Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Halák a Chára hviezdami zápasov

V noci z utorka na stredu sa v NHL odohralo šesť stretnutí, v ktorých malo Slovensko zastúpenie v podobe troch hráčov. Z víťazstva sa tešil len Zdeno Chára, ktorý bol, rovnako ako Jaroslav Halák, vyhlásený za druhú hviezdu zápasu.

Jaroslav Halák sa opäť dostal do brány Montrealu, no ani on, ani retro dresy z roku 1910, nepomohli tímu k víťazstvu v stretnutí proti Calgary. Halák podal v zápase veľmi dobrý výkon, za ktorý bol vyhlásený za druhú hviezdu duelu. V stretnutí čelil 31 strelám a inkasoval iba jeden gól. Jarome Iginla strelil v 15. minúte svoj 9. gól v sezóne, ktorým rozhodol o tesnom víťazstve Flames 1:0. Prvé čisté konto v ročníku a celkovo 31. v kariére vychytal Miikka Kiprusoff. Calgary vďaka tomu vylepšilo svoju bilanciu na 10-3-1 a vyhralo štvrtý zápas v rade. Montreal prehral tretí duel v rade na domácom ľade.

Pittsburgh pokračuje v nevýrazných výkonoch a po prehre so San Jose prišla porážka aj od Bostonu. Bruins vyhrali pomerom 3:0, keď sa o góly zaslúžili Matt Hunwick, Daniel Paille a Patrice Bergeron, ktorý upravil skóre strelou do prázdnej brány. Tim Thomas zastavil všetkých 27 striel Penguins, aby vychytal svoje 14. čisté konto v kariére, čím prekonal v klubovom historickom poradí Andyho Mooga. Mark Recchi, bývalý Penguin, zaznamenal svoju 900. asistenciu v NHL. Kapitán Bruins Zdeno Chára sa stal druhou hviezdou zápasu, no do bodovania sa nezapísal. V stretnutí odohral 25 minút a zaznamenal dva plusové body. Jeho Boston vyhral druhý zápas v rade. Pittsburgh prehral posledne tri zápasy.

Jason Spezza strelil rozhodujúci gól v samostatných nájazdoch, no zápas Ottawe vyhral Pascal Leclaire, ktorý zaznamenal 31 zákrokov, medzi ktorými bolo aj niekoľko veľmi dôležitých. Za nerozhodného stavu 2:2 neinkasoval gól z brejku Andrew Cogliana a potom zmaril šance Denisa Grebeshkova. V normálnom hracom čase sa za Ottawu, ktorá sa tešila z víťazstva 4:3, presadili Jonatnan Cheechoo, Nick Foligno a Chris Neil. Góly Edmontonu strelili Dustin Penner, Ethan Moreau a Gilbert Brule. Obranca Ľubomír Višňovský ohrozil Leclairea jednou strelou a zo stretnutia, v ktorom odohral 22 a pol minúty, si odniesol dva mínusové body. Pre topoľčianskeho rodáka je to druhý zápas v rade, v ktorom zaznamenal dve mínusky a tretí v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Niklas Backstrom zastavil 37 striel, aby dopomohol Minnesote k víťazstvu nad Torontom 5:2. Víťazný gól Wild strelil Mikko Koivu, ku ktorému sa na streleckej listiny pridali Martin Havlát, Marek Židlický, Greg Zanon a Owen Nolan, ktorý strelil gól do prázdnej brány. Minnesota vyhrala v Toronte po prvýkrát od kedy sa v sezóne 2000/01 pripojila k NHL. Góly Maple Leafs strelili Alexei Ponikarovsky a Phil Kessel. Toronto ukončilo svoju sedemzápasovú bodovú sériu.

Roberto Luongo si sadol na lavičku, aby kryl chrbát Andrew Raycroftovi pred tým, než sa vo štvrtok opäť ukáže v bráne. Taký bol plán... Na začiatku zápasu netušil, že svoju príležitosť dostane už v zápase proti St. Louis. Raycroft opustil bránu po štyroch inkasovaných góloch v prvých ôsmich minútach a Luongo v zvyšnom priebehu inkasoval ďalšie dva góly, aby sa Blues tešili z hladkého víťazstva nad Canucks 6:1. Prvou hviezdou zápasu sa stal David Perron, ktorý dosiahol svoj prvý hetrik v NHL. Brad Boyes strelil gól a na tri prihrával.

Vyrovnaný zápas sa odohral medzi San Jose a Nashvillom, v ktorom o víťazstve Sharks 4:3 rozhodol gól Dana Boyla z 60. minúty. Za víťazné mužstvo sa presadili aj Joe Pavelski, Jamie McGinn a Devin Setoguchi. Thomas Greis zastavil 23 striel Predators, aby zaknihoval svoje druhé víťazstvo v treťom zápase. Za Nashville sa presadili Michael Santorelli, Marcel Goc a Patric Hornqvist.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 30/31 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 25:09 0 0 0 +2 0 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 22:25 0 0 0 -2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies