Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Fanúšikovia Canadiens sa musia upokojiť: Dajte Slafkovskému šancu

Juraj Slafkovský spustil v minulom roku na Slovensku eufóriu, no u fanúšikov tímu Montreal Canadiens sa počas posledného roka nestretol s veľkou ústretovosťou. Tí často vyjadrujú otvorene frustráciu z výkonov draftovej jednotky z roku 2022.


Jack Todd teraz v denníku Montreal Gazette montrealských fanúšikov vyzval, aby boli k slovenskému útočníkovi zhovievavejší. Pripomína mu Petea Mahovlicha, ktorý zažil v NHL prelom až v 24 rokoch.

„Počas svojich skorých dní vo Forum počúval Mahovlich bučanie. Prečo? Veľký chlap vytŕča. Keď hráte dobre, všetci si to všimnú. Keď nie, je to zrejmé až po sedadlá na samom vrchu hľadiska. Je to Montreal – vybučali tu dokonca aj Larryho Robinsona. Ďalší veľký chlap to dnes počúva od kritikov. Juraj Slafkovský už bol odpísaný potomkami tých ľudí, ktorí pred 50 rokmi vybučali Mahovlicha,“ poznamenal Todd.

Podľa Todda sú tu v prípade Mahovlicha lekcie, z ktorých sa môže poučiť Slafkovský a aj často hysterickí fanúšikovia Canadiens.

Článok pokračuje pod reklamou

Mahovlich vo svojej prvej sezóne s Canadiens (1969/70) zaznamenal len deväť gólov a osem asistencií. Nikto vtedy nepredpokladal, aká bude nasledujúca sezóna. V 78 zápasoch vyprodukoval 35 gólov a 26 asistencií a získal svoj prvý Stanleyho pohár, ku ktorému v play-off pomohol 10 gólmi a šiestimi asistenciami. Mal vtedy 24 rokov a nadviazal na to ďalšími dobrými sezónami predtým, ako bol vymenený. Jeho vrcholom bolo 35 gólov a 117 bodov v sezóne 1974/75.

„Je ťažké nevidieť Mahovlicha v Slafkovskom. Majú rovnakú postavu. Obaja majú slovanský pôvod – Mahovlichova rodina je chorvátska, Slafkovský je Slovák. Nosia rovnaké číslo 20. Mahovlich bol draftovou dvojkou roku 1963 za svojím spoluhráčom zo St. Michael, Monahanom. Slafkovský bol v roku 2022 draftovou jednotkou,“ skonštatoval Todd.

„V 18 rokov je produktivita Slafkovského dokonca lepšia, ako tá u Mahovlicha, keď mal 19 a 20 rokov – v 37 zápasoch nakombinoval gól a štyri asistencie. Ak chce Slafkovský poznať z prvej ruky, čím si Pete Mahovlich prešiel, stačí sa opýtať spoluhráča Josha Andersona. Mahovlich je ujo jeho matky.“

Todd tvrdí, že Slafkovský má šikovné ruky, postavu, silu, dobrý prístup a strelecký cit. A stále je o päť rokov mladší, ako bol Mahovlich v jeho prelomovej sezóne.

„Všetko, čo potrebuje, je sebavedomie a trpezlivosť. Slafkovský sa rozohráva po zranení, ktoré mu ukončilo sezónu. Stále je tínedžer. A pokiaľ nie ste Mario Lemieux, veľkí chlapi sa rozvíjajú pomaly. Takže by možno tí hlupáci, ktorí sa sťažujú na sociálnych sieťach, že Habs mali draftovať 174-centimetrového a 79-kilového Logana Cooleyho, mohli zavrieť ústa a dať tomuto mladíkovi šancu,“ dodal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies