Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Slováci v NHL

Bodovanie Slovákov v príprave ovládol obranca. Koľkí odštartujú ročník v NHL?

Prípravné obdobie v NHL v sobotu skončilo, a tak sa po druhýkrát môžeme pozrieť na sumárny prehľad bodovania Slovákov. Kým na začiatku týždňa bol na jeho čele útočník, nakoniec ho ovládol obranca.

Šimon Nemec odohral v drese New Jersey štyri zápasy, v ktorých si udržal priemer bodu na zápas – strelil dva góly a pridal dve asistencie. Štvorbodový bol aj Adam Ružička z Calgary, ktorý dosiahol bilanciu 1+3, ale odohral až šesť zápasov.

Viacbodoví boli aj Juraj Slafkovský z Montrealu, ktorý zaznamenal v piatich dueloch dva góly a asistenciu, a Martin Pospíšil z Calgary, ktorý v štyroch stretnutiach dvakrát asistoval. Bodovo sa presadili aj Miloš Kelemen z Arizony, Martin Chromiak z Los Angeles, Marián Studenič zo Seattlu a Pavol Regenda z Anaheimu. Prví dvaja menovaní skórovali.

V príprave sa do akcie zapojilo 20 Slovákov z 21, ktorí sa zúčastnili kempov. Do bodovania sa zapísali ôsmi, teda 40 percent z tých, čo odohrali aspoň jeden zápas. Skórovali piati, teda každý štvrtý.

Článok pokračuje pod reklamou

V pondelok sa v NHL musia uzavrieť otváracie zostavy a v utorok sa začína základná časť. Škrty v tréningovom kempe ešte nezažili siedmi Slováci.

Martin Fehérváry z Washingtonu, Erik Černák z Tampy Bay, Tomáš Tatar z Colorada, Juraj Slafkovský z Montrealu a Adam Ružička z Calgary by mali sezónu odštartovať v prvom tíme. Maroš Jedlička je zranený a ak by nebol, škrty v Colorade by postihli aj napriek výborným výkonom aj jeho. Otázkou tak už len zostáva, kde začne ročník Nemec.

Rodák z Liptovského Mikuláša je momentálne v New Jersey jedným z ôsmich obrancov. Ostatnými sú Dougie Hamilton, Jonas Siegenthaler, Kevin Bahl, John Marino, Brendan Smith, Luke Hughes a Colin Miller. V sobotu škrty neprežil Santeri Hatakka. Jeden obranca zo zostávajúcich by mal byť ešte vyškrtnutý.

Sezónu na súpiske tímov NHL tak začnú piati alebo šiesti Slováci.

Hráč Z G A B +/- TM
Nemec (NJD) 4 2 2 4 +2 4
Ružička (CGY) 6 1 3 4 +3 6
Slafkovský (MTL) 5 2 1 3 +3 2
Pospíšil (CGY) 4 0 2 2 -1 19
Kelemen (ARI) 3 1 0 1 0 2
Chromiak (LAK) 4 1 0 1 -3 0
Studenič (SEA) 2 0 1 1 0 15
Regenda (ANA) 4 0 1 1 +2 4
Honzek (CGY) 4 0 0 0 0 0
Petrovský (MIN) 1 0 0 0 0 0
Mišiak (CHI) 1 0 0 0 -1 0
Sýkora (NYR) 1 0 0 0 -1 0
Kňažko (CBJ) 1 0 0 0 -1 2
Mešár (MTL) 1 0 0 0 -1 2
Jedlička (COL) 2 0 0 0 0 0
Fehérváry (WSH) 2 0 0 0 -1 2
Koch (ARI) 2 0 0 0 -1 0
Demek (VGK) 3 0 0 0 -2 0
Tatar (COL) 3 0 0 0 -1 2
Černák (TBL) 3 0 0 0 0 10
Čajkovič (MIN) - - - - - -



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies