Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Pospíšil prišiel o gól. On a Černák zažili víťazné obraty, Tatar bleskový pád. Ružička na tribúne

V pondelok sa v NHL odohralo sedem zápasov, ale ani jeden zo štyroch Slovákov nebodoval. Dvaja sa tešili z výhry.

Highlighty noci
  • Pospíšil, Černák, Tatar a Kelemen nebodovali, Ružička nehral
  • Štyri tímy otočili zápas, v ktorom prehrávali ešte v 3. tretine
  • Rangers aj Panarin prišli o bodové série
  • Kings vyhrali ôsmy zápas vonku po sebe od začiatku ročníka
  • Makar trojbodový v treťom zápase po sebe
  • Q. Hughes bodoval v ôsmom zápase po sebe
  • Swayman urobil 41 zákrokov


TBL - BOS 5:4 PP

Tampe sa podaril záverečný obrat proti Bruins

Steven Stamkos vynútil predĺženie päť sekúnd pred koncom tretej tretiny a Brandon Hagel v nadstavenom čase skóroval po 79 sekundách, aby Tampa Bay zdolala Boston 5:4 a vyhrala tretí zápas po sebe. Obaja pridali aj po asistencii. V normálnom hracom čase skórovali aj Tanner Jeannot, Nicholas Paul a Austin Watson, zatiaľ čo Jonas Johansson urobil 23 zákrokov. Viac práce mal Jeremy Swayman, ktorý kryl 41 striel. O góly jeho tímu sa postarali Pavel Zacha, John Beecher, Charlie Coyle a dvojbodový David Pastrňák. Slovenský obranca Erik Černák odohral takmer 17 a pol minúty a prvýkrát v sezóne zaznamenal v jednom dueli dva mínusové body aj dva menšie tresty – bol vylúčený za nedovolené bránenie a sekanie. Prezentoval sa aj jednou strelou na bránu, troma bodyčekmi a troma blokmi, s ktorými viedol svoj tím a zdieľal vedenie v celom zápase. Stamkos už raz strelil vyrovnávajúci gól v posledných 10 sekundách normálnej hracej doby.

Stamkos vynútil predĺženie 5 sekúnd pred koncom tretej tretiny:

Hviezdy duelu: 1. B. Hagel (TBL), 2. M. Eyssimont (TBL), 3. D. Pastrňák (BOS)



SEA - CGY 3:4 PP

Andersson hrdinom Flames pri výhre nad Kraken

Obranca Rasmus Andersson skóroval v štvrtej minúte predĺženia, ktoré štyri minúty pred koncom tretej tretiny vynútil 100. gólom v kariére Andrew Mangiapane, aby Calgary zdolalo Seattle 4:3 a vyhralo štvrtý zápas z posledných štyroch, v ktorých zakaždým aspoň bodovalo. Andersson prihrával aj na góly Eliasa Lindholma a dvojbodového Jonathana Huberdeaua, ktorí posielali Flames dvakrát do vedenia. Stav vyrovnali Vince Dunn a Jordan Eberle predtým, ako Jared McCann preklopil misky váh na stranu Kraken. Tí bodovali v štvrtom zápase po sebe (2-0-2). Dan Vladař pomohol k triumfu 28 zákrokmi. Philipp Grubauer kryl päť striel zo siedmich, ale po prvej tretine sa do brány nevrátil. Joey Daccord následne zastavil 22 z 24 striel. Kým Adam Ružička sledoval duel z tribúny, Martin Pospíšil v ňom odohral necelých 18 minút s dvoma strelami a dvoma bodyčekmi. Prekonal brankára Grubauera, ale gól neplatil pre nedovolené bránenie, keď do Nemca pri zakončení narazil a pravdepodobne to stálo za poranením Grubauera. Pospíšilov hrací čas 17:43 je jeho novým maximom. V predošlom zápase odohral o 6 sekúnd menej. Opäť si zahral aj v predĺžení.

Článok pokračuje pod reklamou

Neuznaný gól Pospíšila:


Hviezdy duelu: 1. R. Andersson (CGY), 2. V. Dunn (SEA), 3. J. Daccord (SEA)


NSH - COL 4:3

Colorado neudržalo vedenie v samom závere dueli v Nashville

Tomáš Tatar po dvoch zápasoch vystrelil na bránu, ale v druhom zápase po sebe nebodoval. Tentoraz sa však netešil ani z víťazstva, keď jeho Coloradu ukončil trojzápasovú víťaznú sériu Nashville. Tomu sa podarilo otočiť zápas v rozmedzí 16 sekúnd poslednej minúty tretej tretiny! Filip Forsberg svojim druhým gólom v zápase vyrovnal stav a následne rozhodol o výhre 4:3 Jakov Trenin. Skóroval predtým aj Jeremy Lauzon, Gustav Nyquist dvakrát asistoval a Juuse Saros zastavil 25 striel. Prekonali ho Andrew Cogliano (v oslabení), Devon Toews a dvojbodový Valerij Ničuškin. Nathan MacKinnon asistoval dvakrát, Cale Makar dokonca trikrát – v treťom zápase po sebe. Dlhšiu sériu trojbodových duelov ťahal z obrancov od sezóny 1983/84 len Roman Josi – štvorzápasovú v sezóne 2023/24. Alexandar Georgiev urobil 26 zákrokov. Tatar odohral 11 minút a 19 sekúnd. Predators ešte nikdy v histórii nestrelili vyrovnávajúci aj víťazný gól v poslednej minúte zápasu. Naposledy to v NHL dokázalo St. Louis 9. januára 2022. Slávnostné buly pred zápasom vhodil Princ Harry.

Forsberg a Trenin otočili zápas v samom závere:

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. Y. Trenin (NSH), 3. J. Lauzon (NSH)



ARI - LAK 1:4

Moore skóroval dvakrát pri výhre Kings nad Coyotes

Miloš Kelemen odohral druhý zápas po sebe, ale opäť sa netešil z víťazstva. Arizona prehrala druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch, keď nestačila na Los Angeles pomerom 1:4. Kalifornský tím si položil základy tretieho víťazstva v sérii v úvode zápasu, keď Trevor Moore skóroval v oslabení a následne sa presadil Anže Kopitar. Moore skóroval ešte raz, aby zvýšil stav na 3:0. Phillip Danault obnovil trojgólový náskok v tretej dvadsaťminútovke a raz aj asistoval. Pheonix Copley urobil 30 zákrokov, Connor Ingram 21. O jediný gól Coyotes sa postaral Lawson Crouse. Kelemen odohral šesť a pol minúty s jednou strelou na bránu a jedným bodyčekom. Kings vyhrali ôsmy zápas vonku po sebe od začiatku sezóny ako štvrtý tím histórie NHL. Dokázali to aj Nashville (8, 2018/19), New Jersey (9, 2009/10) a Buffalo (10, 2006/07).

Hviezdy duelu: 1. T. Moore (LAK), 2. P. Copley (LAK), 3. P. Danault (LAK)



FLA - EDM 5:3

McDavid skóroval dvakrát, ale formu potvrdila Florida

Edmonton viedol po góloch Connora McDavida a Evandera Kanea 2:0, McDavid následne obnovil vedenie z trestného strieľania, no nakoniec kanadský tím prehral druhý zápas po sebe, keď nestačil na Floridu. Tá sa tešila z druhej výhry po sebe a siedmej z posledných ôsmich dueloch, keď ešte v druhej tretine otočili stav Niko Mikkola a Kevin Stenlund. Sam Bennett ešte v tretej tretine spečatil výhru 5:3 gólom do prázdnej brány. Mikkola bol prvýkrát v kariére dvojgólový, keď skóroval aj v prvej tretine. V nej sa presadil aj dvojbodový Carter Verhaeghe. Stenlund pridal ku gólu dve asistencie a Sergej Bobrovskij urobil 25 zákrokov. Calvin Pickard ich vykonal o jeden viac vo svojom prvom zápase NHL od 27. marca 2022.

McDavid a trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. N. Mikkola (FLA), 2. C. McDavid (EDM), 3. K. Stenlund (FLA)



DAL - NYR 6:3

Stars ukončili sériu Rangers. Panarin nebodoval

Dallas prehrával v strede zápasu 0:2, ale vďaka šiestim gólom po sebe sa vrátil na víťaznú koľaj triumfom 6:3 nad Rangers. Do čierneho sa trafili Jamie Benn, Joe Pavelski, Mason Marchment a Tyler Seguin, do prázdnej brány Sam Steel a Roope Hintz. Hintz pridal aj dve asistencie, po jednej si pripísali aj Pavelski, Marchment a Seguin. K piatej výhre z posledných šiestich duelov pomohol aj Scott Wedgewood s 30 zákrokmi. Rovnaký počet ich urobil Igor Šesťorkin, ktorého tím prišiel o štvorzápasovú víťaznú i 11-zápasovú bodovú sériu. O svoju sériu prišiel aj Artemij Panarin, ktorý nebodoval prvýkrát v sezóne až vo svojom 16. zápase. O góly jeho tímu sa postarali Vincent Trocheck, Kaapo Kakko a Barclay Goodrow. Jacob Trouba dvakrát asistoval.

Hviezdy duelu: 1. M. Marchment (DAL), 2. J. Pavelski (DAL), 3. R. Hintz (DAL)



VAN - SJS 3:1

Kosatky opäť našli recept na Žralokov

Sam Lafferty strelil v oslabení víťazný gól, Thatcher Demko predviedol 27 zákrokov a Vancouver zdolal San Jose 3:1, aby predišiel tretej prehre v sérii. Skóre stretnutia otvoril Quinn Hughes, ktorý asistoval aj pri góle J.T. Milllera a bodoval už v ôsmom zápase po sebe. O jediný gól Sharks, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postaral Tomáš Hertl. MacKenzie Blackwood urobil 34 zákrokov. Canucks vyhrali 11. vzájomný zápas po sebe. Hughes sa stal len tretím obrancom histórie NHL, ktorý zaznamenal 30. bod v sezóne pred 20. odohraným zápasom. Odohral ich 19. V histórii to dokázali aj Bobby Orr (5x, naposledy 1974/75) a Al MacInnis (1990/91). V klubovej histórii sa k tejto hranici dostal skôr len útočník Tony Tanti (17 zápasov, 1983/84).


Hviezdy duelu: 1. Q. Hughes (VAN), 2. T. Demko (VAN), 3. J. Miller (VAN)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
17:22
0
0
0
-2
4
1
3
 T. Tatar (COL)
11:19
0
0
0
0
0
1
0
 M. Kelemen (ARI)
06:33
0
0
0
0
0
1
1
 M. Pospíšil (CGY)
17:43
0
0
0
0
0
2
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies