Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
31. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
01. 06.
kurzy
02:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Slováci v NHL

Slováci nebodovali, Chára odohral 800. zápas v NHL

V šiestich nočných dueloch zámorskej NHL sa predstavilo päť Slovákov, ale ani jeden nebodoval. Zdeno Chára, kapitán Bruins, odohral 800. stretnutie v National Hockey League.

Až traja Slováci nastúpili proti sebe v Chicagu, kde prišli hráči Bostonu Bruins na čele so Zdenom Chárom, ktorý je kapitánom. Proti nemu nastúpili dvaja Trenčania - Marián Hossa a Tomáš Kopecký, ktorý v minulom zápase sedel na tribúne. Hostia v úvodnej dvadsaťminútovke prestrieľali domácich 13:11, ale v ďalších dvoch tretinách vystrelili na Antiho Niemiho, ktorý dostal príležitosť chytať proti „medveďom“, spolu 13 striel. Domáci ohrozili Tima Thomasa až 30–krát. Po 60. minútach skončil duel nerozhodne 4:4 a muselo sa predlžovať. Počas 5-minútoveho predĺženia nepadol ani jeden gól a o víťazovi rozhodli až trestné strieľania, v ktorých sa presadili dvaja domáci hráči (Kane, Toews) a dva body do tabuľky pribudli Blackhawks. Za víťazné mužstvo skórovali v základnej hracej dobe Kris Versteeg, Patrick Sharp, Jonathan Toews a Andrew Ladd. V drese Bruins sa do streleckej listiny zapísali David Krejčí (dvakrát), Daniel Paille a Johnny Boychuk. Marián Hossa strávil na ľade vyše 18 a pol minúty, no do kanadského bodovania sa nezapísal a získal jeden mínusový bod, dve trestné minúty (sekanie) a dvakrát ohrozil Thomasa. Jeho spoluhráč, Tomáš Kopecký, odohral necelých sedem minút. Zdeno Chára bol najvyťažovanejším hráčom stretnutia. Jeho ice-time presiahol métu 30 minút. Do štatistík si pripísal tri strely a odohral 800. stretnutie v zámorskej NHL. Domáci hokejisti neinkasovali 150 minút a 43 sekúnd. Chicago zvíťazilo tretí raz v rade. Boston nevyhral tri zápasy za sebou.

Obranca Andrej Meszároš, ktorý nastupuje za Tampu Bay, odohral proti St. Louis vyše 23 a pol minúty, ale do kanadského bodovania sa nezapísal. Lightning si poradili s Blues pomerom 6.3. Chris Mason, gólman „bluesmanov“, inkasoval päť gólov – Martin St. Louis, Steven Stamkos, Kurtis Foster a dvakrát Jeff Halpern. Šiesty gól dosiahol Steven Stamkos, ktorý strieľal do prázdnej brány. Antera Niittymäkiho, brankára Lightning, sa podarilo prekonať trom hráčom – Brad Winchester, T.J. Oshie a Keith Tkachuk. Opora Tampy Bay, Vincent Lecavalier, získal 700. kanadský bod v NHL.

Z výhry sa tešil aj Andrej Sekera, ktorý nastúpil v drese Sabres proti Maple Leafs. Aktívnejšie bolo Toronto, ale Ryan Miller, ktorý hrá za „šable“, chytal veľmi dobre. Z 42 striel, ktoré naňho vyslali „javorové listy“, chytil 40 a inkasoval iba dva góly – Viktor Stalberg a Lee Stempniak. V bráne Toronta sa objavili dva brankári – Vesa Toskala a Jonas Gustavsson. Prvý menovaný dostal štyri góly z 10 striel – Derek Roy, Toni Lydman, Mike Grier a Matt Ellis. Gustavsson chytil 16 striel a prekonal ho iba Thomas Vanek. Sekera strávil na ľade vyše 21 minút, ale bodovo sa nepresadil.

Článok pokračuje pod reklamou

Martin Brodeur odchytal proti Ottawe 1030. zápas NHL a o jeden duel prekonal rekord legendárneho Patricka Roya, ktorý nastúpil v 1029. dueloch. Brodeur oslávil rekord 27 úspešnými zákrokmi proti Senators. Prekonali ho len Picard a Ruutu. V drese Devils sa presadili Langenbrunner, Rolston, Pandolfo a Salvador. Pri góle Langenbrunnera si sekundárnu prihrávku pripísal aj Brodeur. New Jersey sa vďaka výhre prebojovali do čela Východnej konferencie i celej NHL.

Hurricanes opäť prehrali. Tentoraz boli nad ich sily hráči Floridy. Hoci vyhrávala Carolina 1:0, svoje vedenie nedokázala udržať a nakoniec podľahla Panthers 3:6. O šesť gólov floridského tímu sa postarali Leopold, McCabe, Ballard, Olesz, Dvořák a Moore. Za Carolinu skórovali Dwyer, Walker a Staal. Český útočník Radek Dvořák získal v zápase tri body (1+2) a skvelých päť plusových bodov.

V poslednom stretnutí privítali Canucks vo svojej hale hráčov Washingtonu, medzi ktorými opäť chýbal obranca Milan Jurčina. Víťazom duelu sa stali domáci, ktorí zvíťazili pomerom 3.2. Veľkú zásluhu má na tom Mason Raymond, ktorý zaknihoval dva góly. Za Canucks dal gól aj Kesler. O dva góly Capitals sa postarali Sjomin a Clark. Washington strelil v doterajšom priebehu sezóny najviac gólov – 126.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 18:31 0 0 0 -1 2 2
Zdeno Chára (BOS) 30:38 0 0 0 0 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 06:48 0 0 0 0 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:33 0 0 0 +2 1 0
Andrej Sekera (BUF) 21:02 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies