Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
EDM
3
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Reprezentácia

Slovensko čaká na úvod MS v hokeji 2023 derby. Čo potrebujete vedieť o turnaji?


Tohtoročné hokejové majstrovstvá sveta sú už tu. Prvými zápasmi odštartujú už zajtra. A v akcii bude aj Slovensko.

Svetový šampionát sa uskutoční od 12. do 28. mája vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige. V každom meste nájde domov jedna skupina a odohrajú sa v ňom aj dva štvrťfinálové zápasy (25. mája). Od semifinále (27. mája) sa bude hrať už len vo Fínsku.

Turnaja sa zúčastní 16 tímov, ktoré boli do dvoch osemčlenných skupín rozdelené na základe rebríčka IIHF. Vynechaní boli opäť reprezentanti Ruska a Bieloruska.

Slovensko bude v skupine B, ktorá sa odohrá v Riga Aréne s kapacitou 14 tisíc divákov. Doplnia ho Kanada, Česko, Švajčiarsko, Lotyšsko, Nórsko, Kazachstan a Slovinsko.

Článok pokračuje pod reklamou

V Nokia Aréne s kapacitou 13 455 divákov sa odohrá skupina A, ktorú tvoria Fínsko, Spojené štáty americké, Švédsko, Nemecko, Dánsko, Francúzsku, Rakúsko a Maďarsko.

Zlaté medaily obhajujú hráči Fínska, no medzi popredných adeptov na titul budú patriť aj Kanada a Švédsko. To, že medaila vlani nebola náhoda, chcú potvrdiť Česi a kartami chcú miešať aj Američania či Švajčiari.

Slovensko bolo vlani ôsme. Svoju tohtoročnú púť začne s derby proti vlaňajším bronzovým medailistom. Takýto je jeho kompletný rozpis v skupinovej časti šampionátu:

12. mája o 15:20 Slovensko – Česko
13. mája o 19:20 Slovensko – Lotyšsko
15. mája o 15:20 Slovensko – Kanada
18. mája o 19:20 Švajčiarsko – Slovensko
19. mája o 19:20 Kazachstan – Slovensko
21. mája o 15:20 Slovinsko – Slovensko
23. mája o 11:20 Slovensko – Nórsko

Fanúšikovia budú dúfať, že sa tímu Craiga Ramsayho bude dariť lepšie ako v príprave. V nej odohralo osem zápasov, pričom vyhralo len tri – prvé dva proti Švajčiarsku (2:0, 3:2 PP) a posledný proti Rakúsku (4:3). Medzitým prehralo dvakrát s Českom (1:5, 2:3 SN), dvakrát s Nemeckom (3:4, 3:4 PP) a raz s Rakúskom (3:6).

Zo zámoria v nominácii figurujú obranca Samuel Kňažko z Clevelandu (AHL), ako aj útočníci Martin Chromiak z Ontaria (AHL), Miloš Kelemen z Tucsonu (AHL) a Pavol Regenda zo San Diega (AHL). Poslední dvaja menovaní si pritom zahrali aj v NHL za Arizonu, resp. Anaheim. V hre je stále účasť obrancu Uticy (AHL) Šimona Nemca, ktorého New Jersey prehráva s Carolinou v sérii druhého kola play-off NHL 1:3 na zápasy.


Turnaja sa zúčastní aj slovenský čiarový rozhodca Šimon Synek.

Priame prenosy zo zápasov turnaja prinesie RTVS na svojej športovej stanici :Šport. 34 zápasov bude odvysielaných naživo, ďalších 30 zo záznamov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Divoká polminúta v Toronte rozhodla: Marchand vyrovnal rekord, ďalší prekonal! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies