Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Slafkovský sériu neukončil, nevydarený duel dosledoval z lavičky. Pastrňák zmenil históriu

V sobotu sa v NHL odohralo deväť zápasov. Juraj Slafkovský bol jediným slovenským zástupcom v akcii.

Highlighty noci
  • Slafkovský nebodoval v siedmom zápase po sebe
  • Boston bodoval aj v ôsmom zápase sezóny, Vegas v deviatom
  • Pastrňák bol trojbodový vo svojom 600. zápase v NHL
  • Vatrano dosiahol hetrik
  • Forsling a Tkachuk skórovali v rozmedzí 11 sekúnd
  • Varlamov vychytal čisté konto
  • Allen urobil 42 zákrokov, Korpisalo 40
  • Kopitar odohral 1300. zápas v NHL


MTL - WPG 4:3 SN

Suzuki zakončil v nájazdoch obrat Canadiens, Allen urobil 42 zákrokov

Montreal prehrával 0:1 i 1:3, no nakoniec dokázal zdolať Winnipeg 4:3 po nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Nick Suzuki. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohli aj góly Justina Barrona, Seana Monahana a Joela Armiu. Navrátilec zo zranenia Kaiden Guhle dvakrát asistoval, asistenciu si pripísal aj Suzuki. Jake Allen predviedol až 42 zákrokov, jeho náprotivok Laurent Brossoit 26. Adam Lowry premenil trestné strieľanie a neskôr pridal aj svoj druhý gól. Nino Niederreiter sa postaral o ten zvyšný a pridal aj asistenciu. Mason Appleton mal prsty v dvoch góloch Jets, ktorí prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Slovenský útočník Juraj Slafkovský nebodoval v siedmom zápase po sebe, pričom odohral 12 minút – najmenej v sezóne. Pripísal si dva mínusové body, dve strely, dva bloky. Jeho Gamescore, pokročilá štatistika vyjadrujúca celkový prínos hráča na výsledok tímu, bolo najhoršie v tíme. Stretol sa aj s kritikou, že išlo o jeho najhorší zápas v sezóne a v druhej polovici tretej tretiny ho dokonca tréner Martin St. Louis nechal sedieť na lavičke. „Hra v NHL sa zdá byť príliš rýchla pre Juraja Slafkovského v tomto bode kariéry,“ poznamenal známy novinár Stu Cowan. Duel pre zranenie dolnej časti tela nedohral Mike Matheson.



Trestné strieľanie:

Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. K. Guhle (MTL), 2. A. Lowry (WPG), 3. J. Allen (MTL)



PHI - ANA 4:7

Vatranov hetrik pomohol Ducks k tretej výhre v sérii

Frank Vatrano dosiahol svoj druhý hetrik v sezóne a piaty v kariére, pričom ako tretí hráč v histórii tímu skóroval v presilovke, hre piatich proti piatim i v oslabení (aj Corey Perry a Paul Kariya), aby pomohol Anaheimu natiahnuť víťaznú sériu na tri zápasy triumfom 7:4 nad ľade Philadelphie. Ryan Strome zaznamenal gól a dve asistencie, Adam Henrique gól a asistenciu. Strelecky sa presadili aj Brett Leason a Trevor Zegras, dve asistencie si pripísal Mason McTavish. Lukáš Dostál urobil 27 zákrokov a prekonali ho Cam Atkinson, Joe Farabee a dvakrát Travis Konecny. Bobby Brink dvakrát asistoval a Samuel Ersson urobil 18 zákrokov. Flyers prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Ducks ťahajú trojzápasovú sériu výhier vonku po prvýkrát od apríla 2021. Vatrano strelil osem gólov v prvých ôsmich zápasoch sezóny ako druhý hráč Ducks v histórii po Perrym (9 gólov, 2014/15). O Konecnym z mužstva Flyers platilo to isté. Pred ním to dokázal len Simon Gagne (9, 2005/06).

Vatrano a jeho druhý hetrik v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. F. Vatrano (ANA), 2. R. Strome (ANA), 3. M. McTavish (ANA)



FLA - SEA 3:2

Florida otočila zápas proti Seattlu

Florida prehrávala 0:2, ale nakoniec vyhrala druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich, keď Gustav Forsling a Matthew Tkachuk zmazali stratu dvoma gólmi za 11 sekúnd predtým, ako Nick Cousins v tretej tretine rozhodol o triumfe 3:2 nad Seattlom. Dmitrij Kulikov dvakrát asistoval, Sergej Boborvskij urobil 30 zákrokov. Prekonali ho Jared McCann a Eeli Tolvanen. Pri oboch góloch asistoval Will Borgen. Joey Daccord kryl 35 striel a Kraken prehrali siedmy zápas z prvých deviatich v sezóne.

Forsling a Tkachuk strelili dva góly za 11 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. N. Cousins (FLA), 2. M. Tkachuk (FLA), 3. D. Kulikov (FLA)



NSH - TOR 3:2 PP

Josi rozhodol v predĺžení o výhre nad Torontom

Ryan O’Reilly dvakrát vyrovnával počas presiloviek stav v normálnom hracom čase predtým, ako Roman Josi v tretej minúte predĺženia rozhodol o výhre Nashvillu 3:2 nad Torontom, v drese ktorého O’Reilly vlani hrával. Josi zaznamenal aj asistenciu, po dve si pripísali Filip Forsberg a Luke Evangelista. K návratu na víťaznú koľaj pomohol aj Juuse Saros s 33 zákrokmi. Prekonali ho William Nylander a Mark Giordano. Iľja Samsonov urobil 21 zákrokov a Maple Leafs prišli o trojzápasovú sériu výhier. Nylander bodoval v ôsmom zápase po sebe od začiatku sezóny. Duel pre zranenie nedohral jeho spoluhráč Timothy Liljegren. Pre Josiho išlo o 30. víťazný gól v kariére a ôsmy v predĺžení.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. R. O'Reilly (NSH), 3. F. Forsberg (NSH)



BOS - DET 4:1

Pastrňák trojbodový pri výhre nad Red Wings

Boston sa po prvom zaváhaní v sezóne vrátil na víťaznú koľaj a bodoval aj v ôsmom zápase sezóny (7-0-1), keď zdolal Detroit 4:1. David Pastrňák vo svojom 600. zápase v NHL premenil trestné strieľanie, skóroval do prázdnej brány a pridal aj asistenciu. Dvojgólové vedenie vytvorili Pavel Zacha a Charlie McAvoy, Jeremyho Swaymana z 23 striel prekonal len Joe Veleno, ktorý v posledných piatich dueloch strelil päť gólov. Ville Husso kryl 27 z 30 striel, Dylan Larkin prvýkrát v sezóne nebodoval a Red Wings prehrali tretí zápas po sebe. Pastrňák potreboval najmenej zápasov medzi dvoma premenenými trestnými strieľaniami v jednej sezóne v histórii NHL – osem. Predošlý rekord držal Brian Rolston z 20 zo sezóny 2006/07.

Trestné strieľanie Pastrňáka:

Hviezdy duelu: 1. C. McAvoy (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. J. Swayman (BOS)



CBJ - NYI 0:2

Varlamov vynuloval Blue Jackets

Semion Varlamov zneškodnil všetkých 34 striel, aby so svojím 39. čistým kontom kariéry doviedol Islanders k výhre 2:0 nad Columbusom, ktorý prišiel o štvorzápasovú bodovú sériu (2-0-2) a prehral tretí zápas po sebe. Spencer Martin čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali Kyle Palmieri a Matt Martin. Islanders sa tešili z druhej výhry po sebe po trojzápasovej sérii prehier. Varlamov vychytal proti Blue Jackets už svoju štvrtú nulu. V drese newyorského tímu ju dosiahol po 14-krát, čím vyrovnal Tommyho Sala na piatom mieste historického poradia tímu.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (NYI), 2. S. Martin (CBJ), 3. K. Palmieri (NYI)



PIT - OTT 2:5

Ottawa sa vyhla štvrtej prehre po sebe zdolaním Pittsburghu

Brady Tkachuk strelil dva góly, Joonas Korpisalo predviedol 40 zákrokov a Ottawa zdolala Pittsburgh pomerom 5:2, aby sa vyhla štvrtej prehre po sebe. Ridly Greig zaznamenal gól a asistenciu, skórovali aj Dominik Kubalík a Drake Batherson, po dve asistencie si pripísali Claude Giroux a Tim Stützle. Dvojbodový Sidney Crosby a Jake Guentzel strelili góly Penguins, ktoré prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Tristan Jarry v ňom inkasoval tri góly z deviatich striel, Magnus Hellberg následne dva zo 17 striel.

Tkachuk a Batherson skórovali v rozmedzí 31 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. P. Kelly (OTT), 3. R. Greig (OTT)



VAN - NYR 3:4 PP

Miller rozhodol v predĺžení o výhre nad Canucks

K’Andre Miller skóroval v štvrtej minúte nadstaveného času, aby Rangers uspeli vo Vancouveri 4:3 a vyhrali štvrtý zápas po sebe. Dvojbodový Artemin Panarin, dvojbodový Adam Fox a trojbodový Mika Zibanejad strelili presilovkové góly v normálnom hracom čase, Igor Šesťorkin kryl 30 striel. Jeho náprotivok, Casey DeSmith, urobil o desať zákrokov viac. J.T. Miller v presilovke, Tyler Myers v oslabení a Carson Soucy v hre piatich proti piatim strelili góly Canucks, ktorí sa tiež snažili vyhrať štvrtý zápas po sebe. Filip Hronek dvakrát asistoval.

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. F. Hronek (VAN), 3. A. Panarin (NYR)



LAK - VGK 3:4 SN

Golden Knights zdolali Kings a bodovali aj v deviatom zápase sezóny

Vegas sa vrátilo na víťaznú koľaj a bodovalo aj v deviatom zápase sezóny (8-0-1), keď si poradilo s Los Angeles 4:3 po nájazdoch. V nich ako jediný uspel Jack Eichel, ktorý v sobotu oslavoval 27. narodeniny. V normálnom hracom čase skórovali Michael Amadio, William Carrier a Mark Stone, ktorí otočili stav z 0:2 na 3:2. Nadstavený čas vynútil Drew Doughty, ktorý nadviazal na góly Alexa Laferrierea a Trevora Lewisa. Kým hosťujúci Logan Thompson urobil 38 zákrokov, domáci Cam Talbot 27. Anže Kopitar sa stal prvým hráčom v histórii Kings, ktorý odohral svoj 1300. zápas v NHL. Z aktívnych hráčov to dokázali už len Ryan Suter, Alex Ovečkin a Brent Burns.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (VGK), 2. D. Doughty (LAK), 3. A. Laferriere (LAK)




Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
12:02
0
0
0
-2
0
2
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies