Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Halák dostal šesť gólov, prekonal ho aj Sekera

Obaja slovenskí brankári sa predstavili vo štvrtok v akcii a obaja prehrali. Jaroslava Haláka prekonal aj krajan Andrej Sekera, okrem ktorého sa zo Slovákov podarilo bodovať i Ľubomírovi Višňovskému.

Po deviatich zápasoch sa konečne do brány Montrealu postavil aj Jaroslav Halák. Stretnutie v Buffale však nevyšlo podľa predstáv jemu, ani tímu. Bratislavský rodák, ktorý nemal potrebnú pomoc od tímu, čelil 37 strelám, z ktorých šesť prešlo za jeho chrbát. Jednou zo štyroch striel ho dokázal prekonať aj obranca Andrej Sekera, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne v 54. minúte. Sekera zaznamenal aj jednu asistenciu a v zápase odohral necelých 17 minút. Z jeho spoluhráčov sa strelecky darilo aj Clarkovi MacArthurovi, Jasonovi Pominvillovi, Derekovi Royovi, Timovi Kennedymu a Mikovi Grierovi. Sabres vyhrali pomerom 6:2. Ryan Miller zastavil 21 striel Canadiens a puk vyťahoval z brány dvakrát po góloch Scotta Gomeza a Josha Gorgesa. Sabres vyhrali štvrtý zápas v rade, kým Canadiens štvrtý zápas v rade prehrali.

Prehru zaknihoval aj Peter Budaj, ktorý nastúpil do brány Colorada v stretnutí proti Pittsburghu. Penguins ho vyhrali 4:1, no slovenský brankár inkasoval z 31 striel len dva góly. Skóre stretnutia otvoril v 6. minúte T.J. Galiardi, no vyrovnať sa na konci prvej tretiny podarilo Sidneymu Crosbymu. V 48. minúte poslal Penguins do vedenia Bill Guerin a góly Jordana Staala a Crosbyho zo 60. minúty padli už do prázdnej brány. Pittsburgh bol v zápase aktívnejší, keď na bránu hostí vyslal o 15 striel viac. Marc-Andre Fleury nemal veľa roboty, keď čelil len 16 strelám. V tretej tretine dokonca len jednej. Marek Svatoš ho ohrozil jednou strelou. Slovenský útočník nepodáva uspokojivé výkony a v stretnutí odohral len necelých šesť minút. Colorado prehralo druhý zápas v rade, Pittsburgh zaznamenal šieste víťazstvo v posledných siedmich dueloch a ako prvý tím vyhral celkovo 20. duel v sezóne.

Do streleckej listiny sa vo štvrtok zapísal aj obranca Edmontonu Ľubomír Višňovský, ktorý svojim šiestym gólom v ročníku pomohol Oilers k víťazstvu nad Detroitom. Višňovský otvoril v 6. minúte skóre zápasu, keď mu bol pripísaný gól po tom, čo si puk zrazil do vlastnej brány Brett Lebda. O ďalšie tri góly „olejárov“ sa postarali Robert Nilsson a dvojgólový strelec Patrick O'Sullivan. Jeff Deslauriers zastavil 27 striel Red Wings a doviedol svoj tím k víťazstvu 4:1. Jediný gól tímu z „hokejového mesta“ strelil Danny Cleary. Jimmy Howard čelil 36 strelám a svoj debut v NHL si odbil talentovaný obranca Jakub Kindl. Višňovský, ktorý v akcii strávil 17 minút a 37 sekúnd, ohrozil Howarda dvakrát a na svoje konto si pripísal aj tri plusové body. Po zápase bol vyhlásený za tretiu hviezdu.

Článok pokračuje pod reklamou

Washington vo štvrtok ukázal, že vie byť nebezpečným tímom aj bez Alexandra Ovečkina. Alexandr Sjomin strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby doviedol Capitals k víťazstvu 6:2 nad Floridou. Sjomin a Tomáš Fleischmann sa v prvej tretine postarali o to, že Scott Clemmensen opustil bránu Panthers a medzi žrde sa po druhýkrát v kariére dostal Alexander Salák. Ten z 33 striel inkasoval štyri góly. Prekonali ho Matt Bradley, Nicklas Backstrom, Brendan Morrison a Sjomin, ktorý v 47. minúte poslal Caps do šesťgólového vedenia. Dva góly Floridy prišli až ku koncu zápasu. Stephen Weiss a Bryan Allen prekonali Simeona Varlamova. Obranca Milan Jurčina odohral v zápase 15 minút a 8 sekúnd, počas ktorých ohrozil bránu hostí dvoma strelami. Spolu s tímom sa tešil zo štvrtého vyhraného duelu v rade.

Posledným Slovákom, ktorý sa vo štvrtok predstavil v akcii, bol Michal Handzuš. Banskobystrický rodák odohral 19 minút a 20 sekúnd v zápase LA proti Ottawe, v ktorom sa zrodilo víťazstvo Kings 6:3. Drew Doughty strelil víťazný gól domáceho tímu, ktorého víťazstvo, štvrté z posledných piatich zápasov, v závere poistil dvoma gólmi Justin Williams. Jonathan Quick prispel k víťazstvu 27 zákrokmi. Briana Elliota v bráne Senators prekonali aj Randy Jones, Wayne Simmonds a Brad Richardson. O tri góly Ottawy sa postarali Jonathan Cheechoo a dvojgólový strelec Mike Fisher.

Hetrik Matta Moulsona, ktorý bol preňho prvým v kanadsko-americkej NHL, rozhodol o výhre Islanders nad Atlantou. Duel sa skončil výsledkom 4:1, keď sa za víťazné mužstvo presadil aj John Tavares, ktorý sekundu pred koncom stretnutia strelil gól do opustenej brány domáceho tímu. Autorom jediného gólu Thrashers bol Slava Kozlov. Atlanta prehrala prvýkrát po štyroch víťazných zápasoch. Predchádzajúci vzájomný duel skončil tiež výhrou „ostrovanov“, ale v pomere 6:3.

Namiesto zraneného Jonasa Gustavssona sa do bránky Maple Leafs v stretnutí proti Columbusu postavil Joey MacDonald. Do zápasu vstúpilo lepšie Toronto, ktoré zásluhou Phila Kesella a Leeho Stempniaka vyhrávalo po prvej tretine 2:0. Po druhej dvadsaťminútovke viedli „javorové listy“ už 5:1, keď ďalšie tri góly pridali Jason Blake, Kessel a Nikolaj Kulemin. Za Blue Jackets skóroval Kristian Huselius. Blake zvyšoval svojim druhým presným zásahov v zápase už na 6:1, ale do konca 60. minúty sa ešte presadili dvaja hráči „modrokabátnikov“ – Jason Chimera a Jan Hejda, ktorí znižovali na konečných 3:6 v neprospech Blue Jackets.

Roberto Luongo, kapitán a brankárska jednotka Vancouveru Canucks, zlikvidoval v stretnutí proti Philadelphii všetkých 38 striel Flyers a 49. raz vo svojej kariére udržal čisté konto. „Kosatky“ vyhrali pomerom 3:0, keď sa postupne do streleckej listiny zapísali Willie Mitchell, autor víťazného gólu, Alex Burrows a Christian Ehrhoff. Gólman „letcov“, Brian Boucher, chytil 26 z 29 striel, ktoré naňho smerovali. Flyers prehrali tretí zápas v rade a šiesty z posledných siedmich.

James Neal a Steve Ott sa presadili v rozmedzí 72 sekúnd na začiatku tretej tretiny, aby pomohli Dallasu k víťazstvu 3:1. Pre Anaheim to bola siedma prehra vonku v rade. Skóre stretnutia otvoril Saku Koivu a Jean-Sebastien Giguere zastavil 34 striel. Teemu Selanne si zlomil ľavú ruku a v tretej tretine nehral. Tú ovládol Dallas. Tretí gól dosiahol do prázdnej brány Brenden Morrow.

Phoenix na domácom ľade zdolal Calgary tesne 2:1 po tom, čo Taylor Pyat strelil víťazný gól Coyotes 3 a pol minúty pred koncom tretej tretiny. Prvý gól tímu, ktorý vyhral svoj tretí zápas v rade, strelil Petr Průcha. Jediný gól Flames strelil David Moss. Miikka Kiprusoff, ktorý vychytal dva shutouty v sérii, zastavil tentokrát 29 striel z 31.

T.J. Oshie a Andy McDonald sa presadili v samostatných nájazdoch, aby doviedli St. Louis k víťazstvu 3:2 nad San Jose. Carlo Colaiacovo strelil gól v oslabení sedem sekúnd pred koncom tretej tretiny, ktorým vyrovnal stav zápasu na 2:2 a pre Blues vynútil predĺženie. Okrem neho sa z víťazného tímu presadil aj Jay McClement. Ty Conklin zastavil 32 striel Shars, prekonať ho v normálnom hracom čase dokázali len Dany Heatley a Joe Pavelski.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 31/37 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 29/31 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 05:48 0 0 0 0 1 0
Andrej Sekera (BUF) 16:52 1 1 2 0 4 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 17:37 1 0 1 +3 2 0
Milan Jurčina (WAS) 15:08 0 0 0 0 2 0
Michal Handzuš (LAK) 19:20 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies