Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

ZOH 2022: Slovensko postúpilo do semifinále. Narazí na Fínsko


V stredu sa na Zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu bojovalo o postup do semifinále mužského hokejového turnaja. Slovensko vyzvalo Spojené štáty americké a po nájazdoch ich zdolalo.

USA - Slovensko 2:3 SN (1:1,1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Strely: 35:36 (10:8, 6:13, 12:11, 7:4); presilovky: 0/5 - 0/1
Góly: 20. Abruzzese (Kampfer, Agostini), 29. Hentges (Perbix, Smith) - 12. Slafkovský (Čerešňák), 60. Hrivík (Čajkovský, Hudáček), rozh. SN: Cehlárik

Američana do zápasu vstúpili zostra a Rybár už v prvých dvoch minútach musel urobiť tri väčšie zákroky. Aj keď ich tlak už nebol taký veľký, hru kontrolovali a mali prevahu. V strede tretiny sa začali viac osmeľovať aj Slováci a v 12. minúte otvoril skóre Slafkovský. Hráči v bielom po strelenom góle ožili. V posledných minútach tretiny boli iniciatívnejší zámorskí hráči a necelú minútu pred koncom prvej tretiny vyrovnal stav Abruzesse.

Do druhej tretiny vstúpili slovenskí hráči aktívnejšie. Prvý väčší zákrok a len druhý v tretine musel Rybár vytiahnuť až v 29. minúte. Krátko na to sa Američania dostali do prečíslenia, ktoré využil Hentges. Favorit prvýkrát vyhrával. Slováci zvýšili tempo, mali prevahu a dostávali sa do príležitostí. V 35. minúte putovali na trestné lavice Beniers a Hudáček, a tak sa hralo vo štvorici na každej strane. Minútu pred koncom bol za zdržovanie hry vylúčený Knažko. Tentoraz svoj tím musel podžrať Rybár.

Článok pokračuje pod reklamou

Slovensko sa v úvode tretej tretiny ubránilo zvyšku presilovky súpera. Ten dostal ďalšiu šancu hrať v prevahe v 44. minúte, keď sa Gernát dopustil podrazenia. Na začiatku oslabenia sa do úniku dostal Hrivík. Rybár po pol minúte oslabenia dostal trest za zdržovanie hry a Američania si pred presilovkou o dvoch hráčov zobrali oddychový čas. Slovensko sa jej ubránilo. V 49. minúte pomohla Rybárovi tyčka. Američania mali hernú prevahu, ale v 52. minúte mal slušnú šancu na vyrovnanie Slafkovský. Tyčka teraz pomohla USA. Slovensko sa snažilo o vyrovnanie, no pribrzdilo ho vylúčenie Takáča v 56. minúte. Američania nezvýšili svoje vedenie. Minútu a pol pred koncom si time out zobral aj Ramsay a Rybár zostal už na striedačke. 44 sekúnd pred koncom vyrovnal na 2:2 Hrivík.

V štvrtej minúte desaťminútového predĺženia podržal Slovensko Rybár. V šiestej minúte mal veľkú šancu zase Hudáček. V predposlednej minúte sa do prečíslenia dostali Krištof a Slafkovský, ale neuspeli. V poslednej minúte opäť podržal Rybár, ktorý vytiahol dva dôležité zákroky.

Rozhodnúť o prvom semifinalistovi museli nakoniec nájazdy. Rybár prvý nájazd zneškodnil, Hudáček následne neskóroval. Na druhej strane nezakončil ideálne Farell. Čajkovský potom skúsil strelu príklepom, ale neuspel. Rybár v tretej sérii vychytal Kniesa, Krištof trafil betón Manna. Smith tiež neuspel, no Cehlárik už áno! Rybár následne nekapituloval a Slováci sa mohli začať tešiť.

V histórii olympijských hier sa Slovensko dostalo do semifinále po druhýkrát. Pred 12 rokmi vo Vancouveri z toho medaila nakoniec nebola. Teraz bude prekážkou pred finále Fínsko, s ktorým sa stretne v piatok o 5:10. Druhú dvojicu vytvoria Rusi so Švédmi.

Zostava SVK: Rybár (Konrád) – Čerešňák, Čajkovský, Rosandić, Marinčin, Kňažko, Gernát, Nemec – Hrivík, Cehlárik, Takáč – Jurčo, Hudáček, Pospíšil – Kelemen, Krištof, Zuzin – Slafkovský, Roman, Daňo – Regenda.

Zostava USA: Mann (Commesso) – Kampfer, Ness, Faber, Cooper, Warsofsky, Perbix, Helleson – Agostino, O'Neill, Miele – Beniers, Abruzzese, Knies – Farrell, Cates, Meyers – Hentges, Smith, Brisson – Shore.

Ostatné zápasy

ROV – Dánsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Fínsko - Švajčiarsko 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Švédsko – Kanada 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies