Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Slováci v NHL

Slafkovský naďalej napreduje. Kritika ho netrápi: Len sa na tom zasmejem

Ako najlepšie zatvoriť ústa kritikom? Vydareným výkonom a nejakým tým gólom, ak ste útočníkom. A presne tak zareagoval Juraj Slafkovský na kritické slová znejúce po jeho prvom prípravnom zápase, ktorý navyše prišiel po dlhej absencii.

V druhom prípravnom zápase podal devätnásťročný košický rodák zlepšený výkon a gólom pomohol k výhre Montrealu 4:3 nad Ottawou. Zápas pritom mohol opúšťať s dvoma gólmi, ak by jeho tutovku nevychytal brankár súpera. Mal aj ďalšiu šancu na skórovanie.

„Mal skvelý začiatok zápasu vďaka tomu, že hral jednoducho. Chodil do vysoko nebezpečných oblastí a využil zisk voľného puku na strelenie svojho prvého gólu v príprave. To mu určite pomôže nabrať sebadôveru a hovorí to aj o chémii medzi ním, Kirbym Dachom a Rafaelom Harvey-Pinardom. Všetci traja zohrali pred tým gólom dôležitú úlohu,“ zhodnotil Marc Dumont z Montreal Hockey Now.

„Samozrejme, Canadiens zúfalo potrebujú útok, ktorý bude pravidelne strieľať góly a ktorý nebude pozostávať z Nicka Suzukiho alebo Colea Caufielda. Je príliš skoro hovoriť, že toto je ten útok, ale stredajší večer bol povzbudivý začiatok. Ten útok kontroloval 82 percent striel a 100 percent očakávaných streleckých šancí, keď bol na ľade. Zatiaľ je to dobré. Silný výkon trval viac ako jedno striedanie. Slafkovský zažil jeden z jeho najlepších zápasov za ostatný čas.“

Článok pokračuje pod reklamou


Slafkovský to v Montreale nemá ľahké, hlavne keď bol jednotkou draftu. To, že je pod drobnohľadom, si dobre uvedomuje a vie aj, akým aplikáciám sa má vyhýbať. Nie vždy sa mu to však podarí.

„Viem, akým aplikáciám sa vyhýbať, ale keď sa im nemôžem vyhnúť, tak sa na tom len smejem,“ povedal Slafkovský podľa televízie Sportsnet.

„Dnes som sa cítil dobre. Túto stredu som sa cítil lepšie, ako tú minulú, a som si istý, že budúcu stredu sa budem cítiť lepšie, ako som sa cítil dnes.“

Slafkovského výkon sa páčil aj trénerovi Martinovi St. Louisovi, ktorý ocenil aj jeho prístup.

„Keď vedieme diskusie o jeho hre, tak je veľmi zaangažovaný. Nie je to monológ, nie je to diktátorstvo, je to dialóg, ktorý prebieha sem a tam. Beriem to tak, že si so svojimi hráčmi hádžete loptičku. Ja mu ju hodím, on ju vráti naspäť,“ skonštatoval St. Louis.

To, ako napriek mladému veku zvláda tlak, obdivuje aj Kirby Dach. A poukazuje na to aj jeho krajan a kamarát Filip Mešár.

„Zvláda to veľmi dobre. Niekoho iného by ten tlak trápil, ale Juraj si tým už prechádza dlho. Neviete si predstaviť, akou veľkou vecou je na Slovensku. Je tou najväčšou vecou v slovenskom hokeji za mnoho rokov a každý ho sleduje rovnako veľmi ako fanúšikovia Canadiens. On sa len koncentruje na to, čo robí, aby sa neustále zlepšoval. Vie, že je to proces,“ povedal Mešár.

Kritiku u fanúšikov Canadiens nateraz vystriedajú pozitívne odozvy.

„Je pekné vidieť, že si to užíval, že sa vrátil späť k svojej hre a ako bol sebavedomý pri práci s pukom. Pre neho je tu len priestor na rast a zlepšovanie. To je určite tá vzrušujúca vec pre naše mužstvo a toto mesto,“ poznamenal Dach.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies