Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar zažiaril s dvoma gólmi, Halák potvrdil skvelú formu

V 14 sobotných zápasoch NHL sme videli aj piatich Slovákov. Zadarilo sa najmä Tomášovi Tatarovi a Jaroslavovi Halákovi. Na neudržanie boli Artemij Panarin a Adrian Kempe.

Highlighty noci
  • Tatar strelil dva góly, Halák vyhral siedmy zápas po sebe
  • Černák, Studenič, Fehérváry nebodovali, Ružička nehral
  • Rangers vyhrali piaty zápas po sebe
  • McDavid bodoval v 15. zápase po sebe
  • Panarin a Kempe štvorgóloví, Dube, Schmaltz a Valimaki štvorbodoví
  • Bobrovskij urobil 45 zákrokov, Georgiev 42
  • Pelletier strelil svoj prvý gól v NHL
  • Copley vychytal čisté konto


MIN - NJD 3:2 SN

Tatar hviezdou zápasu, v ktorom pomohol dvoma gólmi k bodu

Slovenský útočník Tomáš Tatar zápas po ukončení bodových suchôt ukončil už aj tie gólové, ktoré trvali osem zápasov. V sobotu strelil svoj prvý gól od 14. januára a o zhruba tri a pol minúty neskôr pridal druhý, aby svojím prvým viacgólovým zápasom v ročníku pomohol New Jersey k zisku bodu. V samostatných nájazdoch sa však do čierneho netrafil on ani jeho spoluhráč Jesper Bratt, kým Mats Zuccarello a Frederick Gaudreau áno, aby rozhodli o výhre Minnesoty 3:2. V normálnom hracom čase skórovali Joel Eriksson Ek a Ryan Hartman, ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohol aj Filip Gustavsson s 27 zákrokmi. Vítek Vaněček ich urobil 22. Tatar odohral necelých 14 minút aj so ziskom bodyčeku, dvoch „plusiek“ a troch striel. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

Góly Tomáša Tatara číslo 11 a 12 v tejto sezóne:



Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (MIN), 2. T. Tatar (NJD), 3. F. Gustavsson (MIN)

CAR - NYR 2:6

Halák vychytal ďalšiu výhru, Panarin bol na neudržanie

Jaroslav Halák zastavil 27 striel, aby potvrdil formu a vyhral svoj siedmy zápas po sebe. Najväčšou hviezdou zápasu však bol Artemij Panarin, ktorý najskôr asistoval, potom strelil čistý hetrik a neskôr pridal aj štvrtý gól, aby Rangers zdolali Carolinu 6:2. Do čierneho sa trafil aj Mika Zibanejad, do prázdnej brány Kaapo Kakko. Po dve asistencie si pripísali Vincent Trocheck a Jimmy Vesey. Haláka prekonali Teuvo Terävävinen a Jesperi Kotkaniemi. Frederik Andersen inkasoval päť gólov z 18 striel. Kým Rangers vyhrali piaty zápas po sebe a bodovali v siedmom zápase po sebe (6-0-1), Hurricanes prišli o sedemzápasovú víťaznú a desaťzápasovú bodovú (9-0-1) sériu.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. V. Trocheck (NYR), 3. T. Teravainen (CAR)

BOS - WSH 1:2

Capitals zdolali najlepší tím NHL

Darcy Kuemper urobil 27 zákrokov, Nicklas Bäckström a Garnet Hathaway skórovali, aby Washington zdolal pomerom 2:1 Boston a najlepšiemu tímu NHL uštedril jeho štvrtú prehru z posledných piatich stretnutí. O jediný gól Bruins sa postaral Nick Foligno, zatiaľ čo Jeremy Swayman kryl 21 striel. Domáci mali v závere zápasu šancu na vyrovnanie, keď po narazení Martina Fehérváryho a odvolaní brankára hrali v presile šiesti na štyroch. Nevyužili to. Slovenský obranca okrem dvoch trestných minút zaznamenal aj jednu strelu, jeden blok a štyri bodyčeky. Odohral 21 minút a 43 sekúnd – najviac od 29. novembra.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (WSH), 2. G. Hathaway (WSH), 3. C. Coyle (BOS)

DAL - TBL 1:3

Cirelli, Vasilevskij doviedli Lightning k výhre nad Stars

Anthony Cirelli strelil svoj druhý gól zápasu 44 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Tampy Bay 3:1 nad Dallasom v stretnutí, v ktorom proti sebe stáli dvaja Slováci. Následne ešte asistoval pri góle do prázdnej brány dvojbodového Brandona Hagela. Ukončiť sedemzápasovú bodovú sériu (4-0-3) texaského tímu pomohol s 28 zásahmi aj Andrej Vasilevskij. Alex Killorn dvakrát asistoval. Jamie Benn vyrovnával stav na 1:1 a Scott Wedgewood opustil duel s 28 zákrokmi. Hráči spod Tatier nebodovali. Erik Černák odohral takmer 17 a pol minúty s jednou strelou na bránu a dvoma bodyčekmi. Pripísal si aj plusový bod. Marián Studenič predviedol jeden bodyček počas ôsmich minút a 17 sekúnd, ktoré strávil na ľade – bol najmenej vyťažovaným hráčom duelu.

Hviezdy duelu: 1. A. Cirelli (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. S. Wedgewood (DAL)

BUF - CGY 2:7

Flames bez Ružičku zdolali Sabres o päť gólov, Dube štvorbodový

Calgary bez Adama Ružičku v základnej zostave uspelo v Buffale 7:2, aby predišlo svojej tretej prehre v sérii. Dillon Dube k tomu pomohol štyrmi bodmi – gólom a troma asistenciami. Dva góly a asistenciu si pripísal Tyler Toffoli, gól a asistenciu Nazem Kadri a Dennis Gilbert. Skórovali aj Mikael Backlund a Jakub Pelletier, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Jonatha Huberdeau, Elias Lindholm a Chris Tanev zaznamenali po dve asistencie. Jacob Markstrom čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Tage Thompson a Casey Mittelstadt. V prvej tretine poslali Sabres do vedenia 2:0. Ukko-Pekka Luukkonen inkasoval sedem gólov zo 40 striel. Domáci prehrali tretí zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. D. Dube (CGY), 2. N. Kadri (CGY), 3. T. Toffoli (CGY)

DET - VAN 5:2

Larkin trojbodový pri výhre nad Canucks

Dylan Larkin zaznamenal dva góly a asistenciu, Jonatan Berggren strelil dva góly a Ville Husso urobil 33 zákrokov, aby Detroit zdolal Vancouver 5:2 a vyhral druhý zápas po sebe. Strelecky sa presadil aj Filip Hronek, dve asistencie si pripísali Ben Chiarot a Moritz Seider, ktorí sa stali druhým a tretím obrancom histórie Red Wings s dvoma gólmi v prvých 2 minútach a 35 sekundách zápasu. Pripojili sa k Williemu Huberovi (1981). O góly Canucks sa postarali dvojbodový Anthony Beauvillier a Elias Pettersson. Spencer Martin opustil zápas s 20 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. J. Berggren (DET), 3. V. Husso (DET)

OTT - EDM 3:6

McDavid pomohol k výhre a napodobnil Gretzkyho

Connor McDavid sa stal druhým hráčom histórie NHL s viac ako jednou sezónou s minimálne dvoma pätnásťzápasovými bodovými sériami po Waynehovi Gretzkym, keď zaznamenal gól a dve asistencie pri výhre Edmontonu 6:3 nad Ottawou, ktorá prišla o štvorzápasovú sériu výhier. Oilers bodovali v 11. zápase po sebe (9-0-2) aj vďaka presným zásahom Zacha Hymana, Ryana McLeoda, Jesseho Pujujarviho, Dereky Ryana Ryana Nugent-Hopkinsa. Hyman pridal aj asistenciu, dve si pripísali LeonDraisaitl a Brett Kulak. Jack Campbell pomohol k tretej výhre z posledných štyroch duelov 26 zákrokmi. Recept na neho našli Jake Sanderosn, Claude Giroux a Erik Brannstrom. Anton Forsberg inkasoval šesť gólov z 37 striel a v závere zápasu utrpel zranenie nohy. Mads Soogard kryl zvyšné tri strely.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. B. Kulak (EDM), 3. J. Sanderson (OTT)

MTL - NYI 4:3 PP

Matheson ukončil v predĺžení sériu prehier Canadiens

Mike Matheson skóroval 21 sekúnd pred koncom nadstaveného času, aby si Montreal triumfom 4:3 nad Islanders ukončil štvorzápasovú sériu prehier. V normálnom hracom čase pridal aj asistenciu. Po góle strelili Nick Suzuki, Justin Barron a Kirby Dach, tri asistencie nazbieral Mike Hoffman. Sean Montembeault čelil 30 strelám, Semion Varlamov 31. Bo Horvat ako štvrtý hráč v histórii Islanders skóroval v treťom zápase po sebe v prvých štyroch dueloch po príchode do tímu. Napodobnil Scotta Howsona (1984/85), Pata LaFontainea (1983/84) a Billyho Harrisa (1972/73). Skórovali aj Matt Martin a Brock Nelson, ktorý pridal aj asistenciu. Dve nazbieral Noah Dobson.

Horvat skóroval v treťom zápase po sebe:

Hviezdy duelu: 1. M. Matheson (MTL), 2. R. Harvey-Pinard (MTL), 3. J. Anderson (MTL)

PHI - NSH 1:2 PP

Duchene rozhodol o tesnej výhre nad Flyers

Matt Duchene skóroval po 34 sekundách predĺženia, aby svojím druhým bodom v zápase rozhodol o výhre Nashvillu 2:1 nad Philadelphiou. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol gólom aj Nino Niederreiter a 23 zákrokmi Juuse Saros. Prekonal ho len Kevin Hayes, ktorý vyrovnával na 1:1. Carter Hart urobil 23 zákrokov a Flyers prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. K. Hayes (PHI)

FLA - COL 3:5

MacKinnon pomohol Coloradu zdolať Floridu

Nathan MacKinnon zaznamenal dva góly, druhý do prázdnej brány, a asistenciu, aby nasmeroval Colorado k výhre 5:3 nad Floridou, ktorou majstrovský tím predišiel tretej prehre v sérii. Do streleckej listiny sa zapísali aj Logan O’Connor, Matt Nieto a Devon Toews. Mikko Rantanen a J.T. Compher dvakrát asistovali, Alexandar Georgiev kryl 42 striel. Sergej Bobrovskij urobil dokonca o tri zákroky viac, no nezabránil koncu trojzápasovej série výhier Panthers. Aaron Ekblad a Sam Bennett zmazali v druhej tretine dvojgólovú stratu, Aleksander Barkov strelil v tretej tretine kontaktný gól. Sam Reinhart a Matthew Tkachuk dvakrát asistovali. Duel pre zranenie nedohral hosťujúci Erik Johnson.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. S. Girard (COL), 3. S. Reinhart (FLA)

TOR - CBJ 3:4

Columbus si ukončil sériu prehier výhrou v Toronte

Kent Johnson prelomil nerozhodný stav v šiestej minúte tretej tretiny, aby pomohol Columbusu k výhre 4:3 nad Torontom, ktorou si tím z Ohia ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Z gólov sa tešili aj Boone Jenner, Kirill Marčenko a Sean Kuraly, ktorý bol jediným zo strelcov Blue Jackets bez zisku asistencie. Elvis Merzlikins kryl 26 striel, Joseph Woll o desať viac. William Nylander, Michael Bunting a Morgan Rielly strelili góly Maple Leafs, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch. Nylander pridal aj asistenciu, dve zaznamenal Mitch Marner, ktorý bodoval v šiestom zápase po sebe.

Blue Jackets strelili dva dôležité góly za 57 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner (CBJ), 2. K. Johnson (CBJ), 3. K. Marchenko (CBJ)

STL - ARI 6:5 PP

O’Reilly pri návrate rozhodol o výhre

Ryan O’Reilly skóroval v druhej minúte predĺženia, aby pri návrate zo zranenia rozhodol o výhre St. Louis 6:5 nad Arizonou. Ukončiť päťzápasovú sériu prehier pomohli gólmi aj Brandon Saad, Sammy Blais, Robert Thomas a Calle Rosen, ktorý skóroval dokonca dvakrát. Dve asistencie si pripísali Colton Parayko, Jordan Kyrou a Brayden Schenn, tri Pavel Bučnevič. Jordan Binnington urobil 23 zákrokov, Karel Vejmelka 31. O góly Coyotes, ktorí hrali bez zdravého Jakoba Chychruna, sa postarali dvakrát Clayton Keller, raz Nick Bjugstad, lawson crouse a Nick Schmaltz. Keller pridal asistenciu, Schmaltz tri a Juuso Valimaki ich nazbieral až štyri. Arizona bodovala v piatom zápase po sebe (2-0-3).

O’Reilly rozhodol o výhre:

Hviezdy duelu: 1. C. Rosen (STL), 2. C. Keller (ARI), 3. R. O'Reilly (STL)

WPG - CHI 4:1

Wheeler trojbodový pri výhre nad Blackhawks

Blake Wheeler strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Winnipeg k triumfu 4:1 nad Chicagom. Josh Morrissey zaznamenal gól a asistenciu, Mark Scheifele gól a Kyle Connor vďaka asistencii pokoril métu 60 bodov v sezóne. Connor Hellebuyck čelil 32 strelám, z ktorých ho pokoril len Tyler Johnson. Petr Mrázek inkasoval tri góly z 27 striel – Wheeler strelil druhý gól do prázdnej brány. Blackhawks prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. J. Morrissey (WPG), 3. C. Hellebuyck (WPG)

LAK - PIT 6:0

Kempe a Copley zažiarili vo významný večer

Adrian Kempe strelil štyri góly po sebe, Anže Kopitar nazbieral tri asistencie a Pheonix Copley kryl 25 striel pri svojom prvom čistom konte od 5. apríla 2018, aby Los Angeles zdolalo Pittsburgh 6:0 v deň, kedy ocenilo bývalého kapitána Dustina Browna vyradením čísla a odhalením sochy. Z gólov sa tešili aj Jared Anderson-Dolan a Alex Iafallo, po dve asistencie si pripísali Rasmus Kupari, Kevin Fiala a Drew Doughty. Kým Kings prišli o dvojzápasovú sériu prehier, Penguins o dvojzápasovú sériu výhier. Casey DeSmith inkasoval tri góly z 15 striel, Dustin Tokarski následne inkasoval tri góly zo 16 striel.


Crosby dostal trest do konca zápasu:

Hviezdy duelu: 1. A. Kempe (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. P. Copley (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 27/29 (93,1%) - - - - - - -
M. Fehérváry (WSH) 21:43 0 0 0 0 2 1 4
M. Studenič (DAL) 08:17 0 0 0 0 0 0 1
E. Černák (TBL) 17:36 0 0 0 +1 0 1 2
T. Tatar (NJD) 13:44 2 0 0 +2 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies