Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Slováci v NHL

Gáborík a Handzuš hviezdami zápasov, Halák vychytal víťazstvo

Počas prvej noci v roku 2010 sa v kanadsko-americkej NHL odohralo jedenásť duelov, v ktorých hralo sedem Slovákov. Minimálne jeden kanadský bod získali štyria. Jaroslav Halák vychytal v bráne Montrealu ďalšie víťazstvo.

Na Floride privítali domáci Panthers hráčov slávneho Montrealu Canadiens. V bráne kanadského tímu stál Jaroslav Halák. Za „panterov“ chytal Tomáš Vokoun. Domáci boli v prvej tretine prestrieľaní, no i tak vyhrávali po góloch Keitha Ballarda a Nathona Hortona 2:1. Za Canadiens sa presadil obranca Hal Gill. Druhá časť hry priniesla taktiež tri góly, ale dva na strane Montrealu a jeden na strane Floridy. Jubilejný 20. gól v sezóne dal Michael Cammalleri a desiaty presný zásah v aktuálnom ročníku zaznamenal Tomáš Plekanec. Hostia nakoniec zvíťazili 5:4, keď sa v tretej tretine presadili Marc-Andre Bergeron a Benoit Pouliot. Skóre stretnutia uzavrel domáci Steven Reinprecht. Na Haláka smerovalo počas zápasu 36 striel, z ktorých zlikvidoval 32. Vokoun čelil 42 streleckým pokusom a inkasoval päťkrát. Montreal vyhral druhý duel v rade, Florida sa neradovala z výhry tretíkrát za sebou.

Ako jediný sa zo Slovákov do streleckej listiny zapísal útočník Los Angeles Michal Handzuš, ktorý proti Minnesote Wild zaknihoval aj jednu asistenciu. „Králi“ položili základ úspechu už počas úvodnej tretiny, kedy dali tri góly – Brad Richardson, Alexander Frolov a Ryan Smyth. Štvrtý gól strelil Handzuš a posledný gól zaznamenal Frolov. Za „divochov“ skórovali Andrew Brunette a Owen Nolan. Obaja gólmani čelili takmer 30 strelám – Jonathan Quick (LAK – 29 striel), Niklas Bäckström (MIN – 28 striel). Handzuš odohral vyše 19 minút a získal dva kanadské body (1+1), dva plusové body advoma strelami ohrozil Bäckströma. Banskobystrický rodák bol vyhlásený za druhú hviezdu stretnutia.

Dva body si do štatistík pripísal aj Marián Gáborík z Rangers. 50. a 51. kanadský bod sezóny získal v zápase proti Caroline Hurricanes, ktorú manhattanský tím zdolal tesne 2:1. Newyorský tím bol v dueli aktívnejší. Svedčí o tom aj pomer striel – 35:18. Cam Ward chytal skvele a inkasoval iba dva góly – Erik Christensen (prvý gól v sezóne) a Brandon Dubinsky. Na oba presné zásahy nahrával Gáborík, ktorý bol vyhlásený aj za prvú hviezdu stretnutia. Autorom jediného gólu „hurikánov“ bol Joni Pitkänen, ktorý otváral skóre duelu. Rangers vyhrali prvý zápas po prehre s Philadelphiou 0:6, Hurricanes odchádzali z ľadu ako porazení v štyroch z posledných piatich zápasov. „Gabby“ strávil na ľade 21 a pol minúty a nazbieral aj jeden plusový bod, štyri strely na bránu a dva bodyčeky. Trenčiansky rodák získal 50. kanadský bod ešte pred koncom kalendárneho roka. Od roku 1997 sa to podarilo iba dvom hráčom Rangers - Theo Fleury (2000) a Jaromír Jágr (2005, 2006).

Článok pokračuje pod reklamou

Z víťazstva sa radovali aj hráči Chicaga Blackhawks, medzi ktorých patria aj útočníci Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Obaja trenčiansky odchovanci nastúpili proti New Jersey Devils. Dramatické stretnutie vyhralo Chicago a obaja Slováci sa na víťazstve 5:1 podieľali jednou asistenciou. Martina Brodeura v bráne Devils postupne prekonali Troy Brouwer, Ben Eager, Andrew Ladd, Jonathan Toews a John Madden, ktorý prvýkrát od letného prestupu do Chicaga nastúpil proti svojim bývalým spoluhráčom. Za jeho bývalý klub skóroval iba Jamie Langenbrunner, ktorý necelé dve minúty pred koncom 60. minúty uzatváral skóre duelu. Hossa hral vyše 18 minút a okrem asistencie získal aj dva plusové body. Kopeckého ice-time bol 10:27. Štatistiky si obohatil o asistenciu a jeden plusový bod. Blackhawks sa z víťazstva radovali štyrikrát v uplynulých piatich stretnutiach, Devils prehrali prvýkrát po dvoch víťazstvách.

Obranca Ľubomír Višňovský nastúpil s Edmontonom Oilers v Calgary proti domácim Flames. Po 60. minútach sa z dvoch bodov radovali domáci hráči, ktorí zvíťazili tesne 2:1. Víťazný gól strelil Curtis Glencross (51. minúta) a do streleckej listiny sa zapísal aj Craig Conroy. Ako jediný sa z „olejárov“ presadil Shawn Horcoff. Višňovský pri prehre svojho tímu nebodoval a odkorčuľoval iba 9 minút a 16 sekúnd, pretože si pri blokovaní strely zranil ľavú nohu a zápas sa preňho predčasne skončil. Flames zvíťazili tretí raz v rade, Oilers sa v posledných piatich dueloch neradovali z výhry až v štyroch prípadoch. Za prvú hviezdu zápasu bol vyhlásený Curtis McElhinney (gólman Calgary).

Posledným Slovákom, ktorý v noci hral, bol obranca Milan Jurčina, pre ktorého to bol druhý zápas v drese Columbusu. Súperom Blue Jackets boli „predátori“ z Nashvillu, ktorý sa nakoniec tešili z výhry 2:1 po predĺžení. Rozhodol o tom gól Davida Legwanda, ktorý prekonal Mathieu Garona, gólmana Columbusu“, v 28. sekunde predĺženia. Za Nashville skóroval aj Andreas Thuresson, ktorý dal prvý gól v National Hockey League. Autorom jediného presného zásahu Blue Jackets bol Raffi Torres. Milan Jurčina strávil na ľadovej ploche vyše 17 minút a ďalšie dve na trestnej lavici. V zápase nebodoval, ale nazbieral dva bodyčeky.

Premenený nájazd Ryana Shannona znamenal pre Ottawu dva body, ktoré si do tabuľky pripísala po výhre nad Islanders v pomere 3:2. V základnej hracej dobe sa v drese „senátorov“ presadili Kelly a Regin. Za tím z Long Islandu dali góly Schremp a Sim. Dwayne Roloson, gólman Islanders, chytil 34 z 36 striel, Leclaire bol v bráne Ottawy ohrozený 27-krát.

Colorado nastúpilo v Detroite bez nášho útočníka Mareka Svatoša. Z výhry sa radovali domáce „červené krídla“, ktoré si po výsledku 4:2 pripísali do tabuľky cenné dva body. Z domáceho tímu prekonali Craiga Andersona, brankársku jednotku „Avs“, Daciuk, Helm (dvakrát) a Leino. Brandon Yip strelil dva góly a bol jediným strelcom „lavín“.

V zápase medzi Sharks a Coyotes sa v bráne „žralokov“ objavil Thomas Greiss, ktorý dostal prednosť pred Jevgenijm Nabokovom. Greiss čelil počas zápasu 36 strelám a inkasoval iba dva góly z hokejok Upshalla a Pyatta. Na opačnej strane sa predstavil Iľja Bryzgalov, ktorého prekonali Huskins a Boyle. O víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých sa ako jediný presadil Ryan Clowe v šiestej sérii. San Jose vyhralo siedmykrát v rade. Zápas Phoenixu dospel tretí raz v rade do samostatných nájazdov.

Gól Christiana Ehrhoffa znamenal pre Vancouver víťazstvo nad tímom St. Louis. Nemecký obranca sa presadil v tretej minúte predĺženia. Počas základnej hracej doby sa za víťazné mužstvo do streleckej listiny postupne zapísali Daniel Sedin, Samuelsson a Henrik Sedin. V drese porazeného tímu boli autormi gólov Steen, Tkachuk a McDonald. „Kosatky“ vyhrali štvrté stretnutie z posledných piatich, Blues prehrali štvrtýkrát v rade.

Útočník Loui Eriksson zaknihoval za Dallas proti Anaheimu druhý hetrik vo svojej kariére a výraznou mierou dopomohol k výhre 5:3. Okrem neho dali za „hviezdy“ góly aj Robidas a Richards. V drese Ducks postupne skórovali Koivu (dva góly) a Brown. Diváci videli aj dva bitkárske súboje Stevea Otta, ktorý je druhým najtrestanejším hráčom Dallasu Stars. Prvým je Krys Barch.

SlovakNHL.sk Vám praje ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!!!


Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 32/36 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 21:30 0 2 2 +1 4 0
Michal Handzuš (LAK) 19:02 1 1 2 +2 2 0
Marián Hossa (CHI) 18:22 0 1 1 +2 4 0
Milan Jurčina (CLB) 17:36 0 0 0 0 0 2
Tomáš Kopecký (CHI) 10:27 0 1 1 +1 2 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 09:16 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovensko odohralo posledný prípravný duel. Slafkovský sa zaskvel výstavným gólom + videoHartova trofej má finalistov: O najprestížnejšiu cenu zabojujú len útočníciDnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies