Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Len po tretíkrát v histórii NHL začalo finále takto. Z výhry sa tešia domáci

V sobotu sa po dlhom čakaní otvorilo tohtoročné finále Stanleyho pohára. Lepšie do neho vstúpil šampión Západnej konferencie.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 1
1
2
3
Stav série
 Vegas Golden Knights
1
1
3
5
•••
 Florida Panthers
1
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Vegas síce prehrávalo 0:1, no nakoniec dokázalo zdolať Floridu 5:2, aby sa ujalo vedenia vo finálovej sérii. K zlomu došlo v tretej tretiny, v ktorej obranca Zach Whitecloud definitívne priklonil misky váh na stranu domáceho mužstva. Do čierneho sa trafili aj Jonathan Marchessault, Shea Theodorea a Mark Stone, do prázdnej brány Reilly Smith. Theodore pridal aj asistenciu, dve si pripísal Jack Eichel. Adin Hill potvrdil formu 33 zákrokmi. Prekonali ho Eric Staal, ktorý skóroval v oslabení, a Anthony Duclair, ktorý gólom do šatne vyrovnával v druhej tretine na 2:2. Sergej Bobrovskij inkasoval štyri góly z 33 striel. Druhý zápas série sa odohrá v pondelok opäť v Las Vegas.

Víťazný gól Whiteclouda:


Na prvú väčšiu šancu sa čakalo do štvrtej minúty, kedy musel Bobrovskij lapačkou zneškodnil príležitosť Stonea. V deviatej minúte bol vo výbornej pozícii Cousins, ale nezakončil ideálne. Následne putoval na trestnú lavicu za svoju úlohu v šarvátke. Počas jeho pobytu na trestnej lavici otvoril v desiatej minúte skóre Eric Staal, ktorý svoj výpad zakončil aj s asistenciou Hilla spoza brány. Od 12. minúte boli oslabení aj domáci po hrubosti Carriera a Tkachuk mohol vedenie hostí zvýšiť – trafil však tyčku. V 17. minúte putoval na trestnú lavicu za nedovolené bránenie Mahura. Stone druhýkrát vo veľkej šancu neuspel, no Marchessault dokázal krátko na to vyrovnať na 1:1.

V úvode druhej dvadsaťminútovky sa efektným zákrokom hokejkou prezentoval Hill, ktorý frustroval Cousinsa. Ten mal totiž pred sebou odkrytú bránu. Panthers prežili oslabenie po ďalšom vylúčení Mahuru, no od 31. minúty prvýkrát prehrávali, keď Theodore uspel strelou spoza kruhov. V 35. minúte svoj tím oslabil, no gól z toho nebol. Blízko mal k nemu neskôr Barkov, ktorý trafil bránkovú konštrukciu. Tyčku trafil v poslednej minúte aj Montour, no krátko na to zavládla aj gólová radosť – stav vyrovnal len 11 sekúnd pred prestávkou Duclair. Uspel okamžitou strelou po vhadzovaní.


Sedem minút trvalo, kým v tretej tretiny obnovili Golden Knights svoje vedenie. Boborvskij síce najskôr vychytal v dobrej šanci Barbašova, no ten následne prihral puk na modrú Whitecloudovi, ktorý zakončil presne. Vegas spomalilo hákovanie Roya, následne malo šancu hrať presilovku po krosčeku Erica Staala. Až za hry piatich proti piatim prišiel ďalší gól a v 54. minúte sa oň postaral Stone, ktorý vo vzduchu zachytil puk, sklepol si ho k ľadu a zakončil presne. Panthers neuspeli s trénerskou výzvou a Marchessault mohol v následnej presilovky zvýšiť na rozdiel troch gólov. To sa nakoniec zakončením do prázdnej brány podarilo až Smithovi. Medzitým sme videli aj šarvátku, z ktorej s osobnými trestami vyšli Tkachuk, Bennett a Stephenson.


Adin Hill
Sergej Bobrovskij
60:00 33/35 59:46 29/33
Jonathan Quick
Alex Lyon
- - - -

Toto je tretia finálová séria, ktorú odštartoval gól v oslabení. V roku 1936 v ňom skóroval Bucko McDonald z Detroitu a v roku 1997 Kirk Maltby tiež z Detroitu. ... Dva góly Floridy vo finále delilo 17 rokov – najviac v histórii NHL. ... Vegas vyhralo deviaty zápas v tohtoročnom play-off, v ktorom prehrávalo. Už len jedna takáto výhra ho delí od ligového rekordu Pittsburghu (2009) a Colorada (2022). ... Marchessault bodoval v šiestom zápase po sebe a už len jeden ho delí od klubového rekordu Theodorea (2020) a Maxa Pacioettyho (2021). ... Smith skóroval v treťom finálovom zápase po sebe. ... Vegas vyhralo druhý finálový zápas vo svojej histórii. Aj prvá výhra v roku 2018 prišla v otváracom zápase. ... Eichel vo svojom prvom play-off nazbieral už 20 bodov. Viac ich v histórii NHL zaznamenali z debutantov vyraďovacích bojov len Mark Recchi (34, 1991), Eric Staal (28, 2006), Dino Ciccarelli (21, 1981), Jake Guentzel (21, 2017) a Alex Kovaľov (21, 1994). ... Tím, ktorý vyhrá vo finále otvárací zápas, vyhrá celú sériu v 75,9 % prípadoch. Ak ho vyhrá doma, úspešnosť sa zvyšuje na 83,3 %.

Hviezdy duelu: 1. Z. Whitecloud (VGK), 2. M. Stone (VGK), 3. A. Hill (VGK)

Jonathan Marchessault, útočník Golden Knights: „Boli sme pripravení. Zachovali sme pokoj a bolo to dobré. Chceli sme len hrať tým správnym spôsobom a byť disciplinovaní. Dnes večer sme boli schopní byť lepším tímom.“

Sergej Bobrovskij, brankár Panthers: „Odohral som dobrý zápas. Chytal som slušne. Oni si okrem gólov vytvorili aj niekoľko ďalších dobrých šancí. Mali veľa dobrý streleckých príležitostí a bolo to zábavné.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Celebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies