Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Správy z NHL

Preview 2. kola play-off 2023: Až tri série uvidíme premiérovo!

V pondelok sme spoznali posledného účastníka druhého kola tohtoročného play-off v NHL. Druhé kolo štartuje už dnes, a tak sa poďme pozrieť na to, aké súboje nás v ňom čakajú.

Odporúčame:
Sekcia play-off 2023

Západná konferencia

Dallas Stars – Seattle Kraken

Dallas v prvom kole vyradil v šiestich zápasoch Minnesotu a bude druhý tímom histórie, na ktorý v play-off narazí Seattle. Tomu sa podaril husársky kúsok, keď pri svojej premiére v bojoch o Stanleyho pohár vyradil v siedmich zápasoch obhajcu titulu z Colorada. Kraken vstupujú do série ako nižšie nasadený tím a vo svojej druhej sezóne v NHL mali aj horšiu bilanciu vzájomných zápasov v základnej časti – Stars ich vyhrali dva z troch. Hviezdnejšie mená má v zostave texaský tím. U neho bývala problémom hĺbka ofenzívy, no v tomto roku sa na ňu môže naopak spoľahnúť. Oporou je aj brankár Jake Oettinger, ktorý bol proti Wild skvelý. Kraken vstúpia do série rozbehnutí len dva dni po vyradení šampióna, no napriek tomu budú skôr v pozícii tímu, ktorý môže opäť len prekvapiť. Budú musieť hrať disciplinovane a udržať si svoje sebavedomie. Ich výhodou by mohlo byť to, že nemajú čo stratiť. Stars by mohol pomôcť herne aj mentálne potenciálny návrat Joea Pavelskiho. Na papieri je favorit jasný. V NHL a najmä v play-off však papier nič neznamená. Potvrdí sa to aj v tejto sérii?

Bilancia: z pohľadu Kraken 1-1-1
Prvý zápas: 2. mája v Dallase
Slováci: -
Očakávame: postup Dallasu
Favorit Tipsportu: Dallas (kurz: 1,51), natipovať »

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers

Vegas sa po ročnej odmlke vrátilo do play-off a hoci sa očakávala vyrovnanejšia séria, nakoniec vyradilo Winnipeg v piatich zápasoch. Teraz sa proti nemu postaví tím, ktorý za ním v tabuľke Pacifickej divízie zaostal len o dva body – Edmonton, ktorý v šiestich zápasoch vyradil Los Angeles. Tímy sa stretávajú v play-off po prvýkrát a v základnej časti tejto sezóny sa viackrát z výhry tešili Oilers, ktorí vyhrali tri zápasy zo štyroch. Od série druhého kola play-off sa však očakáva, že bude veľmi vyrovnaná – dôjde na súboj titánov. Oba tímy do nej vstupujú s rovnakými šancami na postup, pričom jemnú výhodu by s výhodou domáceho ľadu mohli mať Golden Knights. Oilers však chytili formu v najlepší čas a v prvom kole sa im darilo aj v Kalifornii. Rozdielové by mohlo byť bránkovisko, v ktorom sa oba tímy spoliehajú na menej skúsených brankárov na tejto úrovni, Laurenta Brossoita a Stuarta Skinnera. Vegas si bude musieť dať pozor na vylúčenia, pretože Edmonton ich má skutočné potentné. Oilers budú potrebovať, aby sa netrápili hviezdni McDavid a Draisaitl. Hĺbka útoku totiž nie je ich najsilnejšou stránkou, hoci sa v posledných sezónach zlepšila. Vegas má navyše kvalitnú obranu.

Článok pokračuje pod reklamou

Bilancia: z pohľadu Oilers 3-0-1
Prvý zápas: 3. mája v Las Vegas
Slováci: -
Očakávame: postup Edmontonu
Favorit Tipsportu: Edmonton (kurz: 1,63), natipovať »

Východná konferencia

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers

Toronto sa po prvýkrát od roku 2004 dostalo do druhého kola play-off, keď vyradilo Tampou Bay v šiestich zápasoch. Teraz sa bude snažiť vyradiť druhý floridský tím. A hoci ten postupoval do play-off z druhej divokej karty, musí sa mať kanadský tím na pozore – Panthers totiž v prvom kole otočili sériu proti dominantnému tímu základnej časti, Bostonu, z 1:3. Kluby sa v play-off ešte nestretli. V základnej časti vyhrali tri zápasy zo štyroch Maple Leafs. Táto séria by mohla mať podobné črty ako série, ktoré jej účastníkom predchádzali. Florida hrá podobne ako Tampa, Toronto podobne ako Boston. Sekundárna produktivita bude vítaná, no ak budú najlepší hráči Toronta hrať ako najlepší hráči, bude mať veľké šance tešiť sa z postupu do ďalšieho kola opätovne. Panthers budú potrebovať, aby bol Sergej Bobrovskij v bráne spoľahlivý, inak ich bude čakať veľký problém. Tiež budú musieť ťažiť zo zotrvačnosti, do ktorej ich dostali posledné zápasy série proti Bruins. Ak sa to skombinuje s tým, čo Maple Leafs predvádzali v minulých rokoch, mohli by cez nich prejsť. Maple Leafs však veria, že už sa z minulosti poučili. Čaká nás tu boj dvoch tímov, ktoré by chceli zabudnúť na frustrujúcu minulosť jedným veľkým úspechom. Kto k nemu bude mať bližšie po tejto sérii?

Bilancia: z pohľadu Panthers 1-1-2
Prvý zápas: 2. mája v Toronte
Slováci: -
Očakávame: postup Floridy
Favorit Tipsportu: Toronto (kurz: 1,55), natipovať »

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils

Carolina v prvom kole potrebovala na vyradenie Islanders šesť zápasov, New Jersey na vyrovnanie druhého newyorského tímu o jeden zápas viac. V druhom kole tak uvidíme stretnutie dvoch najlepších tímov Metropolitnej divízie, ktoré v základnej časti vyhrali po dva vzájomné zápasy. V play-off sa tieto tímy stretávajú po piatykrát, pričom Hurricanes vyhrali predošlé tri série. Posledná sa uskutočnila ešte v roku 2009, kedy Devils padli po siedmich dueloch. Aj táto séria by mohla mať dlhšie trvanie. New Jersey našlo spasiteľa v osobe brankára Akiru Schmida, ktorého nasadenie bolo zlomovým bodom v sérii, v ktorej Rangers viedli už 2:0 na zápasy. Mladý tím ukázal, že nedostatok skúsenosti nebude u neho problémom, a zvýšil si sebavedomie. Väčší tlak by mohli cítiť Hurricanes, ktorí túžia po úspechu už pár sezón. Majú dobrú ofenzívu, výbornú defenzívu a výhry v prvom kole si pripísali obaja brankári. Budú sa zrejme spoliehať opäť na defenzívnejší prístup, no určite by sa im ešte zišli zranení útočníci. Devils sú rýchli a vedia strieľať góly. Bude to však stačiť na defenzívu súpera? V sérii uvidíme aj Tomáša Tatara, posledného Slováka v play-off.

Bilancia: z pohľadu New Jersey 2-1-1
Prvý zápas: 3. mája v Raleigh
Slováci: T. Tatar (NJD)
Očakávame: postup Caroliny
Favorit Tipsportu: Carolina (kurz: 1,70), natipovať »



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies