Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 10.
kurzy
01:00info
PIT
CAR
NHL live
02:00info
WPG
SJS
NHL live
03:00info
COL
ANA
19. 10.
kurzy
19:00info
OTT
TBL
NHL live
20:00info
NSH
DET
22:00info
DAL
EDM
00:00info
FLA
VGK
01:00info
TOR
NYR
01:00info
NJD
WSH
01:00info
NYI
MTL
01:00info
PHI
VAN
01:00info
CBJ
MIN
01:00info
STL
CAR
02:00info
CHI
BUF
03:00info
UTA
BOS
NHL live
04:00info
SEA
CGY
«

Sumáre

Pospíšil hviezdou, Slafkovský takýto duel ešte nezažil! Hral aj Kelemen

V sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 13 zápasov. V hre bolo všetkých šesť zdravých Slovákov.

Highlighty noci
  • Pospíšil skóroval, Slafkovský pridal ku gólu aj asistenciu
  • Kelemen zažil sezónny debut. On, Ružička, Černák a Tatar nebodovali
  • Montreal prehral štvrtý zápas po sebe
  • Columbus prehral ôsmy zápas po sebe
  • Rangers bodovali v 11. zápase po sebe (10-0-1)
  • Colorado prehrávalo 0:3, nakoniec Dallas zdolalo 6:3
  • Panarin bodoval v 15. zápase po sebe od štartu sezóny
  • Crosby bodoval v 11. zápase po sebe.
  • Makar prepísal históriu NHL
  • Jenner vytvoril nový rekord Blues Jackets
  • Letang dosiahol 700. bod
  • Islanders si ukončili dlhšiu sériu prehier
  • Hamblin strelil svoj prvý gól v NHL


CGY - NYI 4:5 SN

Islanders si ukončili dlhú sériu prehier po nájazdoch, Pospíšil skóroval

Slovenský útočník Martin Pospíšil otvoril skóre svoji tretím gólom v sezóne po peknom prieniku a viedol svoj tím so šiestimi strelami na bránu, aby sa stal druhou hviezdou zápasu. V ňom prispel k bodu, no Calgary nakoniec prehralo s Islanders 4:5 po nájazdoch. O ukončení sedemzápasovej série prehier New Yorku rozhodol v štvrtej sérii nájazdov Oliver Wahlstrom. V normálnom hracom čase sa presadili Hudson Fasching, Kyle Palmieri, Mathew Barzal a dvojbodový Brock Nelson. Iľju Sorokina okrem Pospíšila prekonali z 39 striel aj Blake Coleman, MacKenzie Weegar a Jegor Šarangovič. Nazem Kadri a Connor Zary si pripísali po dve asistencie, Jacob Markström urobil 29 zákrokov. Adam Ružička nebodoval v deviatom zápase po sebe a vo štvrtom útoku odohral len sedem a pol minúty. Pripísal si streli, mínusový bod a vyhral jedno z dvoch vhadzovaní. Pospíšil odohral 17 a pol minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov a troch bodyčekov. Absolvoval jednu buly, ale neuspel.


Pospíšilov tretí gól v sezóne:

Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (CGY), 2. M. Pospíšil (CGY), 3. K. Palmieri (NYI)



BOS - MTL 5:2

Slafkovský mal prsty v oboch góloch pri prehre s Bruins

Juraj Slafkovský sa vo svojom 57. zápase v NHL dočkal prvého viacbodového výkonu, ale štvrtú prehru Montrealu v sérii to neodvrátilo. Slovenský útočník najskôr svojím druhým gólom v sezóne znižoval stav na 1:3 a neskôr zaznamenal asistenciu pri góle Johnathana Kovacevica, ktorý dal bodku za zápasom. Ten pomerom 5:2 ovládol Boston, ktorý vyhral druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. Dvoma gólmi k tomu pomohol Trent Frederic, kým David Pastrňák nazbieral tri asistencie. Z gólov sa tešili aj Charlie McAvoy, Pavel Zacha a James van Riemsdyk, Brad Marchand a Charlie Coyle dvakrát asistovali a Jeremy Swayman urobil 20 zákrokov. Jake Allen mal viac práce, keď čelil 44 strelám. Slafkovský podal jeden zo svojich lepších výkonov v sezóne a na ľade strávil takmer 16 minút. Pripísal si aj plusový bod, strelu, bodyček, dva bloky a dve trestné minúty za držanie. Raz sa postavil aj na buly, ale prehral ho. Bruins bodovali v 12. zápase proti Canadiens po sebe. Marchand dosiahol 500. asistenciu v kariére ako ôsmy hráč v klubovej histórii.

Slafkovského druhý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Frederic (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. C. McAvoy (BOS)



TBL - EDM 6:4

Húževnatá Tampa strelila štyri góly v tretej tretine, aby zlomila Oilers

Tampa Bay prehrávala 0:2, 2:3 i 3:4, ale nakoniec zlomila ducha Edmontonu a ukončila mu trojzápasovú sériu výhier triumfom 6:4. O definitívny obrat sa v strede tretej tretiny v rozmedzí 39 sekúnd postarali Steven Stamkos a Luke Glendening. Prvé dva góly tímu strelil Nikita Kučerov, posledný do prázdnej brány Michail Sergačov. Ten pridal a dve asistencie, Stamkos a Kučerov po jednej. Dvakrát asistovali Brayden Point a Darren Raddysh, Jonas Johansson predviedol 39 zákrokov. Recept na neho našli Evan Bouchard, debutový strelec James Hamblin a dvakrát Derek Ryan, ktorý svoj prvý gól strelil v oslabení. Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal dve asistencie a Stuart Skinner 18 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Erik Černák, ktorý odohral 20 minút a 18 sekúnd. Slovenský obranca zblokoval dve strely a viedol zápas piatimi bodyčekmi. Dostal aj menší trest za hrubosť, keď sa v druhej tretine snažil pomstiť spoluhráča Brandona Hagela, ktorý sa stal terčom zákroku na hlavu v podaní Codyho Ceciho.


Prvý gól Jamesa Hamblina v NHL, gól venoval zosnulej mame:

Dva góly Lightning za 39 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. M. Sergačov (TBL), 3. D. Ryan (EDM)



WPG - ARI 5:2

Jets opäť našli recept na Coyotes, Kelemen zažil sezónny debut

Svoj prvý zápas v sezóne odohral Miloš Kelemen, ktorého Arizona potvrdila, že to už dlhšie na Winnipeg nevie. Mark Scheifele zaznamenal gól a dve asistencie, Josh Morrissey a Kyle Connor po góle a asistencii, aby kanadský tím vyhral 5:2 a zdolal arizonský tím už v ôsmom vzájomnom zápase po sebe. Do čierneho sa trafil aj Vladislav Namestnikov, do prázdnej brány Mason Appleton. Laurent Brossoit čelil 18 strelám, z ktorých ho prekonali Matias Maccelli a Matt Dumba. Karel Vejmelka kryl 21 z 25 striel. Kým Jets vyhrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich, Coyotes prehrali druhý zápas z posledných troch. Kelemen v ňom odohral necelých desať minút so ziskom mínusového bodu a bodyčeku. Zahral si vo štvrtom útoku s Liamom O’Brienom a Alexom Kerfootom. Morrissey sa stal tretím obrancom Jets/Thrashers s 200 asistenciami. Dustin Byfuglien ich nazbieral 294, Toby Enstrom 254.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. J. Morrissey (WPG), 3. B. Dillon (WPG)



DAL - COL 3:6

Coloradu sa podaril veľký obrat a ukončilo víťazné ťaženie Dallasu

Dallas bol na dobrej ceste za piatou výhrou v sérii, keď v úvode druhej tretiny viedol po dvoch góloch Tylera Seguina, na ktoré prihrával Mason Marchment, a presnom zásahu Joea Pavelskiho 3:0. Potom však prišiel veľký obrat Colorada, ktoré vyhralo 6:3. Jakea Oettingera z 37 striel prekonali Miles Wood, Ryan Johansen, dvojbodový Valerij Ničuškin, dvojbodový Mikko Rantanen a Andrew Cogliano predtým, ako dvojbodový Ross Colton pridal gól do prázdnej brány. Cale Makar nazbieral tri asistencie a Alexandar Georgiev pomohol k tretej výhre Avalanche v sérii 25 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral necelých 11 minút s jedným mínusovým bodom a jedným bodyčekom. Stars inkasovali viac ako tri góly po prvýkrát v tejto sezóne. Coloradu sa podarilo otočiť zápas, v ktorom prehrávalo o tri góly, po prvýkrát od 21. januára 2004. Makar, ktorý zaznamenal tri asistencie aj v predošlom zápase, bodoval v šiestom dueli po sebe. Vo svojom 254. zápase dosiahol 200. asistenciu kariéry – potreboval na to najmenej zápasov spomedzi všetkých obrancov histórie. V klube túto métu dosiahli len Tyson Barrie (232), John-Michael Liles (207) a Adam Foote (203).

Hviezdy duelu: 1. V. Ničuškin (COL), 2. M. Rantanen (COL), 3. T. Seguin (DAL)



OTT - MIN 2:1 SN

Forsberg pomohol Senators k výhre vo Švédsku

Josh Norris uspel v nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Ottawy 2:1 nad Minnesotou v zápase hranom vo švédskom Štokholme. K tretej výhre Senators viedli aj gól Erika Brannstroma hrajúceho v 200. zápase kariéry a 24 zákrokov Antona Forberga, ktorý zneškodnil aj trestné strieľanie Marcusa Johanssona a pripísal si asistenciu. Spoľahlivý bol aj Filip Gustavsson, ktorý predviedol 30 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skóroval Marco Rossi, ktorý v druhej tretine otvoril skóre. Wild nakoniec prehrali štvrtý zápas po sebe. Ottawa má v zápasoch mimo Severnej Ameriky historickú bilanciu 5-0-1.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Forsberg (OTT), 2. F. Gustavsson (MIN), 3. E. Brannstrom (OTT)



PHI - VGK 4:3 PP

Couturier rozhodol v predĺžení o výhre nad Vegas

Sean Couturier skóroval po minúte nadstaveného času, aby Philadelphia zdolala Vegas 4:3 a natiahla si víťaznú sériu na štyri zápasy. Owen Tippett, Tyson Foerster a Sean Walker skórovali v normálom hracom čase, Coutirier a Tippett pridali aj po asistencii, dve si pripísal Travis Sanheim. Carter Hart zastavil 28 striel, prekonali ho len dvaja muži – William Karlsson a Jonathan Marchessault, ktorý strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. Dve zaznamenal Shea Theodore. Logan Thompson opustil duel s 34 zásahmi a Golden Knights prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich.


Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. T. Foerster (PHI), 3. J. Marchessault (VGK)


NSH - CHI 4:2

Predators si ukončili sériu prehier výhrou nad Blackhawks

Kevin Lankinen urobil 29 zákrokov a Cole Smith svojím druhým gólom v zápase spečatil výhru Nashvillu 4:2 nad Chicagom. Jakov Trening zaznamenal gól a asistenciu a skóroval aj Gustav Nyquist, ktorý takýmto spôsobom oslávil narodenie tretej dcéry. Predators ani raz neprehrávali, aby si ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Blackhawks prehrali tretí zápas po sebe. Nepomohol im ani návrat Taylora Halla. O ich góly sa postarali Philipp Kurashev a Tyler Johnson, zatiaľ čo Arvid Soderblom kryl 38 z 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist (NSH), 2. Y. Trenin (NSH), 3. K. Lankinen (NSH)



CAR - PIT 4:2

Jarvis doviedol Hurricanes k výhre nad Penguins

Seth Jarvis strelil víťazný gól a následne pridal poistku do prázdnej brány, aby Carolina zdolala Pittsburgh 4:2 a vyhrala druhý zápas z posledných troch. Predtým raz aj asistoval. Po góle a asistencii si pripísali Sebastian Aho a Brent Burns, dvakrát asistovali Jaccob Slavin a Teuvo Teravainen. Antti Raanta čelil 28 strelám, z ktorých ho pokoril len jeden muž – dvakrát Sidney Crosby. Tristan Jarry inkasoval tri góly z 33 striel. Kris Letang zaznamenal asistenciu, aby sa stal 10. obrancom histórie so 700 bodmi v kariére (157+543 v 1024 zápasoch) v rámci jednej organizácie. Crosby bodoval v 11. zápase po sebe – naposledy mal dlhšiu bodovú sériu v sezóne 2015/16 (12 zápasov).

Hviezdy duelu: 1. S. Jarvis (CAR), 2. A. Raanta (CAR), 3. B. Burns (CAR)



NJD - NYR 3:5

Panarin dvojgólový pri výhre nad Devils. Späť sú Šesťorkin i Hughes

New Jersey sa do zostavy vrátil Jack Hughes a hoci zaznamenal gól a asistenciu, predísť štvrtej prehre z posledných piatich duelov nepomohol. Do akcie sa vrátil aj Igor Šesťorkin, ktorý kryl 30 striel pri výhre Rangers 5:3. Artemij Panarin a Jimmy Vesey strelili po dva góly, Blake Wheeler skóroval do prázdnej brány a k štvrtej výhre v sérii pomohol aj Vincent Trocheck troma asistenciami. New York bodoval v 11. zápase po sebe (10-0-1). Aj Vítek Vaněček urobil 30 zákrokov a o góly Devils sa postarali aj Onďrej Palát a Erik Haula. Dougie Hamilton si pripísal dve asistencie. Duel pre zranenie hornej časti tela nedohral Tomáš Nosek, ktorému sa stal osudný hit Jacoba Troubu. Panarin bodoval už v 15 zápasoch od začiatku sezóny po sebe. Prekonal tým predošlý klubový rekord Roda Gilberta zo sezóny 1972/73.

Troubou bodyček na Noska:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. J. Hughes (NJD), 3. J. Vesey (NYR)



WSH - CBJ 4:3

Lapierre pomohol Capitals k výhre nad trápiacim sa Columbusom

Hendrix Lapierre a Alexej Protas zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby pomohli Washingtonu k výhre 4:3 nad Columbusom. Kým Capitals vyhrali štvrtý zápas po sebe, Blue Jackets si pripísali už ôsmu prehru v sérii. Sonny Milano zaznamenal gól a asistenciu, Alex Ovečkin strelil svoj tretí gól v posledných troch zápasoch a Charlie Lindgren urobil 33 zákrokov. Jeho náprotivok, Elvis Merzlikins, ich predviedol 22. Johnny Gaudreau, Ivan Provorov a Justin Danforth strelili góly hostí. Boone Jenner prekonal so 675 zápasmi odohranými v základnej časti klubový rekord Ricka Nasha. Washingtonu sa do zostavy vrátili Anthony Mantha, Trevor van Riemsdyk a Joel Edmunson. Pre chorobu chýbal Jevgenij Kuznecov, ktorého nahradil Lapierre, prvá hviezda zápasu. Ovečkin sa tešil zo svojho 400. víťazstva v Capital One Aréne. Rekord NHL drží Nicklas Lidström s 520 výhrami v Joe Louis Aréne.

Ovečkinov piaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. H. Lapierre (WSH), 2. A. Protas (WSH), 3. J. Gaudreau (CBJ)



VAN - SEA 3:4

Vancouver prehral druhý zápas po sebe. Zdolal ho Seattle

Jordan Eberle zaznamenal gól a dve asistencie, aby Seattle zdolal Vancouver 4:3 a bodoval v treťom zápase po sebe (2-0-1). Yanni Gourde strelil víťazný gól, Matty Beniers si pripísal gól a asistenciu, Jamie Oleksiak tiež skóroval a Philipp Grubauer predviedol 21 zákrokov. O jeden zákrok viac urobil Thatcher Demko, z ktorého spoluhráčov sa presadili gólovo J.T. Miller, Quinn Hughes a Nils Hoglander. Tyler Myers dvakrát asistoval.

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (SEA), 2. Q. Hughes (VAN), 3. M. Beniers (SEA)



LAK - STL 5:1

Kings poľahky zdolali Blues

Los Angeles strelilo v prvej tretine štyri góly, aby si položilo základy výhry 5:1 nad St. Louis, ktoré zdolalo v piatom vzájomnom zápase po sebe. Quinton Byfield skóroval v presilovke, Adrian Kempe v oslabení a strelecky sa presadili aj Blake Lizotte, Pierre-Luc Dubois a Kevin Fiala. Jediným viacbodovým hráčom zápasu bol Kempe, ktorý raz aj asistoval. Cam Talbot predviedol 29 zákrokov a ako jediný na neho našiel recept Jake Neighbours. Čisté konto mu zničil v 57. minúte. Jordan Binnington opustil duel s 25 zásahmi a Blues prehrali aj druhý zápas na štvorzápasovom výjazde po západnom pobreží. Drew Doughty odohral svoj 1111. zápas v kariére, čím v klubovom poradí vyrovnal na treťom mieste Davea Taylora. Duel nedohral pre zranenie jeho spoluhráč Lizotte.

Byfield a Lizotte skórovali v rozmedzí 19 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Kempe (LAK), 2. C. Talbot (LAK), 3. D. Doughty (LAK)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
15:43
1
1
2
+1
2
1
1
 M. Pospíšil (CGY)
17:37
1
0
1
+2
0
6
3
 A. Ružička (CGY)
07:33
0
0
0
-1
0
1
0
 E. Černák (TBL)
20:18
0
0
0
0
2
1
5
 T. Tatar (COL)
10:47
0
0
0
-1
0
0
1
 M. Kelemen (ARI)
09:47
0
0
0
-1
0
0
1

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský bol frustrovaný z Caufielda a Suzukiho. Expert stojí na jeho strane Sabres sa trápia: Kapitán chce, aby mužstvo nebolo také ľahostajné Juniorský hokej v Kanade rieši ďalší sexuálny škandál. Reagovala naň aj NHL Calgary vraj chce získať konkurenciu aj pre PospíšilaPanarin žiaril a prepisoval dejiny, Kulich strelil prvý gól. Slovák bol lídrom celej noci! Bodovali dvaja Slováci: Explózia radosti u Mišiaka. Stal sa hrdinom zápasu! + video Kľúčového obrancu Utahu čaká dlhá absencia. Zranil sa ďalší obrancaCanucks povolali októbrovú akvizíciu z Colorada. Tím opustil obranca Montrealu sa zranil člen elitného páru! Slafkovský viedol duel, Tatar hral v inej formácii, Fehérváry bol podľa spoluhráča zvieraťom! Video: Bitky zo 17. októbra 2024 (3) Smola nekončí: Skvelý príbeh Samuela Honzeka z úvodu sezóny dostal ranu!Devils urobili zmeny v zostave. Priamo sa dotkli aj Tatara! Ďalší brankár s mega zmluvou. Stars si upísali svoju hviezdu na ďalších osem rokovNeskôr, ale predsa: Honzek je vďačný za návštevu Obrov. Bolo to neskutočné, tvrdí Mešár sa v redrafte prepadol dramaticky. Slovák chce dokázať, že je hodný prvého kola draftu Zišiel by sa každému: Pospíšil je veľkým dôvodom úspechov Flames, znie zo zámoria Koch sledoval prehru Utahu, Matthews skóroval, legendy Penguins s veľkými míľnikmiJeden slovenský obranca bol viacbodový, druhý sa pobil Generálny manažér Flames nerozumie pohľadu niektorých ľudí Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies