Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Magazín

Talenty NHL: Ondřej Pavelec

Ondřej Pavelec
V aktuálnom ročníku kanadsko-americkej NHL chytalo už päť českých brankárov, medzi ktorými figuruje aj Ondřej Pavelec, ktorý je najväčším súčasným talentom tímu Atlanta Thrashers.

Ondřej Pavelec sa narodil 31. augusta 1987 v Kladne. Práve v tomto meste, ktoré sa nachádza v stredných Čechách, začal svoju juniorskú kariéru. Medzi odchovancov kladenského hokeja patria aj známi českí hokejisti Jaromír Jágr, Tomáš Kaberle a ďalší.

„Pavs“, ako volajú Pavelca, pokračoval od roku 2005 vo svojej juniorskej kariére v zámorí. Práve v roku 2005 bol draftovaný tímom Cape Breton Screaming Eagles z QMJHL, ktorý si ho vybral z jedenástej pozície. Za Eagles odchytal Pavelec dva ročníky. V tom istom roku ho draftovala aj Atlanta Thrashers. Pavelec bol na drafte NHL vybraný ako 41. v poradí.

V prvom ročníku v zámorí sa so svojim tímom prebojoval do divízneho semifinále, v ktorom Eagles podľahli hokejistom Acadie-Bathurst Titan 0:4 na zápasy. Pavelec odchytal v play-off deväť stretnutí. Počas základnej časti sa do brány dostal 47-krát. Na svoje konto si pripísal 27 vyhraných zápasov, 118 inkasovaných gólov, tri shutouty, 92,9 % úspešnosť zákrokov a priemerne inkasoval 2,51 gólu na zápas. Po sezóne sa radoval so zisku Jacques Plante Memorial Trophy, ocenenie, ktoré sa udeľuje brankárovi, ktorý má po základnej časti najnižší priemer inkasovaných gólov.

Článok pokračuje pod reklamou

Táto trofej putovala do jeho rúk aj v nasledujúcom ročníku, v ktorom sa „orli“ dostali až do semifinále QMJHL, v ktorom bol nad ich sily tím Val-d'Or Foreurs, ktorý zvíťazil až po siedmich stretnutiach. Pavelec nastúpil v 56 dueloch základnej časti, v ktorých sa jeho tím z výhry tešil 28-krát. Talentovaný gólman bol prekonaný 98-krát. Jeho úspešnosť zákrokov bola 90,8 %, priemerne inkasoval 2,52 gólu na zápas a udržal jedno čisté konto. Okrem toho sa zapísal aj päťkrát do kanadského bodovania, keď zaknihoval päť prihrávok.

V ročníku 2007/08 sa presunul do Chicaga Wolves, ktoré je farmárskym tímom Atlanty. Dres Wolves si obliekol v 52 dueloch, v ktorých bol prekonaný 140-krát. S Chicagom sa radoval už vo svojej premiérovej sezóne medzi seniormi z Calder Cupu. Práve v ročníku 2007/08 si odbil debut v National Hockey League. Stalo sa tak 20. októbra 2007, kedy chytal poslednú dvadsaťminútovku zápasu medzi Thrashers a Lightning. Zo šiestich striel prekĺzla za jeho chrbát jedna. Za Atlantu hral ešte v šiestich stretnutiach, v ktorých dostal 17 gólov.

Ondřej Pavelec
V minulej sezóne sa do brány Atlanty postavil v dvanástich prípadoch, no ročník dochytal v Chicagu, v ktorom zaknihoval tri čisté kontá.

Svoj prvý shutout v Národnej hokejovej lige vychytal 13. novembra 2009, kedy zlikvidoval všetkých 38 striel „kráľov“ z Los Angeles a dopomohol Thrashers k vysokej výhre 7:0. Do dnešného dňa chytal za Atlantu v 38 stretnutiach, v ktorých dvakrát udržal čisté konto a inkasoval 107 gólov.

Medzi Pavelcove prednosti patria rýchle ruky, dobrá práca s lapačkou a betónmi. Rodák z Kladna má potenciál na to, aby sa v budúcnosti stal brankárskou jednotkou Atlanty Thrashers.

S Atlantou má platnú zmluvu do konca aktuálnej sezóny, v ktorej dostáva plat 850 tisíc amerických dolárov. Ak s ním Thrashers do 1. júla 2009 nepredĺžia kontrakt, tak sa stane voľným hráčom s obmedzením (RFA).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies