Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Slováci v NHL

Chromiak na NHL ešte nemyslí. Hrať v nej však raz chce

Jozef Struhár  
18.12.2021

Jednou z opôr slovenského tímu na majstrovstvách sveta juniorov bude aj útočník Martin Chromiak. Ten do Alberty prichádza spokojný s doterajším priebehom ročníka, ktorý trávil v Kingstone z juniorskej OHL.

Chromiak sa po ťažšom začiatku rozbehol a momentálne má po 23 stretnutiach na konte 32 bodov za 13 gólov a 19 asistencií. Pomaly sa pripravuje na budúcu sezónu, v ktorej by už chcel čeliť mužskej konkurencii na „farme“ Los Angeles Kings.

„V AHL budem môcť hrať pravidelne až budúci rok. Verím, že to pôjde podľa plánu. Predtým by som chcel úspech s Kingstonom, povedal Chromiak pre sport.sk.

„Z L. A. sa chodia na mňa pozerať raz, dvakrát mesačne. Stretávame sa a komunikujeme, nič špeciálne mi neradia. Opakujú mi, aby som pracoval na tom, v čom som dobrý. Juniorský hokej je tu zameraný najmä na rast hráča, tak sa pristupuje aj k tréningom.“

Kingston je najlepším tímom doterajšieho priebehu sezóny OHL, a tak nečudo, že Chromiakovou ambíciou je získať majstrovský titul. Na NHL ešte nemyslí, hoci aj tá zostáva jeho dlhodobým cieľom.

„Najprv sa potrebujem dostať do AHL a tam hrávať pravidelne. To mám cieľ do budúcej sezóny. Verím, že keď sa mi bude dariť, oblečiem si behom niekoľkých rokov aj dres Kings v profilige,“ poznamenal. rn




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies