Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Višňovský bodoval, Budaj sedel na lavičke

Počas ôsmich stretnutí, ktoré sa v noci odohrali v National Hockey League, sa do hry dostalo sedem Slovákov, z ktorých bodoval iba Višňovský. Budaj, brankár Avalanche, bol náhradným gólmanom.

Edmonton pokračuje vo víťaznom ťažení a z víťazstva sa hráči tohto tímu radovali už piatykrát v rade. Tentoraz porazili Blues zo St. Louis. V drese Oilers hral aj obranca Ľubomír Višňovský. Do vedenia sa dostali Blues zásluhou Davida Backesa, ktorý prekonal Jeffa Deslauriersa v 12. minúte úvodnej tretiny. Hoci boli „bluesmani“ počas druhej časti prestrieľaní 8:15, no i tak dali viac gólov ako „olejári“. Na 2:0 zvyšoval T.J. Oshie a tretí gól St. Louis v dueli strelil Backes. 11 sekúnd pred koncom druhej tretiny sa z gólu tešili aj Oilers. Autorom prvého gólu tohto tímu v stretnutií bol Gilbert Brule. Ten istý hráč sa do streleckej listiny zapísal aj 49. minúte a Edmonton prehrával iba o gól. O tri minúte neskôr bolo vyrovnané – Sam Gagner. „Olejárom“ sa darilo v poslednej desaťminútovke a pridali ešte ďalšie dva góly – Shawn Horcoff (sekundárnu asistenciu si pripísal Višňovský) a Dustin Penner – a do tabuľky si pripísali ďalšie dva body. Višňovský bol na ľade takmer 25 minút a okrem asistencie získal dva plusové body a dvakrát ohrozil brankára St. Louis, ktorým bol Ty Conklin. Americký gólman zlikvidoval 33 striel a Deslauriers, jeho náprotivok, chytil 27 striel.

Až traja slovenskí korčuliari sa predstavili v Buffale, kde nastúpili domáci Sabres proti Blackhawks z Chicaga. Domáci dres si obliekol obranca Andrej Sekera a v drese hostí hrali útočníci Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Počas troch tretín padli iba tri góly a z výhry sa radovali „šable“, ktoré zvíťazili 2:1. O víťazný gól sa v 39. minúte postaral Clarke MacArthur. Druhý gól Buffala zaknihoval Thomas Vanek. Ako jediný z „čiernych jastrabov“ skóroval Patrick Sharp. Sekera strávil na ľade vyše 21 minút a pripísal si jeden plusový bod. Hossa zaknihoval jeden mínusový bod a dve strely na bránu počas 19 minút a 36 sekúnd, ktoré odohral. Kopecký hral necelých šesť minút a nazbieral jeden mínusový bod. Sabres sa vďaka výhre prebojovali na prvé miesto v Severovýchodnej divízii, Blackhwaks kraľujú v Centrálnej divízii.

Po piatich vynechaných zápasoch sa do brány Avalanche opäť postavil Craig Anderson a slovenský brankár Peter Budaj bol jeho náhradníkom. V tom istom drese nastúpil aj útočník Marek Svatoš. Colorado nastúpilo proti Tampe Bay, za ktorú hral obranca Andrej Meszároš, a aj vďaka Andersonovi zvíťazilo 2:1 po trestných strieľaniach. Za víťazné mužstvo sa počas základnej hracej doby presadil Wojtek Wolski a za Lightning Steve Downie. V nájazdoch sa presadili jeden zo šiestich hráčov - Wojtek Wolski, ktorý rozhodol o výhre denverského tímu. Svatoš bol na ľade vyše sedem minút, no bod nezískal. Meszároš hral 23 minút a 25 sekúnd. Ďalšie dve minúty strávil na trestnej lavici, kde ho rozhodcovia poslali za hákovanie. Anderson pri svojom návrate do brány Avalanche čelil 34 strelám, z ktorých inkasoval iba raz. Antero Niittymäki chytil 21 z 22 striel hráčov Colorada.

Článok pokračuje pod reklamou

Z výhry sa radoval aj Milan Jurčina, ktorý nastúpil v drese Capitals proti Hurricanes. Po 60. minútach sa zápas skončil nerozhodne 3:3 a muselo sa predlžovať. Predĺženie trvalo 76 sekúnd, pretože Mike Green (Capitals) prekonal Cama Warda v bráne Caroliny. Za víťazné mužstvo skórovali počas 60. minút dvaja hráči - Alexander Sjomin (dvakrát) a Tomáš Fleischmann. O tri góly „hurikánov“ sa postarali Jiří Tlustý, Eric Staal a Tim Gleason. Jurčinov ice-time bol 15:23´, štatistiky si obohatil o jeden plusový bod. Capitals prestrieľali Hurricanes 40:19.

Scott Clemmensen nastúpil v bráne Floridy proti svojim bývalým spoluhráčom z New Jersey. Panthers sa tešili z výhry 4:2, keď o svojom víťazstve rozhodli na začiatku druhej tretiny, v ktorej sa presadili dvakrát - Frolík, Matthias. V úvodnej dvadsaťminútovke sa za floridský tím do streleckej listiny zapísal Leopold a posledný gól Floridy dal Frolík. V drese Devils sa o dva presné zásahy postarali Rolston a McAmmond.

Todd Bertuzzi rozhodol v 67. sekunde predĺženia o dvoch bodoch, ktoré putujú na konto Detroitu Red Wings. V Joe Louis Arene boli ich súpermi Ducks z Anaheimu. Hostia vyhrávali 2:0 (Koivu a Sexton), no po góloch Holmströma a Bertuzziho bolo vyrovnané. Red Wings získali v posledných štyroch zápasoch päť bodov, Ducks štvrtýkrát v rade hrali v predĺžení alebo trestných strieľaniach.

Minnesota prestrieľala Calgary pomerom 46:23 a nakoniec sa radovala z výhry 2:1 po predĺžení. Víťazný gól dal Havlát. Okrem neho sa do streleckej listiny zapísali aj Sheppard (Wild) a Johnsson (Flames). V dueli nastúpili proti sebe dva fínski gólmani, ktorí by mali na blížiacich sa Zimných olympijských hrách bojovať o post jednotky - Miikka Kiprusoff (Flames) a Nicklas Bäcström (Wild).

V poslednom stretnutí nastúpili proti sebe San Jose a Dallas. Dva body putujú na konto Dallasu, ktorý vyhral 3:2 po trestných strieľaniach, v ktorých zaknihoval víťazný gól Matt Niskänen (11. séria). Počas základnej hracej doby skórovali za Stars Ribeiro a Richards. V drese Sharks dali góly Heatley, pre ktorého to bol 20. gól v aktuálnom ročníku, a Blake. Jevgenij Nabokov, brankár San Jose, chytil 42 striel. Jeho náprotivok, Marty Turco, zlikvidoval 33 streleckých pokusov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 19:36 0 0 0 -1 2 0
Milan Jurčina (WAS) 15:23 0 0 0 +1 0 0
Tomáš Kopecký (CHI) 05:55 0 0 0 -1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:25 0 0 0 0 0 2
Andrej Sekera (BUF) 21:03 0 0 0 +1 0 0
Marek Svatoš (COL) 07:16 0 0 0 0 0 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 24:59 0 1 1 +2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies