Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Tatar skóroval, Slafkovský zamieril do šatne, Ružička vypadol z prvého útoku

Na piatok sa v kanadsko-americkej NHL naplánovalo 14 zápasov, z ktorých jeden sa odložil. V akcii boli aj Slováci.

Highlighty noci
  • Tatar skóroval, Slafkovský musel odísť do šatne
  • Bruins vytvorili nový rekord NHL s výhrami doma po sebe od začiatku sezóny
  • Derby: Penguins vyhrali 5. zápas po sebe, Flyers prehrali deviaty
  • Carolina prehrala piaty zápas po sebe, Chicago šiesty
  • New Jersey vyhralo deviaty zápas vonku po sebe
  • Marner bodoval v 15. zápase po sebe, Robertson v 14.
  • Kuemper vychytal čisté konto
  • Anderson urobil 41 zákrokov
  • Hronek skóroval v štvrtom zápase po sebe

Zápas medzi Nashvillom a Coloradom pre technické problémy v aréne odložili.

BUF - NJD 1:3

Tatar skóroval pri výhre nad Sabres

Tomáš Tatar strelil svoj piaty gól v sezóne v závere druhej tretiny, v ktorej padli všetky góly zápasu. New Jersey sa v ňom vrátilo na víťaznú koľaj, keď zdolalo Buffalo 3:1. Pred slovenským útočníkom skórovali aj Jack Hughes a Jesper Boqvist, k 14. výhre z posledných 15 zápasov pomohol aj Akira Schmid s 33 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Victor Olofson. Craig Anderson urobil 41 zákrokov, ale ani to nestačilo na odvrátenie deviatej prehry Sabres z posledných 11 duelov. Tatar, ktorý odohral 17 a pol minúty, ho ohrozil dokopy troma strelami. Pripísal si aj plusový bod a dva bloky.

Tatarov 5. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. N. Hischier (NJD), 3. C. Anderson (BUF)

TBL - STL 5:2

Point pomohol Tampe zdolať St. Louis

Z víťazstva Tampy Bay 5:2 nad St. Louis sa tešil Erik Černák, ktorý odohral predviedol šesť bodyčekov, jeden blok a jednu strelu počas. Odohral 19 a pol minúty a pripísal si aj dva plusové body a menší trest za sekanie. Z jeho spoluhráčov boli dvaja trojbodoví – Brayden Point zaregistroval dva góly a asistenciu, Nikita Kučerov tri asistencie. Gól a asistenciu si pripísali Brandon Hagel, Alex Killorn a Nicholas Paul, ktorého gól padol do prázdnej brány. Steven Stamkos dvakrát asistoval. Andrej Vasilevskij urobil 25 zákrokov, Jordan Binnington 22. Pavel Bučnevič a Jordan Kyrou zaznamenali po góle a asistencii, pri oboch góloch asistoval Robert Thomas. Lightning vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, Blues prehrali druhý po sebe po sedemzápasovej víťaznej sérii.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. N. Paul (TBL)

CHI - MTL 2:3 SN

Dach rozhodol o výhre nad trápiacim sa Chicagom, Slafkovský zamieril do šatne

Kirby Dach premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Montrealu 3:2 nad Chicagom, jeho bývalým tímom. Canadiens dvakrát viedli zásluhou Joela Edmundsona a Nicka Suzukiho, pri ktorých góloch asistoval Sean Monahan. Blackhawks sa podarilo vyrovnať zásluhou Caleba Jonesa a Taylora Raddysha. Sean Montembeault pomohol k tretej výhre z posledných štyroch zápasov 30 zákrokmi, Arvid Soderblom ich urobil 21. Tím z „veterného mesta“ prehral šiesty zápas po sebe. Duel príliš nevyšiel slovenskému útočníkovi Jurajovi Slafkovskému, ktorý v tretej tretine zamieril po „hite“ Jasona Dickinsona do šatne. Dovtedy odohral necelých osem minút. Neskôr sa vrátil na striedačku, ale do hry sa už nezapojil. „Habs“ vyhrali nad Chicagom po prvýkrát od 9. decembra 2018. Predošlé tri vzájomné zápasy prehrali.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. K. Dach (MTL), 2. T. Raddysh (CHI), 3. S. Monahan (MTL)

WSH - CGY 3:0

Kuemper vychytal nulu proti Flames

Darcy Kuemper zneškodnil všetkých 32 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne a 27. v kariére doviedol Washington k výhre 3:0 nad Calgary. T.J. Oshie a Alex Ovečkin zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Jevgenij Kuznecov a Sonny Milano dvakrát asistoval. Kým Capitals vyhrali druhý zápas po sebe, Flames posledné dva zápasy prehrali. Jacob Markstrom opustil duel s 22 zákrokmi. Videli sme aj stretnutia dvoch kamarátov z Bratislavy. Domáci obranca Martin Fehérváry odohral takmer 19 minút so ziskom plusového bodu, strely, dvoch blokov a piatich bodyčekov. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici za hákovanie. Hosťujúci útočník Adam Ružička odohral skoro 13 a pol minúty. Prezentoval sa dvoma strelami, blokom a vyhral dve vhadzovania zo šiestich. Duel začal v prvom útoku, ale nakoniec jeho väčšinu odohral v štvrtej formácii.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (WSH), 2. T. Oshie (WSH), 3. J. Kuznecov (WSH)

ANA - OTT 1:5

Ottawa si v Anaheime ukončila sériu prehier

Ottawa si ukončila trojzápasovú sériu prehier, keď po prvýkrát od 7. februára 2019 zdolala Anaheim. Ukončila tým teda aj štvorzápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch. A triumf to bol vcelku jednoznačný – pomerom 5:1. Cam Talbot k tomu pomohol 29 zákrokmi a z gólov sa tešili Brady Tkachuk, Derick Brassard, Tim Stützle, Arťom Zub a Mathieu Joseph. Brassard a Joseph pridali po dve asistencie, dvakrát asistoval aj Drake Batherson. O čestný úspech domácich sa postaral Max Jones, ktorý Talbotovi zničil čisté konto v 58. minúte. Anthony Stolarz urobil 26 zákrokov. V drese Ducks, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, nechýbal ani Pavol Regenda. Slovenský útočník odohral zhruba desať minút a vyslal dve strely na bránu.

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. D. Brassard (OTT), 3. C. Talbot (OTT)

BOS - CAR 3:2 PP

Česi pomohli Bruins k vytvoreniu nového rekordu NHL

David Pastrňák využil presilovku v štvrtej minúte predĺženia, aby Boston zdolal Carolinu 3:2 a vytvoril nový rekord NHL s 13 domácimi výhrami po sebe od začiatku sezóny. V normálnom hracom čase pridal asistenciu, ktorou si natiahol bodovú sériu na deväť zápasov. Dvojgólovú stratu zmazal David Krejčí. Pavel Zacha dvakrát asistoval. Linusa Ullmarka prekonali z 30 striel Stefan Noesen a Jesperi Kotkanimi, ktorí využili presilovky. Švédsky brankár v 47. minúte pre zranenie ruky striedal. Jeremy Swayman následne kryl šesť striel. Piotr Kočetkov kapituloval trikrát zo 41 striel a Hurricanes prehrali piaty zápas po sebe.

Pastrňák rozhodol o výhre i novom rekorde:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. D. Krejčí (BOS), 3. C. McAvoy (BOS)

MIN - TOR 3:4

Marner i Toronto si natiahli bodové série

William Nylander strelil víťazný gól pri triumfe Toronta 4:3 nad Minnesotou, ktorým si kanadský tím natiahol bodovú sériu na sedem zápasov (5-0-2). John Tavares zaznamenal dve asistencie a po góle pridali Zach Aston-Reese, Calle Jarnkrok a Mitchell Marner, ktorý bodoval už v 15. zápase po sebe. Matt Murray kryl 25 striel, Marc-Andre Fleury pri návrate do akcie 23. Kirill Kaprizov, Matt Boldy a Mats Zuccarello sa postarali o góly Wild, Kaprizov a Zuccarello pridali aj po asistencii. Dve si z duelu odniesol Alex Goligoski.

Murray udržal dôležitým zákrokom výhru:

Hviezdy duelu: 1. M. Murray (TOR), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. J. Tavares (TOR)

PHI - PIT 1:4

Pittsburgh natiahol Philadelphii sériu prehier na deväť zápasov

Ryan Poehling strelil dva góly a Pittsburgh vyhral piaty zápas po sebe, keď zdolal v derby Philadelphiu 4:1, ktorej séria prehier sa natiahla na deväť zápasov. Teddy Blueger nazbieral tri asistencie, Josh Archibal zaznamenal gól a asistenciu a víťazný gól strelil Sidney Crosby. Tristana Jarryho z 30 striel prekonal len Kevin Hayes. Carter Hart inkasoval štyri góly z 21 striel a v 34. minúte striedal. Felix Sandstrom následne kryl všetkých osem striel. Zack MacEwen nevyužil trestné strieľanie.

Hviezdy duelu: 1. R. Poehling (PIT), 2. T. Blueger (PIT), 3. J. Archibald (PIT)

DET - ARI 4:3 SN

Hronek opäť skóroval, Red Wings zdolali Coyotes

Obranca Filip Hronek skóroval v štvrtom zápase po sebe a pridal asistenciu, Dylan Larkin uspel ako jediný v nájazdoch a Detroit zdolal Arizonu 4:3, aby sa tešil zo štvrtej výhry v sérii a predĺženia bodovej série na päť zápasov. V normálnom hracom čase skórovali aj Andrew Copp a Jordan Oesterle, dve asistencie získali Tyler Bertuzzi a Lucas Raymond. Ville Husso kryl 21 striel. Prekonali ho J.J. Moser a dvojbodoví Nick Schmaltz a Jakob Chychrun, vďaka ktorého gólu z poslednej minúty tretej tretiny bodovali Coyotes v treťom zápase po sebe (1-0-2). Prehrali však piaty duel z posledných šiestich. Karel Vejmelka ho opustil s 33 zákrokmi.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. F. Hronek (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. N. Schmaltz (ARI)

CBJ - NYI 2:3

Nelson obnovil vedenie a rozhodol o výhre

Brock Nelson obnovil v tretej tretine vedenie, aby nakoniec Islanders zdolali Columbus 3:2 a pripísali si tretiu výhru po sebe. Oliver Wahlstrom a Jean-Gabriel Pageau vybudovali dvojgólové vedenie, pri oboch góloch asistoval Mathew Barzal – bodoval v siedmom zápase po sebe. Iľja Sorokin urobil 24 zákrokov. Dvojgólovú stratu zmazali v rozmedzí 23 sekúnd Jegor Činachov a Kent Johnson, ktorí na to využili presilovky – najskôr o dvoch hráčov, potom bežnú. Johnson pridal aj asistenciu, dve si pripísal Johnny Gaudreau. Joonas Korpisalo opustil duel s 21 zákrokmi a Blue Jackets prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. K. Johnson (CBJ), 3. M. Barzal (NYI)

VGK - SEA 2:4

Grubauer pomohol k výhre nad Vegas

Philipp Grubauer urobil 20 zákrokov vo svojom prvom štarte od 21. októbra, aby pomohol Seattlu zdolať Vegas 4:2. Ryan Donato a Andre Burakovsky vybudovali v úvode dvojgólové vedenie, o ktoré Kraken prišli. Burakovsky a Jordan Eberle ho však v druhej tretine obnovili a najnovší tím NHL vyhral štvrtý zápas po sebe. Viacbodový bol aj Adam Larsson, ktorý dvakrát asistoval. Nicolas Roy a Phil Kessel sa postarali o góly Golden Knighs, ktorí prišli o štvorzápasovú bodovú sériu. Shea Theodore dvakrát asistoval a Adin Hill kryl 24 striel. Seattle zdolal Vegas po prvýkrát v histórii (1-5-0).

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (SEA), 2. A. Larsson (SEA), 3. S. Theodore (VGK)

DAL - WPG 4:5 PP

Morrissey rozhodol o výhre nad Stars, Robertson opäť bodoval

Josh Morrissey skóroval v úvodnej minúte predĺženia, aby Winnipeg zdolal Dallas 5:4 a pripísal si druhú výhru z posledných troch zápasov. V normálnom hracom čase skórovali Cole Perfetti, Jansen Harkins, Kyle Connor a Adam Lowry, ktorý pridal aj asistenciu. Dvakrát asistovali Dylan DeMelo a Blake Wheeler, Connor Hellebuyck zastavil 37 striel. Jason Robertson zmazal v posledných troch minútach tretej tretiny dvojgólovú stratu a pripísal si aj asistenciu. Bodoval už v 14. zápase po sebe. Z gólu sa tešili aj Wyatt Johnston a Jamie Benn, ktorý pridal aj asistenciu. Dve si pripísali Tyler Seguin a Miro Heiskanen. Jake Oettinger urobil 23 zákrokov. Stars bodovali v siedmom zápase po sebe (4-0-3).

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. J. Benn (DAL), 3. A. Lowry (WPG)

SJS - LAK 2:5

Los Angeles si v derby ukončilo sériu prehier

Viktor Arvidsson a Jaret Anderson-Dolan zaznamenali po góle a asistencii, aby Los Angeles pomohli zdolať v kalifornskom derby San Jose pomerom 5:2. Ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohli gólmi aj Phillip Danault, Rasmus Kupari a Anže Kopitar, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Sean Durzi dvakrát asistoval a Jonathan Quick zastavil 29 striel. James Reimer ich zastavil o päť menej. Kevin Labanc a Alexander Barabanov strelili góly Sharks, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. J. Anderson-Dolan (LAK), 3. K. Labanc (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Slafkovský (MTL) 07:53 0 0 0 0 0 0 0
M. Fehérváry (WSH) 18:48 0 0 0 +1 2 1 5
A. Ružička (CGY) 13:22 0 0 0 0 0 2 0
P. Regenda (ANA) 09:50 0 0 0 0 0 2 0
E. Černák (TBL) 19:26 0 0 0 +2 2 1 6
T. Tatar (NJD) 17:33 1 0 1 +1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Habs rozhodli o štarte Slafkovského i Mešára: Stretnú vo vzájomnom dueli s Nemcom? Kontroverzný obranca predsa len opúšťa NHL a mieri do RuskaCanadiens rozdelili hráčov do skupín: Povzbudzujúce znamenie pre Mešára?Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies