Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
NHL live
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Halák prvou hviezdou večera, Valábik bodoval

V dvanástich dueloch, ktoré sa odohrali v noci zo soboty na nedeľu, sa predstavilo sedem slovenských hokejistov. Bodovať sa podarilo iba Valábikovi, ktorý získal jednu asistenciu. Jaroslav Halák udržal prvý shutout v sezóne a stal sa prvou hviezdou večera.

Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý chytá za Montreal Canadiens, pricestoval so svojim tímom na Long Island, aby odohral zápas proti miestnym Islanders. V prvej tretine mali navrch domáci, ktorí nášho gólmana ohrozili 14 strelami, no ani jedna neskončila za jeho chrbtom. Hostia vystrelili na Martina Birona, brankára „ostrovanov“, šesťkrát a radovali sa z jedného gólu, ktorý dal obranca Andrei Markov. Ruský bek sa vrátil do zostavy svojho tímu po vyše dvoch mesiacoch. Ten istý hráč dosiahol aj druhý presný zásah Montrealu v tomto dueli. Stalo sa tak v 34. minúte. Na konečných 3:0 pre Canadiens uzavrel v čase 54:00 útočník Glen Metropolit. Všetky tri góly dosiahol Montreal v presilovkách. Halák zlikvidoval všetkých 40 striel Islanders a okrem víťazstva sa mohol tešiť aj z prvého shutoutu v prebiehajúcom ročníku. Celkovo to bolo preňho piate čisté konto v kariére. Po zápase bol bratislavský rodák vyhlásený za prvú hviezdu a stal sa aj prvou hviezdou večera. „Naši fanúšikovia boli šiestym hráčom na ľade,“ povedal 24-ročný Halák. Jeho náprotivok, Martin Biron, chytil 25 streleckých pokusov.

Ako jediný sa zo Slovákov do kanadského bodovania zapísal obranca Atlanty Boris Valábik, ktorý zaknihoval jednu asistenciu. Vo svojej domácej aréne privítali Thrashers hráčov New Jersey. Úvodná tretina vyšla lepšie domácim, ktorí sa dostali do vedenia 3:1, aj keď ich hostia prestrieľali 24:6. Martin Brodeur, s najväčšou pravdepodobnosťou budúci člen siene slávy, inkasoval počas prvej tretiny až tri góly a v ďalšom priebehu stretnutia ho v bráne nahradil Yann Danis. Brodeura prekonali Ron Hainsey, Nik Antopov (sekundárnu asistenciu si pripísal Valábik) a Pavel Kubina. Počas druhej časti hry inkasoval iba Ondřej Pavelec z Atlanty. Postupne ho prekonali Brian Rolston, Dean McAmmond a Rich Pelley. V prvej tretine inkasoval gól z hokejky Roba Niedermayera. Za stavu 4:3 pre New Jersey sa do streleckej listiny zapísal opäť McAmmond. Posledný gól stretnutia si pripísal Slava Kozlov. Z výhry sa radoval hosťujúci tím, ktorý zvíťazil tesne 5:4. Valábik strávil na ľade necelých štrnásť minút a okrem asistencie získal aj jeden plusový bod. Yann Danis v bráne Devils si pripísal 19 úspešných zákrokov a Ondřej Pavelec dostal päť gólov z 42 striel.

Útočník Marián Gáborík nastúpil v drese Rangers vo Wachovii Center proti miestnemu tímu Philadelphia Flyers. Z výhry sa radovali hostia, ktorí zvíťazili 2:1. „Gabby“ odohral vyše takmer 21 minút, no do kanadského bodovania sa mu nepodarilo zapísať. Štatistiky si obohatil o jednu strelu a dve trestné minúty, ktoré dostal za hákovanie. Úvodná tretina skončila nerozhodne 1:1. Otvárací gól stretnutia dal hosťujúci útočník Chris Drury, ktorý Briana Bouchera, brankára „letcov“, prekonal v šiestej minúte. O necelé tri minúty neskôr bolo vyrovnané. Autorom gólu bol obranca Chris Pronger, pre ktorého to bol piaty gól v sezóne. Druhá dvadsaťminútovka priniesla iba gól Artema Anisimova, ktorý po prihrávkach Ryana Callahana a Daniela Girarda prekonal Bouchera. Počas tretej tretiny ohrozili Flyers Henrika Lundqvista, brankársku jednotku Rangers, až 16-krát, no švédsky gólman potvrdil, že patrí medzi kľúčových hráčov svojho tímu. Hostia vyprodukovali v tretej časti hry iba päť striel, z ktorých gól nestrelili, no nakoniec vyhrali 2:1. Do zostavy domáceho mužstva sa po zranení slabín vrátil útočník Simon Gagne, ktorý strávil na ľade vyše 20 minút a získal jeden bod za asistenciu. Lundqvist zlikvidoval 36 striel a jeho náprotivok, Boucher, chytil 22 streleckých pokusov. V drese newyorského tímu sa opäť neobjavili obranca Wade Redden a útočník Aleš Kotalík, ktorí boli zdravými náhradníkmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Duel dvoch tímov, v ktorých malo zastúpenie aj Slovensko, bol na programe v Edmontone, kde privítali miestni „olejári“ hráčov Capitals. Za domácich nastúpil obranca Ľubomír Višňovský a za hostí obranca Milan Jurčina, ktorí bol v predchádzajúcich dvoch zápasoch zdravým náhradníkom. Dva body za výhru získali hostia, ktorým vyšla veľmi dobre tretia dvadsaťminútovka, v ktorej skórovali až štyrikrát – Alexander Ovečkin (dvakrát), Tomáš Fleischmann a Niklas Bäcsktröm. Domáci hokejisti sa do streleckej listiny zapísali ba v druhej tretine, v ktorej dali dva góly – Shawn Horcoff a Andrew Cogliano. Jurčina bol na ľadovej ploche necelých 17 minút a získal jeden plusový bod a jednu strelu. Višňovský odkorčuľoval takmer 20 a pol minúty a svoje štatistiky obohatil o jeden mínusový bod a dva strelecké pokusy. Jeffa Deslauriersa ohrozili hostia 42-krát, na Michaela Neuwirtha (Capitals) smerovalo 28 striel. Oilers prehrali tretí duel v rade, „Caps“ zvíťazili siedmykrát z posledných desiatich stretnutí.

Obranca Andrej Sekera odohral za Buffalo proti Pittsburghu vyše 21 a pol minúty, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Z výhry sa tešili hráči „tučniakov“, ktorí porazili „šable“ 2:1 po trestných strieľaniach. Ako jediný sa v nájazdoch presadil Kris Letang. Za Penguins skóroval počas základnej hracej doby Chris Kunitz. V drese Buffala dal gól Jason Pominville. Oba góly padli v úvodnej tretine zápasu. Brankárom Buffala bol Patrick Lalime, ktorý dostal prednosť pred Ryanom Millerom. Dostal jeden gól z 24 striel. Marc-André Fleury, ktorý stál v bráne Pittsburghu, zlikvidoval 31 streleckých pokusov Sabres. Pre pennsylvánsky tím to bolo piate víťazstvo za sebou, „šable“ prehrali druhý duel z posledných piatich.

Zo Slovákov sa v noci predstavil aj Zdeno Chára, ktorý nastúpil s Bostonom v Toronte. Víťazstvo vybojovali domáci hokejisti, ktorí dali dva góly a hostia ani jeden. Na výhre sa podieľal aj brankár Jonas Gustavsson, ktorý chytil všetkých 25 striel „medveďov“ a udržal prvý shutout v kariére. Strelecky sa presadili Tomáš Kaberle a Jason Blake. Chára, kapitán Bruins, odohral v zápase 26 minút a 45 sekúnd. Ďalšie štyri minúty strávil na trestnej lavici, kde bol poslaný za držanie hokejky a tvrdosť. Na svojom konte mal aj jeden strelecký pokus. „Javorové listy“ vyhrali tretí zápas z uplynulých piatich, Boston sa z výhry radoval v posledných piatich dueloch iba raz.

Obranca Karlis Skrastins zaznamenal asistenciu a strelil svoje prvé dva góly v sezóne, pričom druhým v 42. minúte rozhodol o víťazstve Dallasu 4:3 nad Detroitom. Marty Turco zaznamenal 30 zákrokov a Stars ukončili svoju trojzápasovú sériu bez víťazstva a tiež štvorzápasovú víťaznú sériu Red Wings. O ďalšie dva góly domáceho Dallasu sa postaral James Neal. Tomas Holmström, Pavel Daciuk a Todd Bertuzzi strelili góly hostí.

Iľja Bryzgalov nastúpil za Phoenix proti svojim bývalým spoluhráčom z Anaheimu. Predviedol 29 úspešných zákrokov, no víťazom sa stali „káčeri“, ktorí zvíťazili 4:2. Ruskému brankárovi dali postupne góly Brown, Chipchura, Getzlaf a Ryan. O dva presné zásahy Coyotes sa postarali Doan a Aucoin. Jonas Hiller, brankár Ducks, chytil až 39 z 41 striel.

Milan Michálek strelil za Ottawu 16. gól a pomohol k výhre nad Minnesotou v pomere 4:1. Za víťazné mužstvo skórovali aj Volčenkov, Ruutu a Karlsson, ktorý sa predstaví v drese Švédska na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta. Autorom jediného gólu „divochov“ bol Havlát. V bráne Senators dostal príležitosť Mike Brodeur, ktorý si odbil debut v NHL. Z 23 striel dostal jeden gól a stal sa prvou hviezdou stretnutia. Jeho náprotivok, Nicklas Bäckström, chytil 20 z 24 striel „senátorov“.

Derby medzi Carolinou a Floridou prinieslo päť gólov a výhru „hurikánov“ v pomere 3:2. Víťazný gól zaknihoval Samsonov a okrem neho sa presadili aj Dwyer a Cullen. Dva góly „panterov“ dosiahli Matthias a Weiss. Carolina vyhrala druhý raz v posledných troch dueloch. Panthers prehrali po troch víťazných stretnutiach.

Predators ohrozili Miikku Kiprusoffa v bráne Calgary iba 19-krát, no i napriek tomu sa radovali z výhry 5:3. Postaral sa o to aj gólman „predátorov“ Dan Ellis, ktorý chytil 29 striel a inkasoval iba trikrát z hokejok Iginlu (dva góly) a Phaneufa. Kiprusoffa prekonali Erat, Legwand, Goc a Franson. Posledný gól dosiahol Scatchard, ktorý strieľal do prázdnej brány. Predators strelili v posledných štyroch dueloch vždy minimálne päť gólov a ťahajú šnúru štyroch výhier za sebou.

Columbus nastúpil v Pepsi Centre proti Coloradu. Avalanche rozhodli o svojej výhre už počas úvodných dvadsiatich minút, keď skórovali štyrikrát – Stewart, Wolski (dvakrát) a Liles. Posledný gól „lavín“ dal Hejduk, ktorý sa do zostavy vrátil po zranení kolena. Strelcami dvoch gólov Blue Jackets boli Umberger a Chimera. Obaja sa presadili v presilových hrách. Za Colorado nenastúpil Marek Svatoš, ktorý má problémy so slabinami.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 40/40 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 20:57 0 0 0 0 1 2
Zdeno Chára (BOS) 26:45 0 0 0 0 1 4
Milan Jurčina (WAS) 16:49 0 0 0 +1 1 0
Andrej Sekera (BUF) 21:34 0 0 0 0 0 0
Boris Valábik (ATL) 13:57 0 1 1 +1 0 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 20:26 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Najlepšie aktíva Canadiens na výmenu? Je medzi nimi aj Slovák Experta zaujalo viac Lotyšov ako Slovákov. Vyzdvihol len dvoch našich útočníkov Slafkovský je v NHL nedocenený: Sledoval som ho celý rok, bude superhviezdou! Chromiak sa vrátil do zostavy, ale sezóna sa mu končí. Radosť z postupu má iný SlovákVráti sa Drouin do Colorada? V nedeľu dal najavo svoje preferencie Česká hviezda chce výmenu. Spája sa s tímami troch mladých SlovákovSlovensko môže mať nôž na krku: Kedy postúpi do štvrťfinále? Budú Bruins v lete aktívni na trhu s voľnými hráčmi? Čo by mohlo v lete čakať na Colorado? Demko sa ešte nevráti, prišla nečakaná rana: Top strelec Canucks zrejme vynechá zápas o všetko!Dobrá správa z New Yorku: Známy veterán bude už proti Panthers k dispozícii Potvrdené: Carolina vyriešila svoju trénerskú otázku. Na dlhý časMS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies