Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Správy z NHL

Holtby nevyužije zverejnenú masku. Musel sa za ňu ospravedlniť

Brankár tímu Vancouver Canucks, Braden Holtby, nakoniec v novej sezóne nevyužije masku s mytologickým vtákom po tom, čo sa stretla s kritikou za jej kultúrnu nevhodnosť.

„Chcem sa len uistiť, že sa ospravedlňuje každému, koho sa to dotklo,“ povedal Holtby pre CTV News. „Určite to nebol môj zámer a určite som sa z tohto všetkého naučil cennú lekciu. Uistím sa, že budem lepší a budem robiť veci, ktoré pomôžu komunite čo najviac.“

Maska, ktorú navrhol Dave Gunnarsson, zobrazovala vtáka z miestnej indiánskej mytológie. Cieľom bolo vyjadriť silu a vznešenosť.

Jay Soule, umelec z Toronta a pôvodný Američan, si myslí, že ak podobnú masku navrhne niekto mimo komunity domorodého obyvateľstva, má to „katastrofické“ následky na ekonomiku komunity.

Článok pokračuje pod reklamou

„Ak by dotknutý brankár chcel využiť na svojej maske domorodé umenie, správnou vecou by bolo kontaktovanie domorodého umelca a odmeniť jeho za to, že to urobí,“ poznamenal.

Holtby sa nechal počuť, že pri tvorbe novej masky bude spolupracovať s umelcom s domorodými koreňmi.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies