Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Slováci v NHL

AHL: Bodovali štyria Slováci, Janus opäť v drese Norfolku

Po dvoch týždňoch vám prinášame ďalší článok týkajúci sa Slovákov, ktorí pôsobia v American Hockey League. Za dva týždne sa v nižšej zámorskej súťaži zmenilo dosť, napr. Springfield ukončil spoluprácu s Petrovickým, Ölvecký je v prvej stovke bodovania celej ligy, Janus sa po dvoch mesiacoch predstavil v AHL, Tatar hrá na MSJ 2010...

Za uplynulé dva týždne sa zo Slovákov do kanadského bodovania zapísali len štyria hráči – Bližňák, Mikuš, Mikúš a Ölvecký. Najviac bodov zaznamenal Ölvecký – päť (2+3). Mikúš získal dva kanadské body (1+1), Mikúš strelil jeden gól a Bližňák nazbierali jednu prihrávku. Brankár Janus sa v noci postavil po dvoch mesiacoch opäť do bránky Norfolku Admirals.

Kanadské bodovanie slovenských hokejistov vedie útočník Peter Ölvecký z Milwaukee, ktorému momentálne patrí v bodovaní celej ligy 96. priečka so ziskom rovných 20 kanadských bodov v 34 stretnutiach. Na druhú pozíciu klesol talentovaný útočník Tomáš Tatar z Grand Rapids, ktorý má stále na svojom konte 17 bodov v 22 dueloch. Za posledné dva týždne nenastúpil za Griffins ani v jednom stretnutí, pretože hrá za Slovensko na MSJ 2010. Tretiu priečku okupuje Mário Bližňák z Manitoby so ziskom 13 bodov. Bod nezískali útočník Ronald Petrovický a obranca Boris Valábik. Obaja už Americkej hokejovej lige nepôsobia.

V poradí strelcov kraľuje Ölvecký – deväť presných zásahov. O jeden presný zásah menej má na konte Tatar. Tretí je Bližňák s piatimi gólmi, štvrtá priečka patrí obrancovi Toronta Jurajovi Mikušovi a útočníkovi Manchestru Jurajovi Mikúšovi s troma strelenými gólmi. Strelecky sa presadil aj útočník Bridgeportu Tomáš Marcinko – dva góly. Obranca Vladimír Mihalik z Norfolku, Petrovický ani Valábik súperových gólmanov neprekonali.

Článok pokračuje pod reklamou

Ölveckému patrí prvá pozícia aj v poradí nahrávačov (jedenásť asistencií). Druhý je Tatar – deväť prihrávok a tretie miesto patrí Bližňákovi a Mihalikovi (obaja osem asistencií). V ukazovateli +/- je najlepším Slovákom Ölvecký (+12). V plusových číslach sú aj Tatar spoločne s Bližňákom. Najhorším v plus/mínus je Mikuš, ktorý nazbieral až 13 mínusových bodov, no i tak je najproduktívnejším bekom Toronta Marlies.

Trestných minút dostal najviac Mihalik – 43, Mikuš s Marcinkom nazbierali 21 trestných minút. Najmenej trestaným hráčom je Tatar, ktorému rozhodcovia udelili iba tri dvojminútové tresty.

Talentovaný slovenský brankár Jaroslav Janus podpísal v posledný deň minulého roka s Tampu Bay 3-ročný nováčikovský dvojcestný kontrakt. Po dvoch mesiacoch sa opäť objavil v bráne Norfolku. Stalo sa tak dnes v noci proti tímu Adirondack Phantoms, ktorému Norfolk podľahol tesne 2:3 a Janus chytil 30 z 33 striel. Celkovo inkasoval v AHL šesť gólov a čelil 82 strelám. Jeho úspešnosť zákrokov je 92,7 % a priemerne dostal 2,03 gólu na zápas.

V ligovom bodovaní sa prvá riečka nezmenila. Stále na nej figuruje útočník Corey Locke z Hartfordu Wolf Pack, ktorý v 36 dueloch nazbieral skvelých 43 kanadských bodov. Druhé miesto patrí útočníkovi Keithovi Aucoinovi (40 bodov) z Hershey Bears a tretí v poradí je útočník Dustin Jeffrey (38 bodov), ktorý nastupuje v drese Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Poradie strelcov vedie útočník Brett Sterling, ktorý za Chicago Wolves zaznamenal 18 presných zásahov v 31 stretnutiach. V nahrávačoch patrí prvá pozícia jeho spoluhráčovi Jasonovi Krogovi s 29 asistenciami v 33 záapsoch.

Spomedzi brankárov má najviac výhier na svojom konte Alex Stalock, ktorý zvíťazil za Worcester 19-krát. Najviac čistých kont udržal gólman Hamiltonu Bulldogs Cedrick Desjardins – päť.

Najlepším tímom doterajšieho priebehu sezóny 2009/10 je Hershey Bears, ktoré je so ziskom 54 bodov aj na prvej priečke vo Východnej divízii. V Atlantickej divízii vedie Manchester Monarchs (50 bodov), v Severnej divízii vládne Hamilton Bulldogs (49 bodov) a Texas Stars (46 bodov) je lídrom Západnej divízie.

Najviac gólov dali hokejisti Hershey Bears – 140. Naopak, najmenej gólov dali hráči tímu Adirondack Phantoms – 78.

Bodovanie Slovákov (k 3.1.2010)

Poz. v lige Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
96. ▲ 45 Peter Ölvecký (Milwaukee) 34 9 11 20 +12 8
154. ▼ 51 Tomáš Tatar (Grand Rapids) 22 8 9 17 +11 6
253. ▼ 37 Mário Bližňák (Manitoba) 35 5 8 13 +9 16
290. ▼ 34 Juraj Mikuš (Toronto) 31 3 9 12 -13 18
367. ▲ 57 Juraj Mikúš (Manchester) 29 3 5 8 -7 11
409. ▼ 43 Vladimír Mihalik (Norfolk) 36 0 8 8 -2 43
574. ▼ 32 Tomáš Marcinko (Bridgeport) 28 2 1 3 -4 21
856. ▼ 24 Ronald Petrovický (Springfield) 6 0 0 0 -2 19
862. ▼ 16 Boris Valábik (Chicago) 6 0 0 0 -4 10

Pozn.: zmena v poradí bodovania AHL oproti poradiu z 20.12.2009

Brankári
Meno (tím) Z SA Sv GA GAA Sv% SO TOI
Jaroslav Janus (Norfolk) 3 82 76 6 2,03 92,7 0 117


All-Star Game
19. januára privíta aréna Cumberland County Civic Center v poradí už trinásty All-Star zápas medzi výberom Kanady a výberom zvyšku sveta. V zápase nebude hrať ani jeden zo Slovákov, ktorí pôsobia v nižšej zámorskej súťaži.
Viac info tu.

Mirabito Outdoor Classic
20. februára 2009 sa uskutoční v New York State Fairgrounds prvý zápas American Hockey League, ktorý sa bude hrať pod holým nebom. Duel má názov Mirabito Outdoor Classic. Stretnú sa v ňom tímy Syracuse Crunch a Binghamton Senators. S myšlienkou prišiel majiteľ Crunch Howard Dolgon, ktorý sa inšpiroval zámorskou NHL, v ktorej sa 1. januára odohral v poradí už tretí zápas Winter Classic v rade.
Viac info tu.

SlovakNHL.sk vám z oboch podujatí prinesie aktuálne spravodajstvo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies