Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Magazín

David Krejčí - líder tabuľky pravdy

David Krejčí
David Krejčí Klub 2008/09: Boston Bruins
Pozícia: center
Vek: 23
Body 2008/09: 73 (22+51) v 82 zápasoch
Plat v sezóne 2008/09: 3 500 000 USD

Dvadsaťštyriročný David Krejčí patril v uplynulej sezóne k najlepším hráčom Bostonu Bruins. Aj keď nastupoval ako druhý center, predsa len bol v niečom prvý, a to v tabuľke pravdy, ktorú nakoniec vyhral.

Rodák zo Šternberku má za sebou najlepšiu sezónu, ktorú odohral v National Hockey League. Nielenže patril opory „medveďov“, ale vytvoril si aj svoje osobné bodové maximum. V 82 zápasoch strelil 22 gólov a na ďalších 51 prihral. V klubovej produktivite obsadil druhé miesto za Marcom Savardom (88 bodov).

David Krejčí

David Krejčí

Okrem bodov sa do myslí fanúšikov zapísal aj 37 plusovými bodmi, ktorými opanoval tabuľku pravdy a stal sa držiteľom NHL Plus-Minus Award. Krejčí je po Patrikovi Eliášovi, Milanovi Hejdukovi, Marekovi Malíkovi a Michalovi Rozsívalovi piatym Čechom, ktorému sa podarilo získať túto trofej.

Článok pokračuje pod reklamou

Talentovaný center nastúpil v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta v 144 zápasoch. Strelil v nich 28 gólov a pridal aj 72 asistencií, čo je spolu 100 bodov. V profilige obliekal doteraz iba dres Bostonu Bruins.

Práve tím, ktorý sídli v najstaršom meste severnej Ameriky, ho draftoval v roku 2004, kedy si ho vybral v druhom kole z celkového 63. miesta.

Prvú sezónu po drafte strávil v juniorskom tíme Gatineau Olympiques, ktorý hráva v QMJHL. Za tento tím odohral 62 zápasov s bilanciou 22 gólov a 41 asistencií. Vo vyraďovacích bojoch si pripísal dva góly a sedem asistencií v desiatich dueloch.

Aj nasledujúcu sezónu strávil klube, v ktorom v minulosti hrával Luc Robitaille, Jeremy Roenick či José Theodore. V 55 dueloch nazbieral 81 bodov za 27 presných zásahov a 54 gólových prihrávok. V play-off sa mu tiež darilo, keď zaznamenal desať gólov a dvadsaťdva prihávok.

V sezóne 2006/07 sa už predstavil vo farmárskom tíme Bostonu Providence Bruins. Odohral tu 69 zápasov (74 bodov). 30. januára nastúpil na svoj prvý zápas NHL. Na ľade strávil dve minúty a sedem sekúnd. Krejčí odohral za Boston ešte päť zápasov, ale premiérový bod v NHL si nepripísal.

Martin Gerber, tak sa volá brankár, ktorému strelil David Krejčí svoj prvý gól v Národnej hokejovej lige. Bolo to 26. februára 2008. Nováčikovskú sezónu dokončil so ziskom 27 bodov. Od tejto sezóny sa stal neoddeliteľnou súčasťou prvého tímu.

2. júna 2009 podpísal Peter Chiarelli, generálny manažér Bruins, s Krejčím, ktorý nosí na pleciach číslo 46, novú trojročnú zmluvu za 11,25 milióna amerických dolárov.

Krejčího prvý hetrik v NHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies