Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Hossa asistoval pri víťazstve Red Wings, Vancouver vyhral aj štvrtý zápas

V utorok sa v NHL odohrali päť zápasov, v ktorých sa predstavili aj traja slovenskí hokejisti. Hossa asistoval a Detroit vyhral aj tretí zápas proti Columbusu a na zápasy vedie už 3:0. Prvým postupujúcim tímom je Vancouver Canucks, ktorý vyhral aj štvrtý zápas série so St. Louis.

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 1:4 (stav série: 0-3)
Prvý zápas play-off v Nationwide Aréne – 659. stretnutie Blue Jackets – sledovali priamo na štadióne 19 219 divákov, čo je rekordná návštevnosť Columbusu. Tí sa však ani v treťom zápase série nedočkali prvého víťazstva svojich miláčikov v play-off. Detroit dominoval v Ohiu od začiatku až do konca a po víťazstve 4:1 vedie v sérii už 3:0 na zápasy. Skóre stretnutia otvoril v druhej minúte po asistencii Mariána Hossu Tomas Holmstrom. Víťazný gól zaknihoval Daniel Cleary a dvakrát sa presadil aj Henrik Zetterberg. Chris Osgood inkasoval prvýkrát po 144 minútach a 27 sekundách, keď ho v tretej tretine prekonal R.J. Umberger. Okrem toho však kanadský brankár zaknihoval 31 zákrokov. Hossa okrem asistencie zaznamenal aj jeden plusový bod a tri strely na bránu. V zápase odohral viac ako 16 a pol minúty. Tomáš Kopecký odkorčuľoval o šesť minút menej a do štatistík si pripísal dva strelecké pokusy.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 1:3 (stav série: 1-3)
Marc-Andre Fleury podal v štvrtom zápase série senzačný výkon a s 46 streleckých pokusov Flyers kryl 45. Inkasoval až v záverečnej tretine za stavu 2:0 pre Penguins, keď ho prekonal Daniel Carcillo. Flyers, hnaní vpred domácimi fanúšikmi, sa snažili vyrovnať stav série, ale nech robili čo robili, Fleury im streliť viac ako jeden gól nedovolil. Za Pittsburgh sa strelecky presadili Sidney Crosby, Tyler Kennedy a Max Talbot. Po víťazstve 3:1 sa „tučniaci“ ujali vedenia rovnakým pomerom aj v sérii. O svojom postupe budú môcť rozhodnúť už v piatom zápase, ktorý odohrajú na domácom ľade vo štvrtok.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 4:3 (stav série: 2-2)
Caroline sa opäť podarilo vyrovnať stav série s New Jersey, tentokrát na 2:2 po tesnom víťazstve 4:3, o ktorom pred domácimi fanúšikmi rozhodol Jussi Jokinen 0,2 sekundy pred koncom normálnej hracej doby. Hurricanes kontrolovali priebeh takmer zápasu v úvodných dvoch tretinách a vypracovali si trojgólový náskok, keď Brodeura prekonali Eric Staal, Ryan Bayda a Chad LaRose. Potom však prišiel gól do šatne Briana Gionto a ďalšie dva v tretej tretine, ktorými Brendan Shanahan a David Clarkson vyrovnali na 3:3. Shanahan strelil svoj 60. gól v play-off. Potom však prišla strela Jokinena a Brodeur inkasoval v záverečnej sekunde zápasu. Hurricanes v ňom boli aktívnejším tímom, o čom svedčí aj pomer striel – 46:29.

Článok pokračuje pod reklamou

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 2:3 PP (konečný stav série: 0-4)
Prvým postupujúcim tímom v tohtoročnom play-off NHL je Vancouver Canucks, ktorý vyhral aj štvrtý zápas série so St. Louis. Hostia v zostave so slovenským útočníkom Demitrom mali výborný vstup do zápasu, keď po góle Kyle Wellwooda vyhrali úvodnú tretinu. V polovici duelu vyhrávali Canucks už 2:0, ale domáci dokázali dvoma gólmi vyrovnať. Tretie dejstvo bolo vyrovnané, ale ani jedno z mužstiev nedokázalo skórovať. O víťazovi štvrtého zápasu sa nakoniec rozhodlo až v predĺžení. Hostia boli aktívnejší a o ich zaslúženom víťazstve rozhodol 19 sekúnd pred koncom predĺženia Alex Burrows, ktorý strelil v zápase svoj druhý gól. Slovák Pavol Demitra strávil na ľade viac ako 23 minút, ale bodovo sa nepresadil. Slovenský útočník ohrozil brankára domácich dvoma strelami a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3:4 (stav série: 2-1)
Hráči San Jose mali po dvoch domácich prehrách s Ducks nôž na krku. Dôležitosť tretieho duelu si hostia dobre uvedomovali a tak to vypadalo aj na ľadovej ploche. V prvom dejstve zasypali hráči Sharks domáceho gólmana Hillera až dvadsiatimi strelami, z ktorých dve skončili aj za jeho chrbátom. Ani to však nestačilo San Jose na vedenie, keďže domáci dokázali dvakrát odpovedať. Aj po druhej tretine bol stav stretnutia nerozhodný. Najprv išli opäť hostia do vedenia, ale Chris Pronger v polovici zápasu vyrovnal na 3:3. O prvom víťazstve San Jose v sérii rozhodol v 11. minúte záverečného dejstva pri presilovej hre Patrick Marleau.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (DET) 16:38 0 1 1 +1 3 0
Tomáš Kopecký (DET) 10:37 0 0 0 0 2 0
Pavol Demitra (VAN) 23:04  0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies