Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Slováci nebodovali, Brodeur opäť prekonal Roya

Kanadsko-americká NHL priniesla v noci z piatka na sobotu dvanásť duelov, v ktorých sa predstavilo sedem Slovákov. Všetci vyšli bodovo naprázdno. Brankár Martin Brodeur prekonal Patricka Roya v počte odchytaných minút v NHL.

Marián Gáborík a Andrej Meszároš nastúpili proti sebe v dueli medzi Tampu Bay a NY Rangers. Šťastnejší bol po zápase Meszároš, ktorý sa radoval z výhry svojho tímu. „Blesky“ si už počas prvej tretiny vybudovali dvojgólové vedenie, keď sa presadili Stamkos a Foster. V druhej časti hry pridali Lightning ďalšie dva presné zásahy a po 40. minútach bol stav 4:0. Do streleckej listiny sa zapísali Downie a Szczechura. Na 5:0 zvyšoval Foster, pre ktorého to bol druhý gól v zápase. Až za tohto stavu sa gólu dočkali aj „jazdci“, ktorí skórovali na konci 58. minúty počas vlastného oslabenia. Autorom gólu bol Callahan. Marián Gáborík odohral 19 minút a 40 sekúnd a po ôsmich dueloch v rade, v ktorých bodoval, nezískal kanadský bod. Gólmana Tampy Bay ohrozil dvoma strelami. O dva strelecké pokusy viac mal na svojom konte Meszároš, ktorý bol na ľade vyše 23 minút, ale do bodovania sa nezapísal. Rodák z Považskej Bystrice sa stal najvyťažovanejším hráčom stretnutia.

Do bodovania sa nezapísali ani dvaja Slováci, ktorí pôsobia v Chicagu - Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Súperom Blackhawks boli hráči Ducks. Jean-Sebastian Giguerre, brankár Anaheimu, zaknihoval 33. shutout v NHL a veľkou mierou sa zaslúžil o víťazstvo 3:0. Gólmana „čiernych jastrabov“, Cristobala Hueta, prekonali dvaja hokejisti – Boynton a dvakrát Selänne. Všetky góly padli v presilových hrách „káčerov“. Hossa strávil na ľade vyše 19 minút a do štatistík si pripísal tri strely. Kopecký hral takmer deväť a pol minúty. Blackhawks prehrali prvýkrát po ôsmich víťazstvách v rade. Ak by Ducks porazili, tak by vyrovnali klubový rekord v počte výhier za sebou. Najvyťažovanejším hráčom stretnutia bol Duncan Keith z Chicaga, ktorý odohral takmer 29 minút.

Posledné stretnutie medzi Bostonom a New Jersey skončilo výhrou Devils v pomere 2:1. Hráči z tímu, ktorý získal trikrát Stanleyho pohár, porazili Bruins opäť a tiež pomerom 2:1, ale po samostatných nájazdoch. Za Boston hral aj slovenský obranca Zdeno Chára. Úvodný gól zápasu zaknihoval v 30. minúte útočník New Jersey Parise. Vyrovnania sa „medvede“ dočkali 12 sekúnd po začiatku tretej dvadsaťminútovky, kedy sa do streleckej listiny zapísal Wheeler. Do konca 60. minúty sa ani jedno z mužstiev nepresadilo a stretnutie sa predlžovalo. Počas 5-minútového predĺženia gól nepadol a o víťazovi zápasu sa rozhodlo v nájazdoch. Víťazný nájazd premenil Langenbrunner a dva body získal tím z Newarku. Chára, ktorý je kapitánom Bruins, odohral 25 minút a 44 sekúnd, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Svoje štatistiky si obohatil o štyri strely na bránu a rozhodcovia mu udelili dve trestné minúty za sekanie. „Medvede“ prehrali prvý duel po štyroch výhrach v rade. Martin Brodeur dokázal opäť prekonať Patricka Roya, tentokrát v počte odchytaných minút v NHL. Tridsaťsedemročný Brodeur má za sebou 60 280 minút v bráne. Roy odchytal 60 235.

Článok pokračuje pod reklamou

Slovensko malo zastúpenie aj v stretnutí dvoch tímov Západnej konferencie – Edmonton a San Jose. V drese Oilers sa predstavil obranca Ľubomír Višňovský. Po základnej hracej dobe skončil duel nerozhodne 4:4 a na rad prišlo predĺženie. Z 31 striel, ktoré vyslali na gólmana San Jose hráči „olejárov“, sa ujali štyri – dvakrát Potulny, raz Penner a Brule. Rovnaký počet gólov strelili aj „žraloci“ – Clowe a Marleau, ktorý strelil hetrik. Na všetky góly mu prihrával Joe Thornton. Počas 5-minútového predĺženia sa nerozhodlo a nasledovali trestné strieľania, v ktorých bol úspešný iba Clowe a kalifornský tím získal do tabuľky cenné dva body. Višňovský hral vyše 22 minút, ale bodovať nedokázal. Do štatistiky plus/mínus si pripísal dva plusové body.

Marek Svatoš sa predstavil v drese Colorada, ktoré nastúpilo proti Minnesote. Duel dvoch divíznych rivalov skončil výhrou „divochov“, ktorí si dva body pripísali po výhre 5:3. Víťazný presný zásah si pripísal Brunette, ktorý prekonal brankára „lavín“ v 52. minúte počas presilovej hry. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Owen Nolan a Chuck Kobasew, ktorý dal druhý hetrik v NHL. Autormi troch gólov Avalanche boli Kyle Quincey, Paul Stastny a Chris Stewart. Svatoš hral iba 7 minút a 14 sekúnd, čo je jeho najnižší tohto sezónny ice-time, a do štatistík si pripísal dva strelecké pokusy a dve trestné minúty za podrazenie. Craig Anderson zlikvidoval v bráne Colorada 27 striel a jeho náprotivok, Niklas Bäckström, si pripísal 31 úspešných zákrokov.

Philadelphia nedokázala vo svojej domácej aréne poraziť Buffalo a nakoniec prehrala 2:4. Ako prvý sa do streleckej listiny zapísal Stafford, ktorý dostal Sabres do jednogólového vedenia v 9. minúte. „Letcom“ sa podarilo ešte v prvej tretine vyrovnať a nakoniec sa dostali aj do vedenia 2:1. Strelcami dvoch gólov boli Richards a Coburn, ktorí sa presadili v poslednej minúte v rozpätí 30 sekúnd. V ďalšom priebehu zápasu sa presadili iba hráči „šablí“ – Gaustad a dvakrát Connolly, ktorý si pripísal aj dve asistencie a stal sa prvou hviezdou stretnutia. Obranca Andrej Sekera nenastúpil v druhom dueli v rade.

John Tavares, posledná jednotka vstupného draftu National Hockey League, rozhodol svojim jubilejným desiatym presným zásahom v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta o výhre Islanders nad Penguins pomerom 3:2. O ďalšie dva góly newyorského tímu sa postarali Bailey a Bergenheim. V drese „tučniakov“ si po jednom góle pripísali Malkin a Cooke.

Hurricanes vyhrávali nad Atlantou pod dvoch tretinách 4:1, no nakoniec nezískali ani jeden bod, pretože Thrashers dali v poslednej časti až päť gólov a vyhrali 6:4. O góly Caroliny sa postarali Cole, Yelle, Samsonov a Cullen. V drese Atlanty skórovali Kane, Kozlov, Kovaľčuk, Afinogenov, Peverley a Reasoner, ktorý dal gól do prázdnej brány. V súčasnosti sú „hurikáni“ na poslednom mieste v aktuálnom ročníku National Hockey League.

Hráči Red Wings vystrelili na brankára Calgary, Miikku Kiprusoffa, až 40-krát, ale z gólu sa netešili. Posledným úspešným strelcom Detroitu bol Drew Miller, ktorý skóroval 23. novembra proti Predators. Odvtedy odohrali „červené krídla“ dva zápasy. O výhre Calgary v pomere 3:0 rozhodol Lundmark, ktorý prekonal Osgooda už v 28. sekunde prvej minúty stretnutia. Ďalšie dva góly „plameňov“ dosiahli Dawes a Jokinen.

Niklas Hagman rozhodol svojim 13. gólom v prebiehajúcom ročníku o víťazstve Toronta nad Floridou v pomere 6:4. Fínsky útočník si v zápase pripísal dva góly. Okrem neho sa v drese „javorových listov“ presadili Kessel, ktorý dosiahol dva góly, Ponikarovskij a Stajan, ktorý sa presadil do prázdnej brány. Z „panterov“ skórovali Dvořák, Frolík a dvakrát nováčik Kulikov.

Boyes, Backes a Kariya boli strelcami troch presných zásahov Blues, ktorí porazili Predators 3:1. Autorom jediného gólu Nashvillu bol Scatchard, pre ktorého to bol premiérový gól v sezóne 2009/10. Obaja brankári čelili rovnakému počtu striel – 38. Chris Mason (St. Louis) zlikvidoval 37 a Pekka Rinne (Nashville) chytil 35 striel.

Druhý vzájomný duel Phoenixu a Dallasu v aktuálnom ročníku skončil, takisto ako prvý, víťazstvom Coyotes. Hráči arizonského klubu vyhrali 5:2. Päť gólov dosiahli „kojoti“ už po 42. minútach - Lang, Korpikoski (dva góly), Aucoin a Michálek. Až za nepriaznivého stavu 0:5 dali gól aj „hviezdy“ – Morrow. Neskôr si presný zásah na svoje konto pripísal aj Ribeiro. Prvé dve dvadsaťminútovky odchytal za Stars Turco a v poslednej ho nahradil Auld. Brankárom Coyotes bol Bryzgalov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 19:40 0 0 0 0 2 0
Marián Hossa (CHI) 19:12 0 0 0 0 3 0
Zdeno Chára (BOS) 25:44 0 0 0 0 4 2
Tomáš Kopecký (CHI) 09:29 0 0 0 0 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:02 0 0 0 0 4 0
Marek Svatoš (COL) 07:14 0 0 0 0 2 2
Ľubomír Višňovský (EDM) 22:05 0 0 0 +2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies