Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Ružička ako hviezda duelu aj skóroval, Fehérváry vyhral. Bedard vs. Matthews 1:0

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo päť zápasov. V jednom sme videli súboj kamarátov z Bratislavy.

Highlighty noci
  • Súboj kamarátov: Dvojbodový Ružička skóroval, Fehérváry vyhral
  • Bedard ani Matthews vo vzájomnom dueli nebodovali
  • Phillips strelil svoj prvý gól v NHL proti bývalému tímu
  • James Reimer vychytal čisté konto
  • Maurice absolvoval 1769. zápas v NHL, prekonal Quennevillea

WSH - CGY 3:2 SN

Ružička skóroval a bol hviezdou, Fehérváry sa tešil z výhry

Prvý slovenský gól v sezóne 2023/24 strelil Adam Ružička, ktorý svojím prvým gólom od 4. decembra ukončil 32-zápasové suchoty a otvoril skóre stretnutia Calgary proti Washingtonu. Neskôr ešte zaznamenal asistenciu pri góle, ktorý znamenal už dvojgólové vedenie Flames, aby sa po zápase stal treťou hviezdou. Napriek vedeniu sa v súboji kamarátov tešil z víťazstva nakoniec Martin Fehérváry, ktorého Capitals vyhrali 3:2 po nájazdoch. Stratu zmazali v druhej tretine dvojbodový Matthew Phillips, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL v prvom zápase proti svojmu bývalému tímu, a Connor McMichael. „Sú to dobré pocity. Nechám to tak,“ poznamenal Phillips. Ako jediný uspel v nájazdoch Jevgenij Kuznecov, ktorý tým vynahradil dve zbytočné vylúčenia, z ktorých jedno viedlo ku gólu súpera. Darcy Kuemper kryl 38 striel, Jacob Markström 21. Ružička odohral niečo cez 15 minút, z toho tri a pol v presilovkách. Pripísal si aj „mínusku, strelu a vyhral dve vhadzovania z dvoch. Fehérváry strávil na ľade viac ako 17 a pol minúty, štyri a pol v oslabeniach. Prezentoval sa strelou, trom blokmi a troma bodyčekmi.

Ružičkov prvý gól v sezóne:


Phillipsov prvý gól v NHL:

Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Phillips (WSH), 2. D. Kuemper (WSH), 3. A. Ružička (CGY)



TOR - CHI 1:4

Bedard ani Matthews nebodovali. Z výhry sa tešili Blackhawks

Po Montreale navštívil Connor Bedard aj ďalší tradičný kanadský trh, Toronto. Po prvýkrát od debutu v NHL nebodoval, ale tešil sa z víťazstva 4:1. Nebodoval ani Auston Matthews, ktorý vstúpil do sezóny hetrikmi v prvých dvoch dueloch. K výhre Chicaga viedlo 34 zákrokov Arvida Soderbloma, ako aj góly MacKenzieho Entwistleho, Coreyho Perryho, Tylera Johnsona a Taylora Raddysha, ktorý spečatil triumf gólom do prázdnej brány. Andreas Athanasiou dvakrát asistoval. Jediný gól Maple Leafs strelil John Tavares, ktorý vyrovnával na 1:1. Joseph Woll inkasoval tri góly z 30 striel. Blackhawks začali ročník s bilanciou 2-2-0 a v pondelok sa im do zostavy vrátil Taylor Hall, ktorý mal pôvodne absentovať dlhšie.

Perry skóroval z úniku po peknej prihrávke Vlasica:

Hviezdy duelu: 1. A. Soderblom (CHI), 2. A. Athanasiou (CHI), 3. J. Tavares (TOR)



CBJ - DET 0:4

Reimer doviedol Detroit k výhre 4:0 nad Columbusom

James Reimer vo svojom prvom štarte v červeno-bielom drese zastavil všetkých 23 striel, aby so svojím 29. čistým kontom v kariére doviedol Detroit k výhre 4:0 nad Columbusom. Skóre stretnutia otvoril v deviatej minúte svojím prvým gólom v novom tíme Shayne Gostisbehere, na ktorého v druhej dvadsaťminútovke nadviazali Michael Rasmussen, Dylan Larkin a Andrew Copp. Pomohli k druhej výhre Red Wings po sebe. Domáci Spencer Martin inkasoval štyri góly z 28 striel. Gostisbehere bodoval v prvých troch zápasoch sezóny po sebe – takto svoje pôsobenie v Detroite odštartoval ako šiesty obranca v klubovej histórii. Nulu pri debute v bráne „Červených krídel“ vychytali v minulosti už len Dave Gatherum (1953) a Ville Husso (2022).

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. J. Reimer (DET), 3. A. Copp (DET)



NJD - FLA 3:4

Florida udržala v tretej tretine vedenie a teší sa z prvej výhry

Florida sa na tretí pokus dočkala prvej výhry v sezóne a vďačila tomu štvorgólovému náskoku, ktorý súper takmer zmazal. „Chceli sme túto výhru a urobili sme všetko, čo sme mohli. Oni hrali v tretej tretine skutočne dobre. Neubránili sme ich kompletne, ale strelili sme dosť gólov, aby sme si vedenie udržali,“ povedal po zápase Aleksander Barkov. K výhre 4:3 viedli góly Cartera Verhaegheho, Nika Mikkolu a Sama Reinharta, ktorého druhý gól v stretnutí bol víťazný. Matthew Tkachuk dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij kryl 31 striel. V tretej tretine na neho našli recept Erik Haula, Michael McLeod a Jesper Bratt. Haula a Bratt pridali aj po asistencii, Vítek Vaněček urobil 26 zásahov a viac ako štyri minúty pred koncom strávil na lavičke pri pokuse o vyrovnanie zápasu. Devils majú po troch dueloch sezóny bilanciu 1-1-1. Tréner Floridy Paul Maurice absolvoval svoj 1769. zápas v NHL, čím sa dostal pred Joela Quennevillea na tretie miesto historického poradia ligy.


Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. E. Haula (NJD)


NYR - ARI 2:1

Šesťorkin, Trocheck pomohli Rangers k tesnej výhre nad Coyotes

Igor Šesťorkin urobil 26 zákrokov a zneškodnil aj trestné strieľanie Jasona Zuckera menej ako päť minút pred koncom zápas, a Vincent Trocheck prelomil nerozhodný stav počas presilovky v strede tretej tretiny, aby Rangers zdolali Arizonu 2:1 a vyhrali druhý zápas z posledných troch. Chris Kreider otváral skóre zápasu, Clayton Keller ho v presilovke vyrovnal. Connor Ingram opustil duel tiež s 26 zákrokmi. Po skončení hracieho času okorenila stretnutia hromadná šarvátka. „Bol to veľmi bojovný zápas a niekedy to takto chodí. My sme verili, že dokážeme získať bod, až do samotného konca, čo ukazuje veľa o našom mužstve,“ poznamenal obranca Arzony Sean Durzi. Coyotes by v prípade výhry mali bilanciu 2-0-0 po prvýkrát od sezóny 2015/16.


Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. V. Trocheck (NYR), 3. C. Kreider (NYR)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH)
17:38
0
0
0
0
0
1
3
 A. Ružička (CGY)
15:07
1
1
2
-1
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies