenal tréner Detroitu Jeff Blashill.


Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. J. Virtanen (VAN), 3. J. Markstrom (VAN)

Rinne doviedol Predators k potrebnej výhre, Ducks opäť prehrali

Pekka Rinne urobil 26 zákrokov a zneškodnil aj trestné strieľanie Troya Terryho, Roman Josi a Viktor Arvidsson zaznamenali po góle a asistencii, a Nashville sa po dvoch prehrách tešil z víťazstva 6:1 nad Anaheimom. Pomohli k nemu aj góly Coltona Sissonsa, Rocca Grimaldiho, Mattiasa Ekhölma a Calleho Järnkroka. „Bolo fajn hráč s vedením. To sa nám v tomto ročníku často nedarilo,“ skonštatoval tréner Peter Laviolette. V bráne Ducks, ktorí prehrali prvýkrát v sezóne dva zápasy po sebe, štartoval John Gibson, ktorý po druhej tretine opustil bránu s 15 zákrokmi. Ryan Miller následne urobil deväť zákrokov. O čestný úspech kalifornského tímu sa postaral Ryan Getzlaf.

Rinne si poradil s trestným strieľaním:

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. R. Josi (NSH), 3. V. Arvidsson (NSH)

Kopitar rozhodol o tesnej výhre Kings nad Jets

Anže Kopitar skóroval v úvode tretej tretiny, aby sa priblížil o krok bližšie k 900.bodovej méte a zároveň rozhodol o výhre Los Angeles 3:2 nad Winnipegom, pre ktorý to bola štvrtá prehra z ostatných piatich duelov. Kings vyhrali druhý zápas po sebe aj vďaka presným zásahom Austina Wagnera a Kurtisa MacDermida, kým Jonathan Quick zneškodnil 26 striel a pripísal si aj asistenciu. Jets sa podarilo dvakrát vyrovnať stav zápasu, keď sa presadili Kyle Connor a dvojbodový Nikolaj Ehlers. Connor Hellebuyck opustil duel s 38 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. A. Kopitar (LAK), 3. J. Quick (LAK)

Theodore rozhodol v nájazdoch o výhre, Fleury prepísal históriu

Kirby Dach strelil svoj prvý gól v kariére a dlho to vyzeralo tak, že by mohol byť aj víťazný. Nick Holden však v 59. minúte stav vyrovnal a Shea Theodore nakoniec v nájazdoch rozhodol o výhre Vegas 2:1 nad Chicagom, ktoré ešte nikdy najnovší tím v NHL neporazilo. Marc-Andre Fleury urobil 31 zákrokov a vychytal svoje 446. víťazstvo v kariére, čím sa osamostatnil na siedmom mieste historického poradie pred Terrym Sawchukom. Jeho náprotivok, Robin Lehner, urobil 33 zákrokov. Kým Vegas vyhralo tretí zápas z posledných štyroch, Chicago prehralo druhý po sebe. Zranil sa mu aj obranca Connor Murphy.


Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. K. Dach (CHI), 3. R. Lehner (CHI)

Capitals si natiahli sériu výhier, Carlson dvojgólový

Washington si natiahol svoju víťaznú sériu na štyri zápasy v Calgary, ktoré porazil 5:3, hoci raz prišiel aj o dvojgólové vedenie. John Carlson strelil prvý gól Capitals a pridal aj poistku do prázdnej brány. Na svoj 20. bod v sezóne dosiahol už 11. zápase – v histórii sa to podarilo z obrancov rýchlejšie len Paulovi Coffeymu. Do čierneho sa trafili aj Chandler Stephenson, Alex Ovečkin a Tom Wilson. Braden Holtby čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali Elias Lindholm, Austin Czarnik a Tobias Rieder. Jeho na gól prihrával Andrew Mangiapane, ktorý sa po dvoch vynechaných dueloch vrátil do akcie. Cam Talbot zastavil 25 z 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. E. Lindholm (CGY), 3. B. Holtby (WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:32 0 0 0 +1 2 1 0
T. Jurčo (EDM) 11:41 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies