Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Reprezentácia

Vyhliadky Slovenska pred MS juniorov? V zámorí píšu o krutej pravde

Predstavenie Slovenska na minuloročných majstrovstvách sveta juniorov nebolo dobré. Vyhnúť sa bojom o záchranu pomohla výhra 3:1 nad Kazachstanom. V tomto roku by to zverenci Róberta Petrovického chceli odčiniť. Veľké šance sa im však nedávajú.

Pozitívnom je, že v tomto roku sa z elitnej kategórie majstrovstiev sveta vypadávať nebude. Negatívom, že vyhliadli Slovenska vyzerajú pochmúrne, ako v zámorí píše Jack Dawkins. V skupine A to pri konkurencii Kanady a Fínska, ale aj Nemecka a Švajčiarska budú mať náročné.

„Medzi hráčmi je niekoľko skutočných talentov, ak ich bude Slovensko ochotné postaviť. Okrem troch hráčov, ktorí už boli v NHL draftovaní (Kňažko, Chromiak, Čajkovič), prídu niektoré z najlepších talentov Slovenska v podobe mladých hráčov, ako sú Nemec, Myklikha a Slafkovský. Je to skutočne len otázka toho, či sa títo chlapci ukážu dobre v kempe a či im slovenskí tréneri budú ochotní dať šancu na turnaji, “ skonštatoval Dawkins ešte predtým, ako sa s reprezentáciou rozlúčil Maxim Čajkovič.

„Krutou pravdou Slovenska jednoducho je, že nemá takú zásoby talentu, ako ich súperi v skupine. Covid-19 predstavuje unikátnu situáciu, pri ktorej Kanada, Fínsko a Nemecko budú schopní postaviť necudne potentné zostavy. Takto to vyzerá tak, že pre Slovensko bude tvrdý oriešok vyhnúť sa poslednému miestu v skupine, a nie to ešte premýšľať o bojoch o medaile.“

Ak by Slovensko dalo šancu niektorým mladíkom s talentom, pre ktorých bude turnaj cennou skúsenosťou, mohli by niekoho prekvapiť. Reprezentácia má niekoľko obrancov schopných podporovať útok a niekoľko útočníkov, ktorí sú produktívni. Veľkou otázkou však je, či to všetko dokážu skĺbiť dokopy.

„Ak by sa ich top hráči ukázali a napĺňali by výkonmi svoj potenciál, mohli by pár zápasov ukradnúť. Chromiak, Čajkovič, Hlavaj a Kňažko budú musieť tím viesť a byť najlepšími hráčmi na ľade v každom zápase. Ak to dokážu a budú hrať lepšie ako predpokladane „lepší“ súper, možné je všetko,“ poznamenal Dawkins.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies