Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Svatoš asistoval, Hurricanes opäť prehrali

Kanadsko-americká NHL priniesla v noci z piatka na sobotu šesť zápasov, v ktorých sa predstavili štyria Slováci. Najviac sa darilo Svatošovi, ktorý získal asistenciu a pomohol Coloradu k dvom bodom. Hráči Caroliny Hurricanes nedokázali vyhrať už 11. stretnutie za sebou.

V stretnutí medzi Coloradom a Chicagom nastúpili aj dvaja slovenskí hráči - Marek Svatoš hral za Avalanche a Tomáš Kopecký za Blackhawks. Ubehli dve minúty a diváci mohli sledovať bitku medzi Hendricksom (Colorado) a Fraserom (Chicago). Obom hráčom udelili rozhodcovia päť trestných minút. Prvý gól zápasu padol z hokejky Byfugliena. Bolo to v 7. minúte počas presilovej hry Blackhawks. Ďalší gól „čiernych jastrabov“ pridal v 11. minúte Keith a tretí gól do brány Avalanche dal Ladd. Za „lavíny“ sa gólovo presadili dvakrát O'Reilly a Jones. Na prvý gól O'Reillyho nahrával Marek Svatoš. Po 60. minútach bol stav nerozhodný 3:3 a nasledovalo predĺženie. Počas 5 minút sa ani jedna strela neskončila gólom a rozhodnúť sa muselo až v trestných strieľaniach. Rozhodlo sa až v ôsmej sérii, v ktorej dal gól útočník „lavín“ Chris Stewart a Colorado vyhralo 4:3. Svatoš si okrem asistencie na svoje konto pripísal aj jeden plusový bod. Na ľade bol vyše 17 minút a v nájazdoch sa mu podarilo prekonať brankára Chicaga. Tomáš Kopecký v nájazdoch úspešný nebol. Na ľade strávil 17 minút a 28 sekúnd, počas ktorých si do štatistík zapísal dva mínusové body a štyri strely na bránu.

V HSBC Arene privítalo domáce Buffalo hráčov Philadelphie Flyers. Duel skončil víťazstvom „letcov“ v pomere 5:2. O päť gólov v Millerovej sieti sa postarala štvorica hráčov – dvakrát Carcillo, Pronger, van Riemsdyk a Powe. Raya Emeryho, brankára Flyers, prekonali Roy a Myers. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral za „šable“ 17 minút a 45 sekúnd. Bodovať sa mu nepodarilo a na svoje konto si pripísal jeden mínusový bod a jednu strelu na bránu. Za prvú hviezdu duelu bol vyhlásený Daniel Carcillo, ktorý okrem dvoch gólov získal aj tri plusové body, dve trestné minúty a siedmymi strelami ohrozil brankára Sabres.

Posledným Slovákom, ktorý v noci nastúpil, bol obranca Washingtonu Milan Jurčina. Súperom Capitals bola Florida. Washington, ktorý hral opäť bez Alexandra Ovečkina, dokázal doviesť zápas do víťazného konca a po výsledku 4:1 si do tabuľky pripísal ďalšie dva body. Úspešnými strelcami Capitals boli Sloan, dvakrát Morrison (druhý gól strelil do prázdnej brány) a Pothier. Jediným strelcom „panterov“ sa stal Horton. Jurčina hral vyše 23 minút a dvakrát vystrelil na bránu Panthers. Obranca Panthers Bryan McCabe odohral 1000. zápas v National Hockey League.

Článok pokračuje pod reklamou

Carolina prehrala proti Torontu 2:3 a pripísala si 11. prehru v rade. Víťazný gól duelu strelil v 52. minúte Blake. Okrem neho skórovali za „javorové listy“ aj Mitchell a Kulemin. Hurricanes sa presadili iba v prvej dvadsaťminútovke – Sutter a Samsonov. Jonas Gustavsson, brankár Toronta, chytil 34 z 36 striel. Cam Ward zlikvidoval 23 streleckých pokusov Toronta.

V Newarku na seba narazili Devils a Islanders. V bráne New Jersey sa predstavil Danis, ktorý dostal prednosť pred Brodeurom. V zápase inkasoval iba raz. Stalo sa tak v 7. minúte, kedy ho prekonal Nielsen. Autormi dvoch gólov v Bironovej sieti sa stali Murphy a Rolston. Konečný stav stretnutia bol 2:1 pre Devils. Útočník New Jersey Ilkka Pikarainen získal v dueli prvý kanadský bod (asistencia) v Národnej hokejovej lige.

V Dallase privítali domáce „hviezdy“ Canucks z Vancouveru. Prvým strelcom zápasu sa stal Richards, ktorý sa presadil v 29. minúte. Do konca 60. minúty ho napodobnil jeho spoluhráč Morrow a Raymond z Vancouveru. Cory Schneider, ktorý nastúpil za „kosatky“, sa na nedostatok práce sťažovať nemohol. Stars ho ohrozili až 49 strelami – najviac v prvej tretine (22). Talentovaný Schneider chytil 47 streleckých pokusov a zaslúžene sa dostal medzi tri hviezdy stretnutia.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Milan Jurčina (WAS) 23:12 0 0 0 0 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 17:28 0 0 0 -2 4 0
Andrej Sekera (BUF) 17:45 0 0 0 -1 1 0
Marek Svatoš (COL) 17:10 0 1 1 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies