Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

Čajkovič bude Slovensku na MSJ chýbať. Bez hviezdy budú aj Fíni


Útočník Maxim Čajkovič mal patriť medzi lídrov slovenskej reprezentácie do 20 rokov, ktorú na prelome rokov čakajú majstrovstvá sveta. Nakoniec ním nebude, pretože sa turnaja nezúčastní.

Slovenský zväz ľadového hokeja v piatok informoval, že vylúčilo bratislavského rodáka z prípravy na turnaj pre správanie, ktoré nekorešponduje s hodnotami, ktoré sú nastavené od začiatku prípravy vo Zvolene trénermi a hráčmi.

„ V piatkovom prípravnom zápase reprezentantov medzi sebou sa viackrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi na spoluhráčov hrajúcich proti nemu výrazne za hranicou únosnosti. Realizačný tím sa zhodol, že takéto správanie hráčov nebude tolerovať,“ stálo vo vyhlásení.

Čajkoviča, ktorého draftovala Tampa v roku 2019 z 89. miesta, mrzí to, čo sa stalo a uvedomuje si, že jeho správanie nebolo vhodná. Následky prijal a rozhodnutie realizačného tímu rešpektuje.

Článok pokračuje pod reklamou

Súper Slovenska tiež nebude mať k dispozícii hviezdu

Slovensko sa v základnej skupine stretne aj s Fínskom, ktoré v piatok odhalilo predbežné zostavu. A hoci sa zvažovalo, či by na nej mohol figurovať aj Kaapo Kakko, nakoniec draftová dvojka z minulého roka v zostave chýba.

Generálny manažér Kimmo Oikarinen dúfal, že devätnásťročného útočníka tím New York Rangers na turnaj uvoľní, ale rovnako ako v prípade Kanaďana Alexisa Lafrenierea, sa tak nakoniec nestalo. Kakko ešte ako sedemnásťročný pomohol Fínsku k zlatu v roku 2019.

V rozšírenej zostave však figurujú Ville Heinola z Winnipegu aj Anton Lundell, ktorého v tomto roku draftovala Florida z 12. miesta.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies