Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Magazín

Detroit vymenil do Chicaga dve legendy. Neskôr to oľutoval

Presne pred 66 rokmi urobil tím Detroit Red Wings jednu z výmen, ktoré by s odstupom času zrejme rád vrátil naspäť. 23. júla 1957 ho opustili dvaja legendárni hokejisti.

V sezóne 1956/57 mal za sebou Detroit tri finálové účasti za sebou, pričom prvé dve mu vyniesli aj Stanleyho pohár. A hoci sa v nej bodovo medzisezónne zlepšil, nakoniec v play-off vypadol už po piatich zápasoch s Bostonom.

Hviezdny útočník Ted Lindsay v ročníku strelil 30 gólov a viedol ligu s 55 asistenciami, no spolu s Dougom Harveym stal za vznikom Hráčskej asociácie NHL, čo stimulovalo Red Wings k tomu, aby jeho a hviezdneho brankára Glenna Halla vymenili do Chicaga.

A čo za nich získali? Útočníkov Forbesa Kennedyho a Johnnyho Wilsona, obrancu Billa Prestona a brankára Hanka Bassena.

Článok pokračuje pod reklamou

Lindsay strávil v Chicago tri sezóny, počas ktorých zaznamenal 44 gólov a 79 asistencií, a v roku 1960 ukončil kariéru. V sezóne 1964/65 sa však ešte vrátil, aby v drese Detroitu zaznamenal 14 gólov a 14 asistencií vo veku 39 rokov. Ak by nebol vymenený, celú kariéru by strávil v tíme, v ktorom sa radí medzi najväčšie historické ikony. Takto sa s ním spájalo pôsobenie aj u rivala.

Hallov odchod mrzel aj po výkonnostnej stránke. Za sebou mal dve vydarené sezóny v pozícii jednotky Red Wings, no po výmene sa etabloval ako jeden z najlepších brankárov histórie NHL. V Chicagu strávil desať sezón a okrem toho, že sa mu v ňom darilo, sa postaral v roku 1961 o frustráciu svojho niekdajšieho tímu.

Detroit v semifinále vyradil Toronto 4:1 na zápasy a v prvom americkom finále od roku 1950 narazil práve na Chicago, ktoré si poradilo s favorizovaným Montrealom 4:2 na zápasy.

Detroit, ktorý hral vo svojom prvom finále od roku 1956, si brúsil zuby na svoj ôsmy Stanleyho pohár. Nakoniec ho však po tretíkrát vo svojej histórii a po prvýkrát od roku 1938 získali Blackhawks, ktorí sériu ovládli 4:2 na zápasy. Hall neinkasoval ani raz viac ako tri góly, pričom z dvoch duelov, v ktorých kapituloval trikrát, skončil prehrou len jeden.

Lindsay a Hall skončili po ukončení kariér v Hokejovej sieni slávy. A čo štvorica hráčov, ktorých v spomínanej výmene získali Red Wings?

Wilson strávil v Detroite dve sezóny so ziskom 23 gólov a 67 bodov predtým, ako bol vymenený do Toronta. Kennedy pred výmenou do Bostonu odohral počas troch sezón za Red Wings 98 zápasov so ziskom troch gólov a šiestich asistencií. Bassen mal pred výmenou do Pittsburghu v roku 1967 bilanciu 34-37-19 s 89,8% úspešnosťou zákrokov. Preston nikdy v NHL nehral.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies