Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Chára hviezdou zápasu, Gáborík asistoval

V 13 nočných dueloch National Hockey League zasiahlo do hry aj šesť hráčov zo Slovenska. Najviac sa darilo Chárovi, ktorý strelil gól a pridal aj asistenciu. Bodovať sa podarilo aj Gáboríkovi, ktorý získal na svoje konto jednu asistenciu. Ostatní Slováci nebodovali.

Boston Bruins hostil vo svojej aréne hráčov Buffala Sabres. V drese domácich nastúpil Zdeno Chára a za hostí Andrej Sekera. Zo zápasu ubehli necelé štyri minúty a na ukazovateli skóre svietil stav 1:0 pre Bruins. Tretí gól sezóny dosiahol Recchi. Asistenciu pri jeho góle si pripísal aj Chára. Najvyšší hokejista kanadsko-americkej NHL bodoval aj v polovici 17. minúty, kedy skončila jeho strela za brankárom „šablí“. Pre Cháru to bol premiérový presný zásah v aktuálnom ročníku. Na začiatku druhej dvadsaťminútovky sa do streleckej listiny zapísal aj Bitz a Boston vyhrával už 3:0. Sabres dosiahli prvý gól v stretnutí v 23. minúte. Jeho autorom bol Roy. Necelých 90 sekúnd pred koncom druhej časti sa presadil aj Sturm a „medvede“ opäť vyhrávali o tri góly. Skóre duelu uzavrel v 59. minúte Pominville a Buffalo podľahlo Bruins 2:4. Zdeno Chára, kapitán domácich, odohral vyše 22 minút a okrem dvoch bodov nazbieral dva plusové body, tri strely na bránu, 12 trestných minút a bol vyhlásený za prvú hviezdu duelu. Andrej Sekera bol na ľade takmer 16 minút. Nazbieral dva mínusové body. Rozhodcovia udelili počas zápasu až 94 trestných minút.

Rangers cestovali do Calgary s úmyslom vyhrať, no nepodarilo sa im to. Hráči manhattanskeho tímu prehrali s Flames 1:3. V úvodnej dvadsaťminútovke sa presadili obe mužstva. Za domácich Langkow a za hostí Girardi. Pri Girardiho góle si pripísal prihrávku aj Marián Gáborík. V prostrednej časti sa do streleckej listiny zapísal iba Iginla a Calgary vyhrávalo 2:1. Skóre duelu uzavrel v 57. minúte Rene Bourque a Flames vyhrali 3:1. Marián Gáborík odohral takmer 25 minút. Okrem asistencie trikrát ohrozil domáceho brankára, ktorým bol Kiprusoff. Najvyťažovanejším hráčom celého duelu sa stal český útočník Václav Prospal, ktorý strávil na ľade 25 minút a 59 sekúnd. Kiprusoff zlikvidoval 32 z 33 striel. Valiquette z Rangers chytil 19 z 22 streleckých pokusov, ktoré naňho smerovali.

„Králi“ z Los Angeles privítali na svojom ľade „predátorov“ z Nashvillu. Nerozhodný stav 0:0 trval až do 37. minúty, kedy skóroval Bouillon. Stalo sa tak v presilovej hre. V druhej tretine ďalšie góly nepadli a do šatne išli spokojnejší hosťujúci hráči, ktorý zatiaľ viedli 1:0. 45. minúta priniesla ďalší gól v bráne Los Angeles. Autorom druhého presného zásahu Predators v tomto zápase bol Franson. V 49. minúte sa šiestym presným zásahom v tejto sezóne prezentoval Brown. Asistenciu si pripísal aj Kopitar, najproduktívnejší hokejista aktuálnej sezóny NHL. O minútu neskôr strelil ďalší gól Nashvillu Ward. Tento gól bol posledný, ktorý v zápase padol, a hostia sa mohli radovať z víťazstva 3:1. Slovenský útočník Michal Handzuš, ktorý nastúpil v domácom drese, bol na ľade takmer 15 minút. Svoje štatistiky obohatil o jednu strelu.

Článok pokračuje pod reklamou

Zaujímavý zápas videli diváci vo Washingtone. Proti domácim Capitals nastúpili Panthers. V dueli padlo až 11 gólov. Sedem strelili domáci hráči – dvakrát Knuble, Laich, Perreault, Laing, dvakrát Fleischmann. Za hosťujúce mužstvo sa presadili Frolík, Kulikov, Řepík a Stillman. Najviac bodov si zo stretnutia odniesol domáci Knuble, ktorý okrem dvoch gólov získal aj dve asistencie. Slovenský obranca Milan Jurčina nebodoval, ale pripísal si až štyri mínusové body a jeden strelecký pokus. Do zápasu nenastúpil opäť Alexandr Ovečkin, ktorý je zranený.

Proti Tampe Bay dostal v bráne Montrealu príležitosť Carey Price a Jaroslav Halák opäť sedel na lavičke. V prvej dvadsaťminútovke prekonali Pricea dvaja hráči „bleskov“ – Malone a Tanguay. Pred koncom 30. minúty sa o prvý gól Canadiens postaral Gionta, ktorý prekonal brankára Lightning v presilovej hre. Na konci tretiny strelil gól aj Wright a Tampa Bay vyhrávala 3.1. Takýto stav vydržal až do konca stretnutia. Za „blesky“ hral aj Slovák Andrej Meszároš, ale bodovať sa mu nepodarilo. Počas takmer 19 minút, ktoré strávil na ľade, ohrozil jednou strelou Pricea a pripísal si aj jeden plusový bod.

Po včerajšej 11. prehre Caroliny v rade sa očakávalo, že si v noci proti Columbusu pripíše do tabuľky dva body. Nestalo sa. Hurricanes opäť prehrali. Tentoraz 2:3. Dva góly Caroliny dali Cole a Gleason. O tri góly Blue Jackets sa postarali Filatov, Boll a Nash. Columbus dosiahol všetky góly v rozpätí 41. až 43. minúty zápasu. Počas duelu sa zranil Caroline brankár Cam Ward, ktorý výrazne oslabil svoje mužstvo.

Phil Kessel si proti Detroitu pripísal prvý bod v drese Toronta. Talentovaný útočník strelil druhý gól Maple Leafs v stretnutí. Okrem neho sa do streleckej listiny zapísali aj Primeau, Finger, Mitchell a Ponikarovskij. Jediným úspešným strelcom Red Wings bol Cleary, ktorý sa presadil za stavu 0:3 pre „javorové listy“.

Zápas medzi Philadelphiou a St. Louis sa rozhodol až v nájazdoch, v ktorých strelil víťazný gól Pyorala a Flyers vyhrali 2:1. Počas troch tretín skórovali Hartnell z Philadelphie a Oshie zo St. Louis. Chris Mason, gólman Blues, predviedol 35 úspešných zákrokov. Jeho náprotivok Ray Emery zlikvidoval 30 striel.

New Jersey vyhralo aj ôsmy zápas vonku. Na Devils nestačili Senators, ktorí im podľahli 2:3. Úspešnými strelcami Ottawy boli Michálek a Lee. Za tím z Newarku sa presadili Parise, Clarkson a Greene. Martin Brodeur, brankár New Jersey, si na svoje konto pripísal už 566. víťazstvo v National Hockey League.

Až 79 striel videli diváci v stretnutí medzi Islanders a Thrashers. 45 vystrelili hráči z Long Islandu a 34 hokejisti Atlanty. Duel skončil výhrou „ostrovanov“ v pomere 6:3. O šesť presných zásahov sa postarali šiesti hráči – Sutton, Bergenheim, Hillen, Comeau, Moulson a Bailey. Za Thrashers sa presadili Bogosian, Kubina a Schubert.

Minnesota porazila v domácej hale Dallas a pripísala si 6. výhru v prebiehajúcom ročníku. Clutterbuck, Koivu a Židlický boli úspešnými strelcami Wild. Jediným strelcom „hviezd“ bol Eriksson, ktorý sa presadil dvakrát. Dva góly padli v presilovej hre a jeden v oslabení.

Jonas Hiller pomohol Ducks 27 úspešnými zákrokmi k víťazstvu nad Phoenixom v pomere 4:3. Prekonať ho dokázali Yandle, Upshall a Doan. Na opačnej strane sa presadili Selänne, Ryan, Perry a Brown. Corey Perry bodoval už v 8. zápase v rade.

V poslednom dueli na seba narazili Sharks a Penguins. Šťastnejší po 60. minútach boli „žraloci“, ktorí vyhrali 5:0 a Nabokov si pripísal 49. shutout v kanadsko-americkej NHL. Tri góly strelilo San Jose Fleurymu - McGinn, Pawelski a Boyle. Dvakrát inkasoval Johnson - Heatley a Malhotra. Rozhodcovia udelili obom mužstvám celkovo 68 trestných minút.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 24:49 0 1 1 0 3 0
Michal Handzuš (LAK) 14:52 0 0 0 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 22:19 1 1 2 +2 3 12
Milan Jurčina (WAS) 18:43 0 0 0 -4 1 0
Andrej Meszároš (TAM) 18:58 0 0 0 +1 1 0
Andrej Sekera (BUF) 15:56 0 0 0 -2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies