Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
31. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
01. 06.
kurzy
02:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Slováci v NHL

Gáborík je najlepším presilovkovým strelcom

Hviezdny útočník Marián Gáborík z New Yorku Rangers nie je len najlepším strelcom celej NHL, ale aj najlepším strelcom v presilovkách. Na druhej priečke je Dany Heatley zo San Jose.

Gáborík odohral počas aktuálnej sezóny 33 stretnutí, v ktorých prekonal súperových brankárov 24-krát. V poradí strelcom mu patrí prvé miesto pred Alexandrom Ovečkinom z Washingtonom (23 gólov).

„Gabby“ zaknihoval z 24 gólov až polovicu v presilových hrách a v tomto ukazovateli mu v celej NHL patrí vedúca priečka. Druhý v poradí je útočník Dany Heatley zo San Jose, ktorý sa v presilovkách presadil desaťkrát.

Rovnaký počet presilovkových gólov dosiahol trenčiansky rodák aj v ročníku 2006/07, kedy obliekal dres Minnesoty Wild. Vtedy odohral o 15 duelov viac ako ich na svojom konte má v tejto sezóne.

Ak by Gáborík pokračoval v skvelých výkonoch aj v ďalších zápasoch, tak by sa mohol priblížiť k 110-bodovej hranici a streliť vyše 55 gólov. Osobné bodové maximum si vytvoril ešte v Minnesote počas sezóny 2007/08, v ktorej zaknihoval 83 kanadských bodov (42+41).

Draftovaný bol v roku 2000 z tretieho miesta Minnesotou Wild. Presne pred dvoma rokmi dosiahol proti tímu New York Rangers päť presných zásahov a po Petrovi Bondrovi sa stal druhým Slovákom, ktorému sa to podarilo.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies