Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Magazín

Ako sa darí draftovaným hráčom v 1. kole draftu 2009? (11.-20.)

Po piatich mesiacoch od vstupného draftu 2009 sa niektorí hráči presadili v NHL, iní nastupujú v AHL a viacero zostalo ešte v juniorských tímoch. SlovakNHL.sk vám prináša druhý článok zo série, v ktorom vám priblížime, ako sa darí draftovaným hráčom v prvom kole tohtoročného draftu.

11. Ryan ELLIS (Nashville Predators) – Hoci nemeria 190 centimetrov ako väčšina súčasných obrancov, no ale aj tak bol na drafte vybraný ako jedenásty v poradí tímom Nashville Predators. Predpokladalo sa, že aktuálny ročník odohrá v juniorke a to sa potvrdilo. V súčasnosti nastupuje za tím Windsor Spirtfires z OHL, v ktorom pôsobí aj náš Richard Pánik. V 15 tohto sezónnych dueloch nazbieral 18 kanadských bodov, keď si na svoje konto pripísal 18 asistencií. Niektorí odborníci prirovnávajú Ellisa k obrancovi Red Wings Brianovi Rafalskimu.



12. Calvin DE HAAN (New York Islanders) – V Ontario Hockey League hrá aj Calvin De Haan (Oshawa Generals), ktorý sa stal dvanástkou tohtoročného vstupného draftu NHL. Jeho najsilnejšou stránkou je pohyb na korčuliach a v budúcnosti by mal patriť medzi opory Islanders. V drese Oshawy nastúpil v 15 zápasoch tejto sezóny s bilanciou dva presné zásahy a desať gólových prihrávok. Počas minulého ročníka zaknihoval 63 kanadských bodov (8+55) v 68 stretnutiach.


13. Zack KASSIAN (Buffalo Sabres) – Súčasťou tímu z juniorskej OHL je aj Zack Kassian, ktorý nastupuje za Peterborough Petes. Talentovaný krídelník, ktorý bol draftovaný „šabľami“, získal 17 bodov v 17 tohto sezónnych dueloch v drese Petes. Na svojom konte má aj štyridsaťjeden trestných minút. 15 z nich inkasoval za bitky. Kassian má predpoklady na to, aby sa v budúcich rokoch predstavil v National Hockey League.


14. Dmitrij KULIKOV (Florida Panthers) – Prvým Rusom, ktorý bol draftovaný v prvom kole tohtoročného draftu, bol Dmitrij Kulikov. Už vo svojej prvej sezóne po drafte pôsobí v NHL – Florida Panthers. Talentovaný obranca odohral za „panterov“ zatiaľ všetkých 22 zápasov aktuálneho ročníka. Zaknihoval v nich jeden gól a šesť asistencií. V ukazovateli +/- má nelichotivých osem mínusových bodov. Prvý presný zásah v kanadsko-americkej NHL dosiahol 7. novembra proti Capitals (4:7).


15. Peter HOLLAND (Anaheim Ducks) – Prvou voľbou „káčerov“ draftu 2009 sa stal center Peter Holland. V súčasnosti je súčasťou tímu Guelph Storm z Ontario Hockey League. Talentovanému osemnásťročnému útočníkovi sa podarilo dať dva góly v poslednom zápase svojho tímu, no k výhre nepomohli, pretože Guelph utrpel vysokú prehru proti Windsoru (3:11). Holland nastúpil zatiaľ v 15 stretnutiach sezóny 2009/10 so ziskom 15 bodov (6+9).


16. Nick LEDDY (Minnesota Wild) – Mladý obranca Nick Leddy hrá počas tohto ročníka v univerzitnom tíme Minnesoty, v ktorom odohral päť duelov bez bodového zápisu. Talentovaný bek si zlomil na začiatku novembra čeľusť a jeho návrat do zostavy by mal prísť v polovici budúceho mesiaca.


17. David RUNDBLAD (St. Louis Blues) – Devätnásťročný bek David Rundblad hrá, takisto ako v minulej sezóne, v tíme švédskej Elitserien Skellefteå AIK. Medzi jeho spoluhráčov patria aj dvaja Slováci - Tomáš Surový a Ivan Majeský. V 20 zápasoch má bilanciu jeden kanadský bod (asistencia) a dve trestné minúty.


18. Louis LEBLANC (Montreal Canadiens) – Kanadský tím Montreal Canadiens si v prvom kole draftu vybral Louisa Leblanca. Osemnásťročný center nastupuje v drese hokejového tímu Harvardskej univerzity. Odohral zaň sedem duelov, v ktorých bodoval osemkrát (3+5). Nazbieral aj osem trestných minút.


19. Chris KREIDER (New York Rangers) – Kreider hrá po vstupnom drafte za vysokoškolský tím bostonskej univerzity, za ktorý odohral deväť zápasov s bilanciou jeden presný zásah a tri gólové prihrávky. Americký rodák môže hrať ako pravý aj ľavý krídelník.

20. Jacob JOSEFSON (New Jersey Devils) – Prvú dvadsiatku uzatvára center Jacov Josefson, ktorý nastupuje za švédske mužstvo Djurgårdens IF Hockey. V 20 dueloch tejto sezóny zaknihoval osem bodov za tri góly a päť prihrávok. Dres tohto mužstva obliekal aj v uplynulom ročníku.


Pokračovanie budúci týždeň.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies