Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Dvorský má v sebe niečo, čo sa nedá naučiť: Milujem na ňom všetko, rozplýva sa tréner

Pred šiestimi týždňami sa Dalibor Dvorský rozhodol zareagovať na nevydarený vstup do sezóny medzi mužmi vo Švédsku a pripojil sa k Sudbury z juniorskej OHL, kde bol okamžite zaradený do elitnej formácie. A odvtedy je na roztrhanie.

Slovenský útočník, ktorého draftovalo St. Louis Blues v tomto roku z celkového 10. miesta, zaznamenal v prvých 15 zápasoch v zámorí 22 bodov za desať gólov a 12 asistencií.

„Od prvého dňa má na nás vplyv. Má v sebe špičkové zručnosti, ktoré hráčov naučiť nedokážete. Okamžite k nám zapasoval. Máme tu pár špičkových hráčov, s ktorými hráva, a hneď od jeho príchodu si tá formácia vytvorila veľkú súhru,“ tvrdí tréner Wolves Ken MacKenzie pre St. Louis Post-Dispatch.

Dvorský hráva v jednom útoku s ďalšími vyššie draftovanými mladíkmi, Quentinom Mustym (1. kolo, San Jose Sharks) a Davidom Goyettem (2. kolo, Seattle Kraken). Ešte pred prvým zápasom mal tím jasno v tom, že bude obrovským prínosom. Aj preto si ho „Vlci“ vybrali na Import drafte, aj keď sa zdalo, že do juniorky nepôjde.

Článok pokračuje pod reklamou

„Veľa mladíkov, keď k nám príde, bolo vždy najlepšími hráčmi vo svojich tímoch a chcú, aby im hneď bolo všetko dané. Dali sem prišiel, nedostával toho veľa, hral so staršími hráčmi v obmedzenom čase. Viac sledoval ako hral, takže keď sem prišiel, vedel, čo musí urobiť. Chcel ten priestor na ľade a bol na to pripravený,“ poznamenal MacKenzie.

Dvorský otvoril oči už počas kempu nádejí Blues v júli, kde bol najlepším hráčom aj napriek účasti ďalších šiestich hráčov draftovaných v prvom kole. Jeho ofenzívne kvality sú teraz vystavené na obdiv, no stoja pred ním teraz aj väčšie zodpovednosti v oslabeniach.

„Už nám nejaké oslabenia bránil, hlavne, keď sme prehrávali o pár gólov. Vtedy ho tam posielam, pretože viem, že dokáže počas oslabenia vytvoriť príležitosť na strelenie gólu. Ako pôjdeme ďalej, bude jedným z mojich kľúčových hráčov na oslabenia, pretože je to inteligentný hokejista, číta dobre hru a vie, kedy zatlačiť na súperov,“ pokračoval MacKenzie.

Dvorského schopnosť hrať v tesných priestoroch bude dôležitá pri jeho prechode do severoamerickej hry, ktorá je fyzickejšia a rýchlejšia, ako v Európe. Zdá sa, že mu však prechod na menší ľad problém nerobí a na svoj vek pôsobí veľmi vyzreto, k čomu mu možno pomohli aj skúsenosti zo Švédska.

„Najviac sa mi na Dalim páči, že dokáže robiť dobré akcie a hrá skvelo v obmedzených oblastiach. Má veľa trpezlivosti na puku, skvelo číta súperov a v deviatich prípadoch z desiatich urobí správne rozhodnutie v správny čas, čo ma najviac ohúrilo,“ skonštatoval MacKenzie.

„Vo všetkom, čo robí, je veľkým profesionálom. Tieto veci neučíte. Prišiel sem už s nimi. Viem, že chce byť profíkom. U mladších hráčov môžete povedať, že im to trvá niekoľko rokov. Musia dozrieť. Sú mladí, keď k nám prichádzajú... Ja na ňom jednoducho milujem všetko, v zápasoch aj na tréningoch. Je požehnaním mať ho v našej šatni.“

Dvorský je v pravidelnom kontakte s členmi rozvojového oddelenia St. Louis Alexandrom Steenom, Chrisom Thorburnom a Mattom D’Agostinim. Tí od trénera Wolves chceli, aby nechal slovenskému mladíkovi rozviazané ruky, pokiaľ ide o hernú tvorivosť.

„Nechcete zobrať hráča, ako je on, a brániť mu v tom, čo robí najlepšie. Tak ho nechávam, aby bol kreatívny. Nechám ho robiť s pukom čo chce, pretože viem, že ak urobí chybu, pristúpi k tomu zodpovedne,“ dodal MacKenzie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies