Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

ZOH 2022: Slovensko získalo historický bronz!


Slovenská hokejová reprezentácia v sobotu zabojovala po druhýkrát v histórii zimných olympijských hier o bronzovú medailu. Jej súperom bolo Švédsko.

Švédsko - Slovensko 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Strely: 28:43 (8:14, 8:14, 12:15); presilovky: 0/2 - 1/3
Góly: 24. Slafkovský (Čerešňák), 34. Takáč (Regenda, Roman)(PP), 59. Slafkovský (Cehlárik)(PB), 59. Regenda (PB)

Slováci vstúpili do zápasu dobre, ale v piatej minúte Švédi zatlačili a vynútili si aj presilovku, keď sa Rybár dopustil podrazenia. Tri korunky podkúrili, ale gól nestrelili. V strede tretiny prevzali Slováci iniciatívu a v 12. minúte zatlačil aj prvý slovenský útok. Hrivík dokonca trafil tyčku. Švédi opäť zvýšili tempo hry, ale Slováci mali viac pokusov na bránu. Nakoniec v nej neskončil ani jeden.

V druhej tretine sme sa už dočkali aj gólu a to slovenského. V 24. minúte vystrelil z ľavej strany prenikajúci Slafkovský a puk sa odrazil od švédskeho obrancu až do brány. Švédi sa snažili o vyrovnanie a v 28. minúte pokrozili svojím dôrazom. V 29. minúte sa po dvojzápasovej odmlke dočkali presilovky aj slovenskí hráči, keď sa Lander dopustil hákovania. Po vypršaní presilovky nasledovala ďalšia po faule Klingberga. Nechýbalo veľa a Hudáček by v nej skóroval. Nakoniec ju však na strelenie gólu využil po peknej prihrávke Regendu Takáč a Slovensko po svojom prvom presilovkovom góle na turnaji viedlo 2:0. Následne si po technickom prečine Cehlárika zahrali v početnej prevahe Švédi. K ničomu veľkému sa nedostali. V závere tretiny však zatlačili a Rybár musel byť v strehu.

Článok pokračuje pod reklamou

V 43. minúte sa za hrubosť nechal vylúčiť Brodin, Marinčin neoplácal a vznikla z toho presilovka pre Slovensko. Švédi jej odolali, hoci Slafkovský nebol pri veľkej šanci ďaleko od zakončenia. Hráči v žltom sa snažili o kontaktný gól a zvyšovali svoj tlak. V51. minúte sa dostal do úniku Cehlárik, ale Johanssona neprekonal. Slovensko veľmi dobre bránilo a bojovalo. Dokonca častejšie ohrozovalo bránu z protiútokov a aktivita Švédov opadla. V 55. minúte podržal Rybár pri tečovanom nahodení. Dve minúty pred koncom odvolali Švédi brankára a Slafkovský zvýšil na 3:0. Regenda pridal ďalší gól do prázdnej brány a bolo 4:0. 60 minút hracieho času ubehlo a radosť hráčov v modrom mohla začať - vyhrali pre Slovensko prvú medailu na olympijskom turnaji v histórii!

Zostava SVK: Rybár (Konrád) – Čerešňák, Čajkovský, Rosandić, Marinčin, Gernát, Kňažko, Nemec – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Regenda, Roman, Takáč – Daňo, Hudáček, Pospíšil – Zuzin, Krištof, Kelemen – Jurčo.

Zostava SWE: Johansson (Hellberg) – Bengtsson, Fantenberg, Folin, Holm, Pudas, Tömmernes, Lennström – Klingberg, Lander, Bromé – Everberg, Wallmark, Holmberg – Brodin, Li. Johansson, Rydahl – Friberg, de La Rose, Nordström – Olofsson.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies