Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Kanaďania vo Vancouveri aj s najväčšími esami

Predposlednou krajinou, ktorá zverejnila nomináciu na budúcoročný hokejový turnaj ZOH, sa stala Kanada – usporiadateľská krajina olympijských hier. V nominácii nechýbajú ani najväčšie esá súčasnej National Hockey League.

Všetkých 23 členov predbežnej nominácie pôsobí v najlepšej hokejovej súťaži sveta – NHL. Najväčšie zastúpenie má tím San Jose Sharks, v ktorom hrajú až štyria hráči. Traja hokejisti obliekajú dres Chicaga Blackhawks a Anaheimu Ducks. Každý hráč patrí medzi kľúčových mužov svojho tímu.

Kanadská reprezentácia vsadila v bránke na predpokladané trio quebeckých rodákov - Roberto Luongo z Vancouveru, Martin Brodeur z New Jersey a Marc-André Fleury z Pittsburghu. O post jednotky sa pobijú Luongo a Brodeur, kým Fleuryho pozícia v tíme je jasná – tretí brankár. Očakáva sa, že jednotkou bude najskúsenejší z trojice – už teraz legendárny Martin Brodeur.

Obrane bude veliť Scott Niedermayer, ktorý bude v kanadskom reprezentačnom tíme patriť medzi najskúsenejších hráčov. Skúsený obranca Anaheimu bude zároveň aj kapitánom národného tímu. Jedným z alternatívnych kapitánov bude Chris Pronger z Philadelphie. Do nominácie sa dostali aj Dan Boyle, Drew Doughty, Duncan Keith, Brent Seabrook a Shea Weber. Všetko obrancovia amerických tímov NHL. Do nominácie sa nedostal minuloročný kandidát na Norris Trophy – Mike Green z Washingtonu. Očakávalo sa, že by sa do nej mohli dostať aj obrancovia Calgary Dion Phaneuf a Jay Bouwmeester. Ani tí sa do nej však neprebojovali.

Článok pokračuje pod reklamou

Ďalšími dvoma alternatívnymi kapitánmi sú útočníci Sidney Crosby z Pittsburghu a Jarome Iginla z Calgary. Hviezdny útok Kanady dotvárajú Patrice Bergeron, Ryan Getzlaf, Dany Heatley, Patrick Marleau, Brendan Morrow, Rick Nash, Corey Perry, Mike Richards, Eric Staal, Joe Thornton a Jonathan Toews. Najviac zástupcov má medzi nimi tím San Jose Sharks – trojicu Heatley-Thornton-Marleau.

Kanadských hokejistov postupne na blížiacich sa ZOH preveria súperi zo Spojených štátov amerických, Švajčiarska a Nórska. V úvodom zápase sa stretnú s Nórmi (16. februára).

Nominácia Kanady na XXI. zimné olympijské hry (Vancouver):
Brankári. Martin Brodeur (New Jersey Devils, NHL), Roberto Luongo (Vancouver Canucks, NHL), Marc-André Fleury (Pittsburgh Penguins, NHL)

Obrancovia: Dan Boyle (San Jose Sharks, NHL), Drew Doughty (Los Angeles Kings, NHL), Duncan Keith, Brent Seabrook (obaja Chicago Blackhawks, NHL), Scott Niedermayer (Anaheim Ducks, NHL), Chris Pronger (Philadelphia Flyers, NHL), Shea Weber (Nashville Predators, NHL)

Útočníci: Corey Perry, Ryan Getzlaf (obaja Anaheim Ducks, NHL), Patrice Bergeron (Boston Bruins, NHL), Jarome Iginla (Calgary Flames, NHL), Mike Richards (Philadelphia Flyers, NHL), Eric Staal (Carolina Hurricanes, NHL), Brendan Morrow (Dallas Stars, NHL), Rick Nash (Columbus Blue Jackets, NHL), Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins, NHL), Patrick Marleau, Dany Heatley, Joe Thornton (všetci San Jose Sharks, NHL), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks, NHL)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies