Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Slafkovský, Ružička i Tatar sa presadili bodovo, McDavid pretrpel veľký debakel

Prvým Slovákom v akcii v tejto sezóne NHL bol obranca. Druhý hrací deň priniesol v akcii troch slovenských útočníkov.

Highlighty noci
  • Slafkovský, Ružička aj Tatar asistovali
  • Rantanen napodobnil Petra Šťastného
  • Connod Bedard strelil svoj prvý gól v NHL
  • Matthews strelil prvý hetrik sezóny, dosiahol 300. gól kariéry
  • Boeser strelil štyri góly, Miller nazbieral päť bodov
  • McDavid bol pri debakli 1:8 s Canucks


TOR - MTL 6:5 SN

Slafkovský bodoval, Matthews zažiaril pri obrate Toronta

Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa už v prvom zápase sezóny presadil bodovo, keď prihrával na druhý gól Canadiens. Tí v Toronte viedli už 2:0, no nakoniec prehrali 5:6 po samostatných nájazdoch. V drese domácich zažiaril Auston Matthews, ktorý dosiahol prvý hetrik v sezóne a ôsmy v kariére. Prvý gól bol jeho 300. v NHL a poslednými dvoma zmazal v poslednej päťminútovke tretej tretiny dvojgólovú stratu. Svoj prvý gól v novom drese strelil Noah Gregor a gólovo sa presadil aj dvojbodový William Nylander. John Tavares asistoval trikrát, John Klingberg dvakrát. Ako jediný uspel v nájazdoch Mitchell Marner. Iľju Samsonova z 24 striel prekonali Jake Evans, Cole Caufield, Jesse Ylonen a dvakrát letná posila Alex Newhook. Kirby Dach dvakrát asistoval a Jake Allen predviedol 37 zákrokov. Slafkovský odohral ako člen druhej formácie 15 minút a 25 sekúnd, skoro tri minúty odohral v presilovkách. Okrem asistencie si pripísal aj dva plusové body, strelu a tri bodyčeky. Získal dva puky, jeden stratil. Toronto je tretím tímom histórie, ktorý vyhral otvárací zápas napriek tomu, že v zápase prehrával dvakrát o viac gólov. Predtým to dokázali Detroit (1978) a Calgary (1986).


Samostatné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. A. Newhook (MTL)


CGY - WPG 5:3

Bodoval aj Ružička a to pri výhre

Do bodovania sa v stredu zapísal aj Adam Ružička, ktorý zaznamenal jednu asistenciu pri výhre Calgary 5:3 nad Winnipegom. Flames trikrát prišli o jednogólové vedenie, no Eliasa Lindholm v 59. minúte definitívne rozhodol o zisku dvoch bodov. Andrew Mangiapane ešte výhru poistil svojím druhým gólom v zápase v čase, keď to Jets skúšali bez brankára. Z gólu sa tešili aj MacKenzie Weegar a v oslabení Ramus Andersson. Mangiapane pridal aj asistenciu, Lindholm dve. Dvakrát asistoval aj Jonathan Huberdeau, zatiaľ čo Jacob Markström urobil 35 zákrokov. Jeho náprotivok, Connor Hellebuyck, inkasoval štyri góly z 21 striel. Kyle Connor, Alex Iafallo a Mark Scheifele sa postarali o góly Winnipegu. Ružička odohral necelých 11 minút, z toho skoro dve odohral v presilovkách. Na buly mal 55,6% úspešnosť.

Ružičkova asistencia:


Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane (CGY), 2. K. Connor (WPG), 3. J. Markstrom (CGY)


LAK - COL 2:5

Tatar asistoval pri víťaznom debute v drese Avalanche

Do bodovania sa na poslednú chvíľu zapísal aj Tomáš Tatar, ktorý v 57. minúte asistoval pri góle Milesa Wooda do prázdnej brány pečatiacom triumf Colorada 5:2 nad Los Angeles. Avalanche ťahali vpred najväčšie hviezdy – Mikko Rantanen zaznamenal dva góly a dve asistencie, Nathan MacKinnon gól a dve asistencie, Cale Makar gól a asistenciu. Alexandar Georgiev čelil 36 strelám, z ktorých ho pokorili Carl Grundstrom a Quinton Byfield. V druhej tretine znížili z 0:3 na 2:3. Cam Talbot kryl 31 striel z 35. Tatar, ktorý vo svojej premiére v denverskom drese odohral necelých desať minút, ho neohrozil ani raz - ako jediný hráč tímu. Okrem asistencie si pripísal plusový bod, dva bloky a jeden bodyček. Odohral aj minútu v oslabeniach. Rantanen je tretím hráčom NHL, ktorý bol aspoň štvorbodový v dvoch otváracích zápasoch po sebe. Pred ním to dokázali Syd Howe (1943/44 a 1944/45) a Peter Šťastný (1987/88 a 1988/89).

Článok pokračuje pod reklamou

Gól, pri ktorom zaznamenal Tatar asistenciu:


Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. D. Doughty (LAK)


CAR - OTT 5:3

Hurricanes si zahrali s osudom, nakoniec vyrovnali sériu Vegas

Carolina prehrávala 0:1, v úvode tretej tretiny prišla o dvojgólové vedenie, no nakoniec Brady Skjei rozhodol o jej výhre 5:3 nad Ottawou. V oslabení ešte skóroval Jaccob Slavin, o prvé tri góly sa postarali Michael Bunting, Teuvo Teräväinen a Jordan Staal. Skjei a Staal pridali aj po asistencii, Frederik Andersen urobil 27 zákrokov. Prekonali ho Mathieu Joseph, Parker Kelly (v oslabení) a Tim Stützle. Joonas Korpisalo opustil duel s 37 zákrokmi. Hurricanes vyhrali piaty otvárací zápas po sebe, čím vyrovnali Vegas s najdlhšou aktívnou sériou v NHL.

Kelly a Stützle skórovali v rozmedzí 35 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Staal (CAR), 2. B. Skjei (CAR), 3. M. Bunting (CAR)



BOS - CHI 3:1

Bedard otváral skóre, no Blackhawks nestačili na Bruins

Connor Bedard už v šiestej minúte otvoril zakončením spoza brány skóre svojím prvým gólom v NHL, ale nakoniec sa netešil z druhej výhry za 24 hodín. Boston zdolal Chicago 3:1 aj s prispením dvoch gólov David Pastrňáka. O vyrovnanie sa postaral Trent Frederic a Linus Ullmark predviedol 20 zákrokov. Bedard ho ohrozil dokopy šesťkrát. Arvid Soderblom kryl 32 striel z 34 – druhý gól Pastrňáka padol do prázdnej brány. Taylor Hall a Nick Foligno odohrali svoj prvý zápas proti Bruins, ktorí ich vymenili do Chicaga koncom júna. Hall zaznamenal asistenciu, no zápas nedohral pre nešpecifikované zranenie. Bedard je vo veku 18 rokov a 86 dní tretím najmladším hráčom organizácie v čase strelenia prvého gólu. Mladší boli Grant Mulvey (18 rokov, 32 dní) a Eddie Olczyk (18 rokov, 56 dní).


Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. T. Frederic (BOS)


VAN - EDM 8:1

Oilers boli zahanbení Canucks, Boeser štvorgólový

Edmonton si nepredstavoval, že začne sezónu s prehrou 1:8. Presné takú mu uštedril Vancouver, ktorého polovicu gólov strelil Brock Boeser. Gól a štyri asistencie si pripísal J.T. Miller, gól a tri asistencie Elias Pettersson. Trikrát asistoval aj Quinn Hughes, po góle strelili Conor Garland a Dakota Joshua, Thatcher Demko kryl 21 striel. Recept na neho našiel len Leon Draisaitl, ktorý počas presilovky znížil na 1:4. Demka, ktorý nastupoval do zápasu s chorobou, v strede tretej tretiny nahradil Casey DeSmith, ktorý kryl päť striel. Striedali sa aj brankári Oilers – Jack Campbell inkasoval štyri góly zo 16 striel, Stuart Skinner štyri góly zo 17 striel. Boeser strelil ako tretí hráč v klubovej histórii hetrik v otváracom zápase sezóny (aj Greg Adams a Rick Blight) a so štyrmi gólmi vyrovnal aj klubový rekord v počte gólov v jednom zápase, ktorý ako prvý dosiahol Daniel Sedin (2004). Hetrik bol jeho štvrtý v kariére. Vancouver si s ôsmimi gólmi v otváracom zápase vyrovnal rekordné zápisy z rokov 1978 a 1987.

Boeser strelil tri góly po sebe:

Prvýkrát v kariére strelil v jednom zápase aj štvrtý gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser (VAN), 2. J. Miller (VAN), 3. E. Pettersson (VAN)



Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
15:25
0
1
1
+2
0
1
3
 T. Tatar (COL)
09:55
0
1
1
+1
0
0
1
 A. Ružička (CGY)
10:52
0
1
1
0
0
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies