Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Ružička do štvrtej formácie nepatrí. Dajte ho hrať sem, znie zo zámoria

Jedným z najzaujímavejších hráčov Calgary Flames v tejto sezóne je Adam Ružička. Nikto z tímu v posledných rokoch nezažil také vzostupy a pády, konštatuje Robert Munnich z Flames Nation.

Ružička bol najskôr zdravým náhradníkom v 10 z prvých 11 zápasov sezóny. Následne si vybojoval miesto v hornej deviatke útoku a v 21 zápasoch vyprodukoval 17 bodov (6+11). Následne sa 19. decembra prepadol do štvrte formácie a odvtedy zaznamenal v 13 dueloch len tri asistencie.

V období, keď sa mu darilo po produktívnej stránke, mal veľmi dobré pokročilé štatistiky a v CF% (56,86), GF% (63,13), xGF% (58,25) a HDCF% (55,70) patril medzi štyroch najlepších útočníkov tímu. Aj v období, keď body nezbiera, tieto štatistiky nemá zlé. V dvoch (CF% - 59,43 a xGF% - 53,94) je v tíme štvrtým najlepším útočníkom, v jednej šiestym (HDCF% - 47,37) a v jednej ôsmym (GF% - 50).

Munnich sa preto zaoberal tým, kde je optimálne miesto Ružičku v zostave Flames. Z minulých formácií sa mu podľa pokročilých štatistík najviac darilo s Mikaelom Backlundom a Blakeom Colemanom.

Článok pokračuje pod reklamou

„Z pohľadu očného testu zapasoval Ružička dobre do každej formácie, v ktorej v tejto sezóne hral. Samozrejme, nie je taký bodovo produktívny v štvrtom útoku, ale stále je v tej pozícii efektívnym hráčom,“ doplnil zámorský autor.

Aktuálne majú Flames útočné formácie vyskladané takto: Mangiapane-Backlund-Coleman, Lucic-Kadri-Huberdeau, Dube-Lindholm-Toffoli a Ružička-Lewis-Duehr.

Podľa Munnicha nejde o najlepšie formácie pre Flames ani pre Ružičku. Prvá spomenutá formácia podáva výborné výkony, a tak by ju nerozdeľoval. Ostatné by však upravil takto: Dube-Kadri-Huberdeau, Ružička-Lindholm-Toffoli, Pelletier-Lewis-Duehr.

„Miesto, v ktorom by mal Ružička najväčšie úspechy a v ktorom by z neho Flames získali najviac, je v hornej deviatke útoku po boku Lindholma a Toffoliho. V Ružičkovej hre sú zrejmé zručnosti a ofenzívne inštinkty, ktoré môžu dopĺňať Lindholma a Toffoliho. Je to veľmi rozumný hráč a slušný tvorca hry a zakončovateľ. Nemal by byť hráčom štvrtej formácie, podľa toho, kto je na súpiske,“ poznamenal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies