Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

Slovensko dnes čaká prvý duel na MSJ. Takto zhodnotili jeho zostavu v zámorí


Druhý hrací deň na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov prinesie aj prvý zápas Slovenska na turnaji. Dnes o 17:00 narazí na výber Fínska, ktorý sa bude snažiť oklepať z prehry 2:3 po predĺžení so Švajčiarskom.

Slovensko naposledy s Fínskom prehralo 3:9 na augustových majstrovstvách sveta juniorov v Edmontone. Zverenci Ivana Feneša sa pokúsia túto prehru odčiniť.

„Očakávam náročný zápas vo vysokom tempe, počas ktorého budeme musieť robiť všetko v čo najvyššej rýchlosti. Našou silnou stránkou môžu byť presilovky, ktoré nám vychádzali na tréningoch. Takisto sme silní v prechode do útoku, vieme udrieť z prečíslení. Určite dokážeme hrať s Fínmi vyrovnanú partiu a môžeme zvíťaziť,“ povedal Libor Nemec pre SZĽH.

Zostava je pozoruhodnejšia než v lete

Medzitým zámorský novinár Tyson McKay zhodnotil zostavu Slovenska na turnaji. Skonštatoval, že vyzerá pôsobivejšie, ako výber, ktorý reprezentoval Slovensko na letnom šampionáte. Verí, že mladí Slováci budú hladní po tom, aby dosiahli lepší výsledok ako v Edmontone. Ako zhodnotil jednotlivé posty?

Článok pokračuje pod reklamou

Brankári: Patrik Andrisík, Adam Gajan, Matej Marinov

Pôjde o úplne iné trio, ako sme videli pred štyrmi mesiacmi. Podľa McKaya je favoritom na post brankárskej jednotky Marinov, tesne za ktorým je v hierarchii Gajan. Andrisík by mal mať podľa neho rovnakú úlohu, ako mal v lete, kedy neodchytal ani jeden duel.

Obrana: Šimon Bečár, Maxim Štrbák, Dávid Nátny, Šimon Nemec, Pavol Funtek, Šimon Groch

V obrane McKaya zaujal ako prvý Šimon Nemec, na ktorého sa bude spoliehať defenzíva tímu a ktorý bude pravdepodobne hrávať vo všetkých situáciách. Navrátilcami sú Nátny, Groch a Štrbák.

„Štrbák sa bude snažiť zaujať ako vysoko cenený pravý obranca pre draft 2023, na ktorom by potenciálne mohol byť draftovaný už v prvom kole. Pravdepodobne bude v druhom páre, keďže on aj Nemec sú pravákmi. No, mohlo by byť zaujímavé vidieť, či spolu v nejakom bode turnaja nevytvoria pár,“ poznamenal McKay.

Útok: Adam Žlnka, Filip Mešár, Róbert Bačo, Adam Sýkora, Dalibor Dvorský, Servác Petrovský, Samuel Honzek, Libor Nemec, Peter Repčík, Alex Čiernik, František Dej, Marcel Štefančík

„Slovákom na tomto turnaji nebude chýbať potenciálna ofenzívna sila, vedená najmä Filipom Mešárom,“ uviedol McKay. „Jeho prechodová hra bude životne dôležitá pri generovaní ofenzívy a pri vyrovnávaní sa s najlepšími krídelníkmi na turnaji.“

Autora zaujal ako center Servác Petrovský, ktorý by mal fantasticky doplniť Mešára. Sýkoru označil za kľúčového defenzívneho útočníka tímu a neprehliadol ani nádeje, ktoré ešte len čaká draft – aj Dvorský, Honzek a Čiernik budú pre nádeje Slovenska životne dôležití.

„Existuje veľká šanca, že by tento tím Slovenska mohol skončiť tretí v skupine, čo by viedlo k možnému štvrťfinále proti Kanade alebo Švédsku. Bude to ťažký turnaj, ale pokiaľ sa Slovensku rozbehnú tí správni hráči, majú schopnosť byť tichým, podceňovaným tímom, ktorý by mohol masívne prekvapiť,“ doplnil McKay.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies