Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Gáborík hviezdou zápasu, Višňovský a Handzuš strelili gól

Marián Gáborík opäť žiaril. V nočnom stretnutí proti Edmontonu bol aktívny, strelil gól, nahrával na víťazný gól a bol vyhlásený za prvú hviezdu stretnutia. V ňom sa z gólu radoval aj Ľubomír Višňovský. Do bodovania sa zapísali aj Zdeno Chára a Michal Handzuš.

Hviezdy útočník Marián Gáborík sa stal prvou hviezdou stretnutia, v ktorom Rangers zdolali v Edmontone miestny výber Oilers 4:2. Slovenský útočník sa na víťazstve podieľal dvoma bodmi za gól a asistenciu. Najskôr prihrával na víťazný gól Aleša Kotalíka a potom strelil svoj 12. gól v ročníku, keď do brány dorazil tvrdú strelu spomínaného českého útočníka. Za newyorský tím sa presadili aj Christopher Higgins a Ryan Callahan. Gáborík na ľade strávil 24 minút a brankára Chabibulina ohrozil šiestimi strelami. Bol najvyťaženejším hráčom svojho tímu. Do streleckej listiny sa zapísal aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý po individuálnej akcii prekonal svojim štvrtým gólom v sezóne Valiquettea v bráne hostí. Topoľčiansky rodák si na svoje konto zapísal aj štyri strely a jeden plusový bod. V akcii strávil 21 minút. O druhý gól „olejárov“ sa postaral Mike Comrie, ktorý v 51. minúte uzavrel skóre stretnutia. Edmonton prehral tretí zápas v rade a šiesty z posledných siedmich.

Michal Handzuš strelil svoj šiesty gól v zápase Los Angeles proti Pittsburghu, v ktorom sa zrodilo víťazstvo Kings 5:2. Dvoma gólmi sa oň zaslúžil najmä Anže Kopitar a strelecky sa presadili aj autor víťazného gólu Jarret Stoll a Dustin Brown. Penguins po dvoch tretinách viedli 2:1, no v záverečnej dvadsaťminútovke inkasoval Fleury až štyri góly z 12 striel. Z jeho spoluhráčov sa presadili Jordan Staal a Chris Kunitz. Handzuš vyslal na bránu Penguins štyri strely počas 20 minút, ktoré strávil na ľade. Okrem toho zaknihoval jeden plusový bod a dve trestné minúty.

Boston na domácom ľade privítal Montreal. Hostia sa ujali vedenia v 18. minúte po góle Glena Metropolita a potom sa počas celého priebehu zápasu snažili Bruins vyrovnať. Väčšinou stroskotali na výborne chytajúcom Careym Priceovi, ktorý napokon predsa raz inkasoval. V 60. minúte sa presadil Patrice Bergeron a asistenciu zaknihoval aj Zdeno Chára, ktorý sa pred bránou Habs snažil tečovať strelu Dereka Morrisa. O víťazovi sa rozhodlo v samostatných nájazdoch. Jediným úspešným exekútorom sa stal Michael Cammalleri, ktorý rozhodol o extra bode pre Canadiens. Carey Price zaznamenal 42 zákrokov. Štyri strely na jeho bránu vyslal Chára, ktorý na ľade strávil 26 a pol minúty. Zo stretnutia si odniesol aj jeden plusový bod a dve trestné minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Obranca Andrej Meszároš spolu so spoluhráčmi navštívil Ottawu, teda mesto, v ktorom odohral svoje prvé sezóny v NHL. Do kanadského bodovania sa vo štvrtok nezapísal, na ľade strávil 22 a pol minúty a zaznamenal len dve trestné minúty. Netešil sa ani z víťazstva, no Tampa po remíze 2:2 v normálnom hracom čase získala aspoň bod. O víťazstve Ottawy rozhodol v poslednej minúte predĺženia Jason Spezza. Za Senators sa presadili aj Daniel Alfredsson a Mike Fisher. O góly Lightning sa postarali Alex Tanguay a Steve Stamkos, ktorý strelil svoj 12. gól v sezóne.

Phoenix sa po dvoch prehrách dočkal víťazstva, keď vo štvrtok zdolal Chicago 3:1. Peter Mueller strelil svoj prvý gól v sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve Coyotes. Tí si aj zásluhou Martina Hanzala a Scottieho Upshalla vybudovali do polovice stretnutia trojgólový náskok, ktorý skresal len hosťujúci Kris Versteeg. Stav 3:1 sa už do konca stretnutia nezmenil. Iľja Bryzaglov zaknihoval 31 zákrokov. Čelil aj trom strelám z hokejky Tomáša Kopeckého, ktorý na ľade strávil 15 minút a dve minúty si posedel aj na trestnej lavici.

Raffi Torres strelil dva góly v druhej tretine a pomohol Columbusu zdolať Atlantu pomerom 4:3. Blue Jackets sa v prvej tretine ujali vedenia 2:0, keď sa presadili Jakub Voráček a Derick Brassard a Blue Jackets nikdy o vedenie neprišli. Góly Thrashers dosiahli Kubina, Little a Enstrom. Atlanta, ktorá bola strelecky aktívnejšia, prehrala štvrtý domáci zápas z piatich.

Pavel Dacjuk a Henrik Zetterberg sa presadili v samostatných nájazdoch, čím pomohli Detroitu k víťazstvu 2:1 nad San Jose, ktoré tak nenatiahlo víťaznú sériu na sedem zápasov. Zetterberg sa presadil aj v normálnom hracom čase a Chris Osgood zaknihoval 33 zákrokov. Prekonal ho len Logan Couture, ktorý streli svoj prvý gól v NHL. Nabokov zastavil 35 striel.

Vancouver porazil v St. Paul tím Minnesoty 5:2. Darcy Hordichuk a Matt Pettinger strelili svoje prvé góly v sezóne a k víťazstvu pomohli aj Mason Raymond, Henrik Sedin a Alex Burrows, ktorý pridal gól do prázdnej brány. Canucks vyhrali tretí zápas v rade aj napriek tomu, že im v zostave pre zranenia chýba sedem hráčov. Andrew Raycroft zaznamenal 28 zákrokov a prekonal ho len dvakrát Kyle Brodziak.

Obranca Dion Phaneuf rozhodol v predĺžení o víťazstve Calgary v zápase proti St. Louis. Duel sa po normálnom hracom čase skončil nerozhodne 1:1. Prvý gól Flames dosiahol Jarome Iginla a za Blues sa presadil Lars Eller. Calgary vyhralo po predĺžení druhý zápas počas dvoch dní.

Jonas Hiller zaznamenal 40 zákrokov, aby vychytal svoj piaty shutout v kariére. Anaheim Vďaka nemu zdolal Nashville 4:0. Dva góly strelil Teemu Selanne, ktorý v historickom bodovaní prekonal člena Siene slávy Jeana Beliveaua. O ďalšie dva góly sa postarali Todd Marchant a Bobby Ryan.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 26:34 0 1 1 +1 4 2
Andrej Meszároš (TAM) 22:33 0 0 0 0 0 2
Tomáš Kopecký (CHI) 15:09 0 0 0 0 3 2
Marián Gáborík (NYR) 24:03 1 1 2 0 6 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 21:08 1 0 1 +1 4 0
Michal Handzuš (LAK) 20:03 1 0 1 +1 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies