Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Slafkovský dostal šancu a ukončil gólové suchoty, Pospíšil zažil debut ako zo sna!

V sobotu sa odohralo v NHL až 15 zápasov. Vydarený debut má za sebou Martin Pospíšil, skóroval aj Juraj Slafkovský.

Highlighty noci
  • Slafkovský ukončil suchoty prvým gólom v sezóne
  • Pospíšil skóroval pri premiére v NHL
  • Černák a Fehérváry rozdali po päť bodyčekov
  • Tatar sa vrátil do zostavy a vystrelil na bránu. Trikrát
  • Vegas bodovalo aj v 12. zápase sezóny, 11-krát vyhralo
  • Sharks vyrovnali rekord NHL v počte prehier po sebe od štartu sezóny
  • Sharks inkasovali v druhom zápase po sebe 10 gólov
  • Red Wings ukončili Bruins desaťzápasovú bodovú sériu
  • Kings vyhrali vonku aj šiesty zápas v sezóne
  • Hurricanes vyhrali nad Isles aj napriek priebežnému stavu 0:3
  • Colorado neskórovalo v treťom zápase z posledných štyroch
  • Rangers prišli o šesťzápasovú sériu výhier
  • Matthews, O’Reilly, Point a Niederreiter strelili hetrik
  • Kučerov a Rust päťbodoví, Stone, Guentzel, Smith, Marner, O’Reilly a Point štvorbodoví
  • Matthew Tkachuk dosiahol 500. bod v kariére
  • Panarin a Nylander bodovali aj v 11. zápase sezóny
  • Talbot, Demko a Hill vychytali čisté konto
  • Sorokin predviedol 43 zákrokov, Hill 41
  • Crosby odohral 1200. zápas v NHL
  • 15-zápasový večer uvidíme ešte dvakrát


SEA - CGY 3:6

Pospíšil pomohol ukončiť sériu prehier gólom pri debute v NHL

Martin Pospíšil potreboval len 14 minút zo svojho prvého zápasu v NHL, aby sa tešil z gólu. Nakoniec ním pomohol k výhre Calgary 6:3 nad Seattlom, ktorou si kanadský tím ukončil šesťzápasovú sériu prehier. Slovenský útočník odohral 10 a štvrť minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov, troch striel a dvoch bodyčekov. Okrem neho skórovali aj Noah Hanifin, Rasmus Anderson, Jegor Šaangovič a dvakrát Mikael Backlund. Dan Vladař čelil 20 strelám, z ktorých ho pokorili Oliver Bjorkstrand, Eeli Tolvanen a Jaden Schwartz. Yanni Gourde dvakrát asistoval a Philipp Grubauer inkasoval štyri góly z 29 striel – Backlund a Andersson skórovali v poslednej minúte do prázdnej brány.


Pospíšil skóroval pri debute v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund (CGY), 2. J. Šarangovič (CGY), 3. Y. Gourde (SEA)



STL - MTL 6:3

Slafkovský skóroval pri prehre s Blues

Juraj Slafkovský ukončil deväťzápasové bodové a 31-zápasové gólové suchoty po tom, čo dostal dôveru v prvom útoku Canadiens po boku Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. Už po štyroch minútach hry strelil svoj prvý gól v sezóne, ktorým počas presilovky vyrovnával na 1:1. Montreal nakoniec podľahol St. Louis 3:6, aby prehral tretí zápas po sebe. Slafkovský si vytvoril nové kariérne maximum s hracím časom 18:06, počas ktorého zaznamenal aj mínusový bod, štyri strely a bodyček. Z jeho spoluhráčov skórovali aj dvojbodový Brendan Gallagher a Nick Suzuki. Sam Montembeault čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Jordan Kyrou, Robert Thomas, Brandon Saad, v oslabení Alexej Toropčenko a Brayden Schenn predtým, ako gól do prázdnej brány dosiahol Kasperi Kapanen. Kyrou a Schenn pridali aj po dve asistencie, Thomas a Saad po jednej. Joel Hofer kryl 30 striel. Hosťujúci Christian Dvorak zažil sezónny debut.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvý gól v sezóne Juraja Slafkovského:

Hviezdy duelu: 1. J. Kyrou (STL), 2. B. Schenn (STL), 3. B. Saad (STL)



OTT - TBL 4:6

Point a Kučerov zažiarili pri výhre nad Senators, Černák so sezónnym maximom

Nikita Kučerov zaznamenal gól a štyri asistencie, Brayden Point dosiahol svoj druhý hetrik v NHL a pridal asistenciu a Tampa Bay zdolala Ottawu 6:4, aby predišla tretej prehre po sebe. Z gólov sa tešili aj Michael Eyssimont a dvojbodový Victor Hedman, Jonas Johansson kryl 24 striel. Brady Tkachuk strelil dva góly a pridal asistenciu, po góle pridali Claude Giroux a Drake Batherson, dvakrát asistoval Jake Sanderson. V bráne Senators, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich, sa ukázali obaja gólmani. Joonas Korpisalo inkasoval tri góly z 20 striel, Anton Forsberg tri zo 17. Slovenský obranca Erik Černák bol pri chuti a na bránu vyslal štyri strely. Okrem toho dve strely zblokoval a rozdal päť bodyčekov – najviac zápase. Pripísal si aj jeden plusový bod počas 23 minút a 17 sekúnd strávených na ľade. V sezóne ešte vyťažovanejší nebol. Kučerov zažil svoj štvrtý päťbodový výkon v kariére,, čím vytvoril nový klubový rekord. Predošlý zdieľal s Vincentom Lecavalierom.


Druhý hetrik Braydena Pointa v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. B. Tkachuk (OTT)



WSH - CBJ 2:1

Lindgren podržal Capitals pri výhre nad Blue Jackets

Tom Wilson a Sonny Milano skórovali v rozmedzí piatich minút druhej polovice prvej tretiny a Charlie Lindgren, ktorý predtým vynechal šesť zápasov pre zranenie dolnej časti tela, urobil 34 zákrokov, aby sa Washington vrátil na víťaznú koľaj triumfom 2:1 nad Columbusom. Duel zdramatizoval Dmitrij Voronkov, zatiaľ čo Elvis Merzlikins kryl 25 striel, vrátane trestného strieľania Wilsona. Kým Capitals vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich, Blue Jackets prehrali piaty z posledných šiestich. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 20 minút so ziskom plusového bodu, dvoch striel a menšieho trestu za hrubosť. Tvrdosť mu nechýbala, čo dokumentovalo päť bodyčekov. V tom sa mu v zápase rovnal len spoluhráč Beck Malenstyn. Duel pre zranenie nedohral jeho spoluhráč Trevor van Riemsdyk. Duel nedohral ani hosťujúci útočník Johnny Gaudreau, ale pretože ho tréner posadil na lavičku. Capitals vyhrali svoj 1000. domáci zápas v NHL.


Hviezdy duelu: 1. C. Lindgren (WSH), 2. T. Wilson (WSH), 3. E. Merzlikins (CBJ)


VGK - COL 7:0

Golden Knights vygumovali Avalanche, Tatar so strelami na bránu

Tomáš Tatar sa vrátil do zostavy, ale jeho Colorado nestrelilo ani gól v treťom zápase z posledných štyroch. Vegas potvrdilo formu triumfom 7:0, ktorým si natiahlo víťaznú sériu na štyri zápasy a bodovú ťahajúci od začiatku ročníka už na 12! Z nich vyhralo až 11! Adin Hill potreboval na svoje prvé čisté konto v sezóne a šieste v NHL 41 zápasov. Jeho náprotivok, Alexandar Georgiev, čelil 35 strelám. Dvakrát ho prekonali Jack Eichel, William Karlsson a štvorbodový Mark Stone, raz William Carrier. Stone strelil oba svoje góly v oslabení, čo sa v jednom zápase podarilo hráčovi Golden Knights premiérovo. Pavel Dorofejev a Chandler Stephenson dvakrát asistovali. Tatar odohral 10 a pol minúty, pričom po druhýkrát v sezóne vystrelil na bránu – trikrát. Pripísal si aj mínusový bod a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. A. Hill (VGK), 2. M. Stone (VGK), 3. J. Eichel (VGK)



EDM - NSH 2:5

O’Reilly doviedol s hetrikom Predaors k výhre nad trápiacimi sa Oilers

Ryan O’Reilly strelil svoj piaty hetrik v kariére a pridal asistenciu, aby doviedol Nashville k výhre 5:2 nad trápiacim sa Edmontonom, ktorý prehral ôsmy zápas z prvých desiatich v sezóne. Filip Forsberg zaznamenal gól a dve asistencie, Tommy Novak gól a asistenciu, Alexandre Carrier dve asistencie. Predísť tretej prehre po sebe pomohol aj Kevin Lankinen s 33 zásahmi. Recept na neho našli Darnell Nurse a Zach Hyman počas presiloviek. Jack Campbell opustil duel s 29 zákrokmi. Oilers naposledy prehrali s Predators v normálnej hracej dobe 20. októbra 2018 (v predošlých 12 dueloch mali bilanciu 10-0-2).

Piaty hetrik Ryana O’Reillyho v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly (NSH), 2. F. Forsberg (NSH), 3. Z. Hyman (EDM)



ARI - WPG 3:5

Niedereiter a Dillon doviedli Jets k výhre v Arizone

Nino Niederreiter dosiahol svoj tretí hetrik v kariére a Brenden Dillon zaznamenal dva góly a asistenciu, aby doviedli Winnipeg k výhre 5:3 nad Arizonou, ktorú kanadský tím zdolal v siedmom vzájomnom zápase po sebe, aby si ukončil trojzápasovú sériu prehier. Adam Lowry a Mason Appleton dvakrát asistovali, Connor Hellebuyck urobil 22 zákrokov. Rovnaký počet ich predviedol aj Karel Vejmelka, ktorého tím viedol 2:0 aj 3:2. Góly J.J. Mosera, Liama O’Briena a dvojbodového Lawsona Crousea nakoniec k natiahnutiu bodovej série na štyri zápasy nepomohli.

Tretí hetrik Nina Niederreitera v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter (WPG), 2. B. Dillon (WPG), 3. L. Crouse (ARI)



DET - BOS 5:4

Red Wings ukončili Bruins desaťzápasovú bodovú sériu

Detroit sa stal prvým tímom tejto sezóny, ktorý zdolal Boston v normálnom hracom čase. Bruins síce viedli 2:0 a 3:2, ale nakoniec prišli o desaťzápasovú bodovú sériu (9-0-1) a prehrali len po druhýkrát v sezóne. David Perron zaznamenal gól a dve asistencie, Lucas Raymond a Dylan Larkin gól a asistenciu, aby červeno-bieli vyhrali 5:4. Z gólu s atešili aj Andrew Copp a Jake Walman, J.T. Compher dvakrát asistoval. Red Wigs vyhrali druhý zápas z posledných troch aj vďaka 26 zákrokom Villeho Hussa. Prekonať ho dokázali James van Riemsdyk, Matthew Poitras, Charlie Coyle a David Pastrňák. Všetci s výnimkou Coylea pridali aj po asistencii. Linus Ullmark opustil duel s 35 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. D. Pastrňák (BOS)



PHI - LAK 0:5

Talbot vynuloval Flyers, Kings sú vonku neporaziteľní

Cam Talbot zneškodnil všetkých 24 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a 29. v kariére doviedol Los Angeles k výhre 5:0 nad Philadelphiou. Quinton Byfield nazbieral tri asistencie a z gólov sa tešilo päť rôznych hráčov – Adriam Kempe, Anže Kopitar, Blake Lizotte a dvojbodoví Arhur Kaliyev a Trevor Moore. Cala Petersena, bývalého hráča Kings, prekonali z 30 striel. Kalifornský tím vyhral tretí zápas po sebe a siedmy z posledných deviatich. Bodoval v posledných šiestich (5-0-1) a od začiatku sezóny vyhral všetkých šesť zápasov u súperov, čo je najdlhšia takáto séria v NHL od sezóny 2018/19, v ktorej ju ťahali Toronto a Nashville. Flyers prehrali štyri duely z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. A. Kaliyev (LAK), 2. C. Talbot (LAK), 3. Q. Byfield (LAK)



TOR - BUF 4:6

Matthews dosiahol hetrik, ale Buffalo natiahlo Torontu sériu prehier

Auston Matthews strelil svoj desiaty hetrik v NHL, tretí v tejto sezóne, a Mitchell Marner zaknihoval gól a tri asistencie, no odvrátiť štvrtú prehru Toronta po sebe nedokázali. Nestačilo k tomu ani 35 zákrokov Josepha Wolla, ktorého prekonali JJ Peterka, v oslabení Tage Thompson, Jeff Skinner, Jordan Greenway a Alex Tuch. Ten pridal ešte gól do prázdnej brány, ktorým pečatil výhru Buffala 6:4. Peterka pridal aj asistenciu, Devon Levi urobil 25 zákrokov. Sabres vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. William Nylander zaznamenal asistenciu, aby bodoval aj v 11. zápase sezóny.

Desiaty hetrik Matthewsa v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Tuch (BUF), 2. A. Matthews (TOR), 3. J. Peterka (BUF)



NYI - CAR 3:4 PP

Aho zakončil v predĺžení veľký obrat Hurricanes

Carolina prehrávala už 0:3, ale nakoniec zdolala Islanders 4:3, aby sa vrátila na víťaznú koľaj. O štvrtej výhre z posledných piatich rozhodol v druhej minúte predĺženia Sebastian Aho, ktorý nadviazal na góly Jalena Chatfielda, Dmitriho Orlova a Jesperiho Kotkaniemiho z normálnej hracej doby. Kotkaniemi pridal aj asistenciu, dve si pripísal Andrej Svečnikov. Antti Raanta urobil 22 zákrokov. Puk z brány vyťahoval po góloch Noaha Dobsona, Simona Holmstroma (skóroval v oslabení) a dvojbodového Mathewa Barzala. Bo Hoirvat dvakrát asistoval a Iľja Sorokin predviedol až 43 zákrokov. New York bodoval v piatom zápase po sebe (3-0-2). Doma prehral s Hurricanes v posledných šiestich zápasov (0-4-2).

Hviezdy duelu: 1. J. Kotkaniemi (CAR), 2. S. Aho (CAR), 3. M. Barzal (NYI)



CHI - FLA 5:2

Bedard opäť skóroval, tentoraz pomohol k výhre nad finalistom

Connor Bedard skóroval v treťom zápase po sebe, Petr Mrázek predviedol 38 zákrokov a Chicago zdolalo Floridu 5:2, aby vyhralo druhý zápas z posledných troch. Svoj prvý gól v drese Blackhawks strelil pri návrate do akcie Taylor Hall, Philipp Kurashev zaznamenal gól do prázdnej brány a dve asistencie. Z gólu sa tešili aj Nick Fligno a Nikita Zajcev. Domáci viedli už 4:0, keď v tretej tretine skorigovali stav Oliver Ekman-Larsson a Matthew Tkachuk, pre ktorého to bol 500. bod v NHL. Carter Verhaeghe dvakrát asistoval, Anthony Stolarz kryl 19 z 23 striel. Panthers prišli o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1).

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (CHI), 2. C. Bedard (CHI), 3. P. Kurashev (CHI)



MIN - NYR 5:4 SN

Wild zvrátili zápas proti Rangers, ukončili im sériu

Minnesota ukončila Rangers šesťzápasovú víťaznú sériu triumfom 5:4, o ktorom v nájazdoch rozhodol Matt Boldy. Ukončiť vlastnú štvorzápasovú sériu prehier pomohli aj góly Ryana Hartmana, Joela Erikssona Eka, dvojbodového Matsa Zuccarella a Marca Rossiho, ktorí štyrmi gólmi po sebe otočili stav z 0:3 na 4:3. Predĺženie vynútil Chris Kreider, ktorý nadviazal na góly Jimmyho Veseyho, Artema Panarina a Erika Gustafssona. Panarin a Gustafsson pridali aj po asistencii. Prvý menovaný bodoval v prvých 11 zápasoch sezóny po sebe. Kým Jonathan Quick zastavil 36 striel, Filip Gustavsson len jednu zo štyroch, a tak už v siedmej minúte striedal. Marc-Andre Fleury následne urobil 13 zákrokov.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. M. Boldy (MIN), 2. M. Rossi (MIN), 3. A. Panarin (NYR)



SJS - PIT 2:10

Mizéria Sharks pokračuje: Aj Penguins im nadelili desiatku

Erik Karlsson zaznamenal dve asistencie pri svojom návrate do San Jose, ktoré prehrou v 11. zápase od začiatku sezóny po sebe vyrovnalo rekord NHL Rangers (1943/44) a Coyotes (2017/18 a 2021/22). Po druhýkrát po sebe pritom inkasovalo desať gólov. Pittsburgh sa vyhol tretej prehre v sérii triumfom 10:2. Bryan Rust zaregistroval gól a štyri asistencie, Jake Guentzel a Reilly Smith dva góly a dve asistencie. Dva góly strelil aj Jevgenij Malkin, po jednom pridali Matt Nieto, Kris Letang a dvojbodový Vinnie Hinostroza. Rickard Rakell dvakrát asistoval, Sidney Crosby vo svojom 12000. zápase asistova raz. Tristana Jarryho z 26 striel prekonali dvojbodoví Anthony Duclair a Jacob MacDonald. Tomáš Hertl asistoval pri oboch góloch. MacKenzie Blackwood inkasoval šesť gólov z 18 striel, Magnus Chrona štyri zo 17. Sharks dostali desať gólov aj v predošlom zápase proti Vancouveru.


10. gól v bráne Sharks:

Hviezdy duelu: 1. B. Rust (PIT), 2. R. Smith (PIT), 3. J. Guentzel (PIT)



VAN - DAL 2:0

Demko vynuloval Stars, Canucks si natiahli bodovú sériu

Thatcher Demko zneškodnil všetkých 27 striel, aby dosiahol svoje druhé čisté konto v sezóne a piate v kariére a pomohol Vancouveru k výhre 2:0 nad Dallasom, ktorý prišiel o trojzápasovú sériu výhier. Pius Suter a Elias Pettersson sa tešili z gólov, aby Canucks vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali v posledných siedmich (6-0-1). Jake Oettinger kapituloval dvakrát z 28 striel. Stars nestačili na kanadského súpera už v šiestom vzájomnom zápase po sebe. Duel nedohral hosťujúci útočník Matt Duchene, ktorého zranil bodyček Iana Colea. Pettersson je tretím hráčom histórie Canucks s 20 bodmi v prvých 11 dueloch sezóny po Tonym Tantim a Patrikovi Sundstromovi.

Hviezdy duelu: 1. T. Demko (VAN), 2. P. Suter (VAN), 3. J. Oettinger (DAL)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
23:17
0
0
0
+1
0
4
5
 M. Fehérváry (WSH)
20:03
0
0
0
+1
2
2
5
 J. Slafkovský (MTL)
18:06
1
0
1
-1
0
4
1
 T. Tatar (COL)
10:36
0
0
0
-1
0
3
2
 M. Pospíšil (CGY)
10:13
1
0
1
+2
0
3
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies