Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2020: Slovensko utržilo proti Fínsku debakel, Česi prehrali s Nemcami


Slovensko deň po víťazstve nad Kazachstanom nastúpilo do druhého zápasu na Majstrovstvách sveta juniorov proti oddýchnutému Fínsku. Majstri sveta zápas vyhrali jednoznačne.

Fínsko - Slovensko 8:1 (2:0, 5:1, 1:0)

Góly: 5. Puistola (Oden, Tanus)(PP), 14. Ak. Räty (Aa. Räty, Ranta), 28. Oden (Tanus, Heinola)(PP), 29. Aa. Räty, 34. Kokkonen (Ranta), 35. Erholtz (Thompson, Nousiainen), 39. Ak. Räty (Maccelli, Heinola), 53. Petman (OS) – 37. Ďžugan (Tkáč, Mudrák)(PP)
Strely: 40:26 (11:11, 18:8, 11:7), Presilovky: 2/5-1/5

Zostava SVK: Vyletelka (od 35. Hlavaj) – Dlugoš, Bučko, Vitaloš, Kňažko, Mudrák, Česánek, Turan – Faško-Rudáš, Džugan, M. Minárik – Okuliar, Kováčik, Čajkovič – Paulíny, Mrázik, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.

Zostava FIN: Annunen (Piiroinen) – Nousiainen, Thomson, Hatakka, Heinola, Kokkonen, Utunen, Honka, Seppälä – Killinen, Maccelli, Saarela – Oden, Puistola, Tanus – Erholtz, Petman, Ranta – Aatu Räty, Aku Räty.

Článok pokračuje pod reklamou

Úvod zápasu patril podľa očakávaní Fínom, ktorí po faule Čajkoviča hrali už po minúte a 20 sekundách v presile. Po jej skončení dostali pomerne rýchlo opätovnú šancu po faule Turana. Túto presilovku už favorit využil a v piatej minúte otvoril skóre Puistola. Krátko na to sa Slováci dostali do prečíslenia dvoch na jedného, ale Kňažko sa nedostal k plnohodnotnému zakončeniu. V siedmej minúte sa hákovania dopustil Okuliar a po tretí raz hralo Slovensko v oslabení. Slovenský útočník dostal aj desaťminútový osobný trest za protesty. Fíni sa dostali do šancí, ale gól tentoraz nestrelili. V strede tretiny sa do čiastočného brejku dostal Ranta, ale Vyletelka si jeho zakončenie pokryl. Slováci sa v druhej polovici tretiny osmelili, ale v 14. minúte Aku Räty zvýšil vedenie Fínska na 2:0 dorážkou v predbránkovom priestore. Krátko po góly sa Slovensko dostalo do prečíslenia troch proti dvom, ale Paulínyho strela nerobila Annunenovi problémy. Štyri minúty pred koncom mal fínsky brankár najviac práce, keď boli mladí Slováci dôrazní v blízkosti brány. Fíni si už zvyšok tretiny postrážili.

V úvode druhej dvadsaťminútovky sa presilovky dočkali aj slovenskí hráči. Mrázik sa v nej dostal k veľkej šanci a následne sa krosčekom prezentoval Seppala, čo ponúklo hráčom v bielom príležitosť hrať v piatich proti trom skoro minútu a pol. Znížene to však neprinieslo. V siedmej minúte vrcholil veľký tlak Fínska, ktorý vyústil vo vylúčenie Okuliara. V nej zvýšil vedenie „Suomi“ na 3:0 Oden. Krátko na to „Rusnákovsky“ prekonal Vyletelku aj Aatu Räty. Fínska herná prevaha pokračovala aj v ďalších minútach. V 36. minúte už na ukazovateľovi skóre svietil stav 5:0, keď sa ujala nahodená strela Kokkonena od modrej. Puk sa do brány odrazil ešte od Česánka. V ďalšej minúte už svietilo skóre 6:0 a Vyletelku z brány vyhnal Erholtz. Nahradil ho Hlavaj. Tri a pol minúty pred koncom tretiny sa faulu dopustil Aatu Räty a Slovensko hralo presilovku. A konečne priniesla aj gól v Annunenovej bráne. Strelil ho po prihrávke Tkáča Róbert Džugan. Minútu a pol pred prestávkou sa do dobrej šance dostal po prihrávke Tkáča Paulíny, ale ten ani na dvakrát neuspel. Potom ešte pohrozili aj Fíni a Aku Räty zvýšil na 7:1.

Už v úvodnej minúte tretej tretiny podržal Hlavaj aj s kúskom šťastia Slovensko pri šanci Macceliho. Fíni pokračovali v aktivite. Po štyroch minútach hry sa aj vďaka odrazu puku od rozhodcu dostal do šance Okuliar, ale Annunen bol pripravený. V siedmej minúte musel byť v strehu aj Hlavaj. Dvanásť minút pred koncom sa faulom prezentoval Thomson a Slovensko sa mohlo pokúsiť opäť o trochu skorigovať nepriaznivý stav. Presilovka to však až na jej posledné sekundy nebola vôbec vydarená. Šancu na reparát dala onedlho nebezpečná hra vysokou hokejkou Macceliho. Fínom sa ale podarilo streliť gól aj v oslabení po rýchlej individuálnej akcii Petmana a viedli už opäť o šesť gólov. Fíni už skúšali aj exhibičné prvky, ako prihrávku žabkou spoza brány, občas ohrozili aj Hlavaja a hru kontrolovali aj na pol plynu. V závere sa Slováci snažili ešte stav skorigovať, ale nepodarilo sa.

Slovensko podľahlo Fínsku v štvrtom zápase po sebe a to hral favorit bez zraneného Rasmusa Kupariho. Ďalší zápas odohrajú slovenskí mladíci v pondelok od 19:00 proti Švajčiarsku.

Ďalšie zápasy

15:00 Česko - Nemecko 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Česko má za sebou ťažký zápas s Nemeckom, ktorý nepriniesol želaný úspech. Nemci hrajúci druhý zápas za dva dni už v zápase vyhrávali dokonca 4:1. Domáci v tretej tretine duel zdramatizovali, no k vyrovnaniu im už nepomohla ani hra bez brankára. Výsledok tak v Skupine B zamotal boj o postup do štvrťfinále, keďže predtým Česi získali tri body proti Rusom. V sobotu sa o ich góly postarali Haš, Jeník a Zábranský, prvý menovaný pridal aj dve asistencie. Dostála z 25 striel prekonali Reichel, Peterka a dvakrát Bokk. Hane čelil 31 strelám.

19:00 Rusko - Kanada 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
Miftachov zneškodnil všetkých 28 striel a šesť rôznych hráčov skórovalo, aby Rusko zdolalo Kanadu prekvapivo hladko 6:0. V prvej tretine sa presadili Chovanov, Dorofejev a Rtiščov, v druhej Alexandrov, Sokolov a Denisenko. Pre ruských mladíkov išlo o prvú výhru na turnaji a spôsobila, že po dvoch zápasoch má každý tím skupiny B na konte tri body.

19:00 Švajčiarsko - Švédsko 2:5 (0:2, 1:3, 1:0)
Švédsko sa dostalo do čela skupiny A, keď si v sobotu poradilo so Švajčiarskom 5:2. V zápase pritom viedlo už o päť gólov predtým, ako stav skorigovali Kohler a Gross. O dva góly víťazného mužstva sa postaral Fagemo, po jednom pridali Hoglander, Raymond a Henriksson. Alnefelt urobil 25 zákrokov.

Viac informácií o turnaji na: msj2020.slovaknhl.sk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies