Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Slafkovský hviezdou zápasu, Pospíšil mal prsty vo víťaznom góle

V utorok sa v NHL odohralo deväť zápasov. Slováci hrali len v jednom. Rovno však traja.

Highlighty noci
  • Slafkovský a Pospíšil asistovali, Ružička nebodoval
  • Černák, Fehérváry ani Kelemen nehrali
  • Pittsburgh a Florida vyhrali 5. zápas po sebe
  • Columbus prehral 6. zápas po sebe
  • Anaheim vytvoril ďalším zvratom nový rekord NHL
  • Okposo odohral 1000. zápas v NHL
  • Crosby dosiahol hetrik a bol štvorbodový
  • Morrissey nazbieral štyri asistencie
  • Lindgren a Binnington vychytali čisté konto


MTL - CGY 1:2

Slafkovský i Pospíšil asistovali, z výhry sa tešili slovenské Plamene

Súboj troch slovenských útočníkov prišiel takmer s bodmi u každého z nich. Adam Ružička prišiel o asistenciu, keď jeho spoluhráčovi rozhodcovia neuznali gól po trénerskej výzve, ale zvyšní dvaja Slováci bodovali. Juraj Slafkovský najskôr asistoval pri vyrovnávajúcom góle Gustava Lindstroma, ktorý prišiel len 17 sekúnd po góle Nazena Kadriho. Martin Pospíšil o zhruba 11 minút neskôr asistoval pri góle Connora Zaryho, ktorý svojim druhým bodom v zápase rozhodol o výhre Calgary 2:1 nad Montrealom. Všetky tri góly padli v druhej tretine. Navrátilec zo zranenia Jacob Markström pomohol predísť tretej prehre v sérii 34 zákrokmi, Sam Montembeault ich urobil 27. Pospíšil patril so štyrmi strelami k najaktívnejším strelcom tímu a počas 12-minútového pobytu na ľade si pripísal aj dva plusové body a tri bodyčeky. Ružička odohral 15 minút s jednou strelou, jedným blokom a dvoma vyhranými vhadzovaniami. Slafkovský bol z tria najvyťažovanejší – odohral skoro 14 a pol minúty. Prezentoval sa aj strelou, blokom a štyrmi bodyčekmi, s ktorými viedol zápas. Bodoval po štvorzápasových bodových suchotách. Ružička nebodoval v posledných siedmich dueloch.


Markström urobil veľký zákrok, aby udržal tesné vedenie:

Hviezdy duelu: 1. J. Markstrom (CGY), 2. C. Zary (CGY), 3. J. Slafkovský (MTL)



WSH - VGK 3:0

Lindgren pomohol vynulovať Golden Knights

Charlie Lindgren zneškodnil všetkých 35 striel, aby so svojím tretím čistým kontom v kariére a prvým v sezóne doviedol Washington k výhre 3:0 nad Vegas, ktoré o deň skôr spomínalo v Bielom dome na zisk Stanleyho pohára. Dylan Strome strelil víťazný gól a do čierneho sa trafil aj Beck Malenstyn po tom, čo Connor McMichael zvýšil na 2:0 gólom do prázdnej brány. Logan Thompson kapituloval dvakrát z 30 striel. Kým Capitals vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali v posledných piatich (4-0-1), Golden Knights si pripísali tretiu prehru z posledných štyroch duelov. Duel pre trest nedohral Paul Cotter po zákroku na hlavu Jevgenija Kuznecova.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. C. Lindgren (WSH), 2. D. Strome (WSH), 3. L. Thompson (VGK)


DAL - ARI 4:3 PP

Duchene rozhodol o výhre nad Coyotes v nadstavenom čase

Dallas si natiahol víťaznú sériu na štyri zápasy triumfom 4:3 nad Arizonou, za ktorú Miloš Kelemen nenastúpil. O všetkom rozhodol v úvodnej minúte predĺženia dvojbodový Matt Duchene. Nadstavený čas vynútil Tyler Seguin, ktorý si tiež pripísal aj asistenciu – prihrával na rozhodujúci gól. Po góle pridali Esa Lindell a Roope Hintz, Jake Oettinger predviedol 23 zákrokov. Clayton Keller otváral skóre stretnutia, Jason Zucker a Lawson Crouse otočili stav z 1:2 a 3:2. Karel Vejmelka opustil duel s 30 zákrokmi a Coyotes prehrali druhý zápas z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (DAL), 2. T. Seguin (DAL), 3. L. Crouse (ARI)



STL - TBL 5:0

Binnington doviedol Blues k výhre nad Lightning

Tampa Bay nastúpila v St. Louis bez Erika Černáka, ktorý ako divák sledoval prehru 0:5. Svoje prvé čisté konto v sezóne 13. v kariére vychytal Jordan Binnington, ktorý predviedol 30 zákrokov. Jeho náprotivok, Jonas Johansson, čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali Colton Parayko, Jakub Vrána a dvakrát Jordan Kyrou. Kasperi Kapanen pridal ešte gól do prázdnej brány. Viacbodoví boli ešte Pavel Bučnevič a Torey Krug, ktorí dvakrát asistovali. Robert Thomas asistoval raz, aby bodoval v siedmom zápase po sebe. Kým Lighting prehrali tretí zápas po sebe, Blues ich toľko po sebe vyhrali. Uspeli pritom v piatom z posledných šiestich. Viac núl ako Binnington vychytali v histórii St. Louis len Brian Elliott (25), Jake Allen (21), Jaroslav Halák (20) a Glenn Hall (16).

Hviezdy duelu: 1. J. Binnington (STL), 2. J. Kyrou (STL), 3. T. Krug (STL)



BUF - BOS 2:5

Pastrňák trojbodový pri výhre nad Sabres

Linus Ullmark urobil 32 zákrokov, David Pastrňák zaznamenal gól a dve asistencie a Boston zdolal Buffalo 5:2, aby sa tešil z tretej výhry z posledných štyroch duelov. Z gólov mali radosť aj Danton Heinen, Brandon Carlo, Oskar Steen a Hampus Lindholm, po dve asistencie si pripísali Charlie McAvoy a Pavel Zacha. Devon Levi inkasoval päť gólov z 18 striel, Ukko-Pekka Luukkonen kryl zvyšných 13 striel. Počas jeho pobytu v bráne stav skorigoval dvoma gólmi Victor Olofsson. Sabres prehrali druhý zápas po sebe a prišli aj o Tagea Thompsona, ktorý utrpel zranenie. Pastrňák sa stal 10. hráčom Bostonu s 300 bodmi v zápasoch raných u súperov. Trojbodový bol po 53-krát v kariére. Domáci Kyle Okposo odohral svoj 1000. zápas v NHL.


Skvelý zákrok Ullmarka viedol k prvému gólu Carla v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BOS), 2. C. McAvoy (BOS), 3. D. Pastrňák (BOS)



CBJ - PIT 3:5

Crosby zažiaril s hetrikom, Penguins i Jackets si natiahli svoje série

Sidney Crosby strelil svoj 16. hetrik v kariére, z toho 13. v základnej časti, a pridal asistenciu, aby si Pittsburgh triumfom 5:3 nad Columbusom natiahol víťaznú sériu už na päť zápasov. Erik Karlsson a Jake Guentzel zaznamenali po góle a asistencii, Tristan Jarry predviedol 28 zákrokov. Prekonali ho Kirill Marčenko, Jegor Činachov a Alexandre Texier, ale to na odvrátenie šiestej prehry Blue Jackets v sérii a 10. z posledných 11 duelov nestačilo. Elvis Merzlikins kryl 38 striel zo 42 – Crosbyho tretí gól padol do prázdnej brány. Kapitán Penguins bodoval v deviatom zápase po sebe.

Crosbyho 13. hetrik v základnej časti NHL:

Marčenko strelil krásny gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. E. Karlsson (PIT), 3. A. Texier (CBJ)



NSH - ANA 2:3

Ducks otočili zápas proti Predators, vytvorili tým rekord

Anaheim prehrával 0:2, ale nakoniec zdolal Nashville 3:2, aby svojmu súperovi natiahol sériu prehier na štyri zápasy. Cam Fowler a Radko Gudas zmazali stratu a Adam Henrique strelil v 57. minúte víťazný gól. Urho Vaakanainen dvakrát asistoval. Gudas pridal asistenciu aj bitku, a tak dosiahol hetrik Gordieho Howea. John Gibson urobil 29 zákrokov. Juuse Saros mal menej práce, keď čelil len 19 strelám. V tretine kapituloval dvakrát zo šiestich. O góly Predators sa postarali Filip Forsberg a Roman Josi. Pri oboch asistoval Ryan O’Reilly. Ducks sa stali prvým tímom v histórii NHL, ktorý v prvých 15 zápasoch vyhral šesťkrát zápas, v ktorom prehrával v tretej tretine. Leo Carlsson mal voľno.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. R. Josi (NSH), 3. U. Vaakanainen (ANA)



WPG - NJD 6:3

Winnipeg priniesol Devils ďalšiu prehru

Kyle Connor zaznamenal dva góly a asistenciu, dva góly strelil aj Nikolaj Ehlers (druhý do prázdnej brány), Josh Morrissey nazbieral štyri asistencie a Winnipeg vyhral štvrtý zápas z posledných piatich, keď si poradil s trápiacim sa New Jersey 6:3. Z gólu sa tešili aj Morgan Barron a dvojbodový Cole Perfetti, ktorý skóroval v štvrtom zápase po sebe. Connor Hellebuyck zastavil 31 striel a puk z brány vyberal po góloch Tima Meiera, Johna Marina a Dawsona Mercera. Akira Schmid opustil duel, v ktorom si Devils pripísali tretiu prehru v sérii a štvrtú z posledných piatich stretnutí, s 25 zásahmi. Duel pre zranenie ramena nedohral domáci Rasmus Kupari. Connor s 13 gólmi vyrovnal na čele poradia strelcov NHL Austona Matthewsa. Morrissey je druhým obrancom histórie Jets/Thrasher s dvoma štvorbodovými zápasmi v kariére po Dustinovi Byfuglienovi. Ako prvý obranca organizácie však dosiahol v jednom zápase štyri asistencie.

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers (WPG), 2. C. Perfetti (WPG), 3. K. Connor (WPG)



SJS - FLA 3:5

Florida nespanikárila a vyhrala piaty zápas po sebe

Päť rôznych hráčov skórovalo, Anthony Stolarz urobil 19 zákrokov a Florida zdolala San Jose 5:3 v zápase, v ktorom dvakrát prišla o vedenie a dokonca prehrávala 2:3. O definitívny zvrat sa postarali v tretej tretine Carter Verhaeghe a Kevin Stenlund. K piatej výhre v sérii však viedli aj góly Ryana Lomberga, Sama Reinharta a Aleksandera Barkova, ktorý skóroval do prázdnej brány. Verhaeghe, Reinhart a Barkov pridali aj po asistencii, dve zaznamenal Matthew Tkachuk. Reinhart bol viacbodový v každom z posledných piatich duelov. Dlhšie série v klubovej histórii ťahali len Pavel Bure (7 zápasov), Barkov (6) a Jonathan Huberdeau (6). Mike Hoffman, Tomáš Hertl a Luke Kunin strelili góly Sharks, ktorí prehrali tretí zápas po sebe. Mikael Granlund dvakrát asistoval a MacKenzie Blackwood kryl 27 z 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. M. Granlund (SJS), 3. M. Tkachuk (FLA)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
14:23
0
1
1
0
0
1
4
 M. Pospíšil (CGY)
11:55
0
1
1
+2
0
4
3
 A. Ružička (CGY)
15:08
0
0
0
0
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies