Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Slováci v NHL

Som najstarší a je to zvláštne, tvrdí Halák. Demko si ho pochvaľuje

Jozef Struhár  
25.09.2021

Slovenský brankár Jaroslav Halák má pred sebou prvú sezónu v tíme Vancouver Canucks. Bude v ňom kryť chrbát Thatcherovi Demkovi. Mladý Američan sa na spoluprácu teší a verí, že mu dvojnásobný držiteľ Jenningsovej trofeje má čo ponúknuť.

„Nejaký čas už som tu bol a pracoval s ním. Prišiel sem asi pred troma týždňami, takže sme mali možnosť spoznať sa na ľade i mimo neho. Stretávali sme sa v posilňovni, rozprávali sme sa. Ja som mal vždy šťastie, že všetci moji partneri boli neuveriteľní. Nikdy som nemal s nikým problém. Zatiaľ to vyzerá tak, že to bude rovnaké aj s Jarom. Je to dobrý chlapík. Je to človek, od ktorého si myslím, že by som sa nejaké veci mohol naučiť,“ povedal Demko.

Halák sa po príchode do Britskej Kolumbie musel zoznamovať s celým tímom. U Canucks pozná len Travisa Hamonica, ktorý sa však k tímu ešte nepripojil. Sťahovanie nebolo ľahké aj preto, že si na nové prostredie bude zvykať aj rodina.

Bratislavský rodák sa tieto veci snaží držať mimo kabíny a chce byť dobrým spoluhráčom. Páčilo sa mu, ako vrúcne ho privítali. Aj preto sa na sezónu teší aj napriek tomu, že do nej vstúpi ako dvojka. O tom, koľko zápasov by mohol nakoniec odchytať, špekulovať nechce. rn

Článok pokračuje pod reklamou

„Príliš nepredbieham. Beriem to deň po dni, zápas po zápase. Chcem len pomáhať chlapcom k víťazstvám a som si istý, že oni budú robiť to isté pre mňa. Musíme sa len zomknúť ako tím a dbať na vyrovnanosť výkonov. To je najväčší kľúč k úspechu v NHL. Musíte hrať vyrovnane. Pri mladšom mužstve viete, že na tom budete pracovať o niečo viac. Ja som teraz najstarším hráčom tímu, čo je zvláštny pocit, ale ja to tak, ako to je,“ skonštatoval Halák.

Halák sa stal voľným hráčom po troch sezónach v Bostone. Významný hlas pri jeho angažovaní mal tréner brankárov Canucks Ian Clark napriek tomu, že spolu nikdy predtým nespolupracovali. Tridsaťšesťročný veterán sa na spoluprácu teší.

„Vedel som o ňom, len som ho osobne nepoznal. Rozprával som sa s ním po podpise zmluvy predtým, ako som sem prišiel. Každý tréner brankárov je iný. Zažil som ich už veľa. Som otvorený všetkému novému a som nadšený. Neviem sa dočkať spolupráce s ním. Bol skvelý pre iných brankárov, a tak sa len musím chopiť tej výzvy, pracovať s ním a snáď má aj trpezlivosť,“ poznamenal Halák s úsmevom.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Prvý zápas medzi Panthers a Bruins priniesol štvorgólový rozdielTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies