Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
CGY
5
SJS
0
po 1. tr.
COL
4
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
po 2. tr.
CGY
5
SJS
0
po 1. tr.
COL
4
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

MSJ 2020: Slovensko si vydrelo víťazstvo nad Kazachstanom


Slovensko otvorilo svoj program na Majstrovstvách sveta do 20 rokov zápasom proti Kazachstanu, ktorý vlani deklasovalo. Tentoraz to také jednoznačné nebolo.

Slovensko - Kazachstan 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Góly: 25. Okuliar (Kňažko, Čajkovič)(PP), 57. Tkáč (Mrázik) , 60. Džugan (PB) - 29. Musorov (Butenko)(PP)
Strely: 24:23 (9:8, 6:5, 9:10), Presilovky: 1/5-1/7

Zostava SVK: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Bučko, Vitaloš, Kňažko, Mudrák, Česánek, Turan – Faško-Rudáš, Džugan, M. Minárik – Okuliar, Kováčik, Čajkovič – Paulíny, Mrázik, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.

Zostava KAZ: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov, Dichanbek, A. Koroljov, Butenko, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Djomin, Bujalskij, Sajko – Bojko, Čaporov, Musorov – Asuchanov, Bondarenko, Omirbekov – Alexandrov, Ljapunov, Čalov.

Článok pokračuje pod reklamou

Ako prvý v zápase pohrozil Kazachstan po zakázanom uvoľnení Slovákov, ale Hlavaj si s tým bez väčších problémov poradil. Úvod lepšie vychádzal outsiderovi, ktorý hral od tretej minúty aj presilovku po hákovaní Jendeka. Nevyužil ju. Následne si početnú prevahu vyskúšalo aj Slovensko. Hneď v úvode presilovky sa však do prečíslenia dostali Demin s Bujalskym, ktorého zakončenie zneškodnil výborným zákrokom Hlavaj. Podobný zákrok Nurek počas oslabenia vytiahnuť nemusel. Väčšiemu tlaku čelil po prvýkrát až po presilovke v ôsmej minúte. Odvtedy boli hráči spod Tatier na ľade aktívnejší. V 12. minúte však prišla nedovolená hra vysokou hokejkou Tkáča a Kazachstan hral svoju druhú presilovku. V jej druhej polovici predviedol proti Djominovi ďalší bravúrny zákrok Hlavaj, a tak gól neprinieslo ani toto vylúčenie. Niečo cez tri minúty pred koncom dostalo šancu zahrať si v početnej prevahe ešte aj Slovensko. 15 sekúnd pred koncom presilovky sa faulu dopustil kazašský kapitán a Slováci hrali v prevahe o dvoch. Túto príležitosť nevyužili a 20 sekúnd pred koncom tretiny opäť putoval na trestnú lavicu za zbytočné sekanie Tkáč. Gól sme tak nakoniec v prvých 20 minútach nevideli.

Hra štyroch proti štyrom ani následná presilovka Kazachstanu v úvode druhej tretiny gól nepriniesli. Po zaváhaní Jendeka pri rozohrávke nás v tretej minúte podržal opäť pozorný Hlavaj. O minútu neskôr sa podrazenia dopustil Saiko a Werk Arénou sa rozoznelo skandovanie: „My chceme gól.“ Ten už tentoraz prišiel. Skóre stretnutia otvoril strelou z prvej a po peknej krížnej prihrávke Kňažka Oliver Okuliar. Po góle boli mladí Slováci na koni. V deviatej minúte prišlo ďalšie zbytočné vylúčenie, tentoraz Turana, ktorý za úder do hlavy a krku dostal aj 10-minútový osobný trest. Nakoniec Slovákov z koňa zosadil Musorov, ktorý vyrovnal pomerne rýchlo na 1:1 ukážkovým zakončením. Bondarenko sa o minútu snažil ohroziť Hlavaja z úniku, ale neuspel. Ďalšej šanci slovenský brankár čelil v 14 minúte. Krátko na to oslabil aktívnejších Kazachov Alexandrov, a tak mali Slováci šancu opäť sa chytiť. 38 sekúnd pred koncom presilovky sa však pobral na trestnú lavicu Okuliar, ktorému sa nepáčilo zakončenie súpera po hvizde rozhodcu a dal mu to pocítiť krosčekom. Slovensko oslabenie prežilo. Záver dvadsaťminútovky už tretí gól duelu nepriniesol. Hralo sa prevažne v obrannom pásme Kazachstanu, ale Nurek väčším šanciam nečelil.

Kazachovia v úvode záverečnej tretiny pohrozili hneď dvakrát, ale Hlavaj nekapituloval. Slováci v prvej päťminútovke pokračovali v nepresnostiach a aj keď sa dostali k zakončeniu, nemierilo na bránu. S ubudajúcimi minútami aktivita Slovenska rástla, ale Kazachovia, cítiac šancu v zápase bodovať, hrali veľmi obetavo. V strede tretiny zastavil rozvíjajúci sa tlak Kňažko nebezpečnou hru vysokou hokejkou. V oslabení sa Mrázik rútil s Ďurinom do rýchleho protiútoku, ale neskončil efektívnym zakončením. Po návrate Kňažka z trestnej levice sa črtala sľubná šanca Slovenska, ale prečíslenie skončilo skôr, ako sa mohlo rozvinúť v niečo nádejnejšie. Krátko na to hralo Slovensko opäť v oslabení, keď Česánek vyhodil puk mimo hracej plochy. Kazachovia v presilovke zatlačili, ale Hlavaja neprekonali. Slováci sa v závere snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu a tri minúty pred koncom strelil gól na 2:1 Daniel Vladimír Tkáč, ktorý do brány dorazil odrazený puk. Rozhodcovia sa na gól ešte pozreli cez video, ale gól zostal platný. Kazachovia neskladali zbrane a krátko po góle sa tlačil do brány Bujalskij. Väčšina zvyšku zápasu sa dohrala v útočnom pásme Slovenska. Na konci sa Kazachstan odhodlal k hre bez brankára a šesť sekúnd pred koncom upravil skóre na konečných 3:1 Róbert Džugan.

Víťazný gól Tkáča:


Hráčmi zápasu sa stali slovenský brankár Samuel Hlavaj a kazašský obranca Temirlan Gajtamirov. Slovensku po prvom zápase patrí druhé miesto v skupine A, ale už zajtra narazí na silné Fínsko. Duel sa odohrá opäť od 15:00.

Viac informácií o turnaji na: msj2020.slovaknhl.sk

Ďalší zápas

Skupina B: Nemecko - USA 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tatar opäť v akcii, toto nezažil od 24. marca. Mladý Rus rozhodol debutový zápas + videoSlafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies